ЮНІОРИ «РУХУ» ПОСТУПИЛИСЬ «ВОРСКЛІ»

 

«Жовто-чорні» у Полтаві програли в завершальному матчі 2023 року з рахунком 2:3, а забивали за львів’ян Бойко та Касарда.

Юніори «Руху» у завершальному матчі в 2023 році завітали у Полтаву, де зустрілися з «Ворсклою». Після переможного матчу проти «Зорі» Сергій Задорожний провів три зміни у складі «жовто-чорних». Так, замість Кітели у старті вийшов Герега, дискваліфікованого Русяка змінив Штокал, а Добрянський вийшов замість Столярчука. 

У дебюті гри перший небезпечний момент створили полтавці: Сердюк опинився на самоті у карному майданчику і пробивав у дальній кут, але Ванівський здійснив сейв. «Рухівці» відповіли ударом Турка зі штрафного – м’яч розминувся зі стійкою воріт. Втім саме «Ворскла» відкрила рахунок у матчі: швидка атака господарів закінчилась прострілом з правого флангу в район одинадцятиметрової позначки де Сердюк ударом в дотик переправив м’яч у сітку. Після цього зрівняти рахунок міг Денисов, який замикав дальню стійку після подачі з кутового, втім м’яч пролетів вздовж лінії воріт. «Ворскляни» ж створили ще один момент після швидкої флангової атаки – Оденцов пробивав із середньої дистанції і вкотре львів’ян в ефектному стрибку врятував Ванівський. Проте вже за кілька хвилин Оденцов таки відзначився забитим голом, який був дуже схожий з першим взяттям воріт лиш з тією різницею, що цього разу автору голу знадобилось кілька дотиків, аби спокійно обробити м’яч і прицільно пробити. «Рух» побіг відіграватись і Касарда небезпечно бив здалеку красивим обвідним ударом, але м’яч розминувся із дальньою стійкою. Тоді як «Ворскла» могла забивати ще один гол – Сердюк не влучив у ворота після виходу віч-на-віч. Та вже за мить полтавці заробили право на пенальті: перший удар Черниша відбив Ванівський, втім арбітр змусив перебити одинадцятиметровий і гравець «Ворскли» реалізував другу спробу. І все ж до перерви «жовто-чорні» скоротили відставання зусиллями Бойка – 1:3. 

Другий тайм також розпочався із голу: «рухівці» розіграли штрафний і після удару Касарди м’яч рикошетом від захисника влетів у сітку воріт. Далі «жовто-чорні» затисли полтавців біля їхніх воріт та створили кілька моментів, а найнебезпечніший був, коли постріл Добрянського з середньої дистанції влучив у стійку. Також Бойко міг оформити дубль, проте його удар зі штрафного відбив голкіпер «Ворскли». Вже у наступному епізоді Оденцов втік у контратаку та вийшов на рандеву з Ванівським – голкіпер «жовто-чорних» здійснив черговий сейв. 

У підсумку, поразка юніорів «Руху» з рахунком 2:3. На зимову перерву львів’яни йдуть на 4 місці, маючи у своєму активі 33 очка та відстаючи від лідера – київського «Динамо» – на 6 очок. 2024 рік «жовто-чорні» розпочнуть домашнім матчем проти «Полісся». Базова дата поєдинку – 23 лютого. 

 

 

Чемпіонат юнацьких команд УПЛ. 17 тур. «Ворскла» (Полтава) U-19 – «Рух» (Львів) U-19 3:2 (3:1)

9 грудня 2023 року. Полтава, стадіон «Молодіжний»

Голи: Сердюк, 11, Оденцов, 25, Черниш, 44 (пен.) – Бойко, 45+1, Касарда, 47

«Рух» U-19: Ванівський, Поповський, Кусий, Турко, Герега (Музичук, 32), Бойко, Денисов, Штокал, Добрянський, Касарда (Шайда, 87), Квас

 

У матеріалі використано фото ФК «Ворскла»


loading...

0 коментарів

    Схожі новини