ФУТБОЛІСТИ «РУХУ» ДОПОМОГЛИ ЗБІРНІЙ УКРАЇНИ U-19 РОЗГРОМИТИ КІПР

Після переконливої перемоги над Кіпром (4:1) збірна України U-19 забезпечила собі місце в еліт-раунді відбору на Євро-2023.

 

 

У стартовому складі «синьо-жовтих» вийшли чотири гравці «Руху» – воротар Юрій-Володимир Герета, захисники Богдан Слюбик і Андрій Кітела та півзахисник Олег Федор. Ще один півоборонець «Руху» – Євгеній Пастух – вийшов на заміну. Віталій Холод залишився в запасі

Українські футболісти відкрили рахунок на 12-й хвилині. Александрос Каяфас порушив правила у штрафному майданчику проти «рухівця» Олега Федора, й Іван Варфоломєєв реалізував пенальті – 1:0. Однак кіпріоти швидко вирівняли становище – 1:1.

Попри те, що українці володіли перевагою, суперники нашої команди теж відзначалися гостротою, тож воротар Герта ще до перерви здійснив декілька хороших сейвів.

У другому таймі на заміну вийшов Антон Царенко, який упродовж двох хвилин оформив дубль – 3:1. А крапку в грі поставив півзахисник «Руху» Олег Федор – 4:1. Наприкінці гри – на 87-ій хвилині – шанс збільшити перевагу в рахунку мав Пастух, однак не використав момент.

Таким чином, збірна України U-19 набрала шість очок і забезпечила собі місце в еліт-раунді відбору Євро-2023, оскільки нижче другого рядка не фінішує.

Наступний матч підопічні Сергія Нагорняка проведуть 23-го листопада проти Швеції. І це буде матч за перше місце в групі.

Сьогодні ще господарі шведи зіграють проти Косова.

 

 

По дві перші команди кожної з 13-ти груп і найкращий володар 3-го місця (за результатами матчів із 1-ою та 2-ою командами групи) навесні 2023-го року приєднаються в елітному раунді відбору до Португалії.

Збірна Мальти здобула пряму перепустку до фінальної стадії на правах господаря турніру. Туди ж потраплять переможці 7-ми груп еліт-раунду. Жеребкування цього етапу турніру відбудеться 8-го грудня.

 

 

Євро-2023 (U-19). Кваліфікаційний раунд. Група 3

20 листопада 2022. Норчепінг (Швеція), стадіон «Норрчепінгс Ідроттспаркен».

Україна (U-19) – Кіпр (U-19) – 4:1 (1:1).

Голи: Варфоломєєв, 12 (пен.); Царенко, 67, 69; Федор, 79 – Савва, 20.

Україна (U-19): Герета, Кітела, Удод, Слюбик, Булеза (кап.), Федор (Харабара, 85), Варфоломєєв, Ярмолюк (Семенець, 90+2), Лосенко (Царенко, 58), Горбач (Пастух, 85), Ющенко (Пушкарьов, 58).

Попередження: Ярмолюк, 11; Удод, 56; Харабара, 89.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини