БОЙОВА НІЧИЯ «РУХУ» U-19 НА ВИЇЗДІ ПРОТИ «МЕТАЛІСТА 1925»

 

У матчі 24-го туру чемпіонату УПЛ серед юнацьких команд харківський «Металіст 1925» і львівський «Рух» розписали нічию 2:2. Особливою драматичною вийшла кінцівка гри – обидві команди забивали голи вже в компенсований час.

Матч розпочався за переваги гостей. Однак наприкінці 3-ої хвилини господарі доволі гостро огризнулися, Сологуб протягнув м’яч, виникла небезпека у штрафному майданчику «Руху», але до удару справа не дійшла. У відповідь на 8-ій – Боцьків вийшов на ударну позицію, проте арбітри зафіксували офсайд.

За рахунок пресингу «жовто-чорні» намагалися окреслити свою перевагу. Проте гостроти біля воріт харків’ян не виникало: з одного боку, заважало те, що грали проти вітру, а з іншого – відчувалося якась недоналаштованість на гру.

На 22-ій хвилині Столярчук заробив штрафний, розіграв його з Непейпєвим, у штрафному майданчику господарів виникла невелика пожежа, та все ж «рухівці» не витиснули максимум з епізоду.

На 35-ій чудову нагоду відкрити рахунок мали футболісти «Металіста 1925». Атака, яка розвернулася на правому фланзі, продовжилася вже в штрафному майданчику «жовто-чорних» декількома передачами в дотик, однак завершальний удар, що відбувся фактично перед самим воротарем Геретою, мети не досягнув.

А через 7 хвилин гравці харківської команди відзначилися голом. Після чергової комбінації Сологуб пробив по воротах, голкіпер «Руху» Герета відбив м’яч, а першим на добиванні опинився Островський, який без перешкод відкрив рахунок – 1:0.

На старті другого тайму Обаміна, який щойно вийшов на заміну, віддав на Русяка, а той пробив значно вище воріт. Попри те, що перевагою, як і раніше, володіли «жовто-чорні», чудову нагоду для гола знову створили футболісти «Металіста 1925»: розрізним пасом вивели Островського сам-на-сам, і лише майстерність воротаря Герети врятувала від другого гола.

Після цього, намагаючись відігратися, «рухівці» затиснули хаків’ян у їхньому штрафному майданчику. Спроби Касарди, Непейпієва, Столярчука й інших до бажаного результату не призводили, здебільшого. м’яч після напівмоментів ішов на кутові, цілу серію яких подали та розіграли гості.

А на 71-ій хвилині «жовто-чорні» створили найреальніший момент біля воріт суперників: після діагоналі від Кітели зрячим ударом у дальню «дев’ятку» цілив Непейпієв, однак господарів урятувала поперечка воріт. На 76-ій – зі штрафного загострив Столярчук, проте теж безрезультатно.

І все ж за 11 хвилин до закінчення основного часу навіс зі штрафного від Столярчука ударом головою завершив захисник Герега, який підключився до атаки на стандарт, – 1:1.

Натхненні голом футболісти «Руху» помчали вперед виривати перемогу. Щоправда, під час контратаки на ударній позиції опинився Сологуб, але воротар «Руху» Герета знову врятував.

А в компенсований арбітром час розпочалося чи не найцікавіше. Спочатку харків’янин Островський після вкидання від партнера з ауту розібрався із захисниками львів’ян і пробив у ближній кут – 2:1. А потім після другого кутового поспіль Касарда підхоплював м’яч на куті карної зони, де його збив захисник, – пенальті реалізував капітан «Руху» Кітела. Нічия 2:2 – у бойовому та драматичному поєдинку.

 

 

Чемпіонат юнацьких команд. 24-ий тур.

«Металіст 1925» U-19 (Харків) – «Рух» U-19 (Львів) – 2:2 (1:0).

3 травня 2023 року. Стадіон «Княжа Арена» (Щасливе, Київська область).

Голи: Островський, 42, 90+2 – Герега, 79; Кітела, 90+4 (пен.).

Попередження: Михальчук, 15; Герега, 40; Герета, 67.

«Рух» U-19 (Львів): Герета, Михальчук (Добрянський, 18), Савчук, Герега, Кітела (кап.), Русяк, Столярчук, Непейпієв (Квас, 72), Касарда, Теслюк (Панченко, 72), Боцьків (Обаміна, 46).

Фото пресслужби «Металіста 1925»


loading...

0 коментарів

    Схожі новини