ТРИ «РУХІВЦІ» ДОПОМОГЛИ УКРАЇНСЬКІЙ МОЛОДІЖЦІ ПЕРЕМОГТИ ДАНІЮ У СПАРИНГУ

Молодіжна збірна України з 20-го до 27-го березня проводить тренувальний збір у Туреччині, на якому готується до фінального турніру Євро-2023 (U-21). У першому з двох спарингів «синьо-жовті» здолали Данію з рахунком 3:2.

У стартовому складі молодіжки вийшли два представники «Руху» – центральний захисник Роман Дідик і правий захисник Віталій Роман, які провели на полі всю зустріч. Ще один «рухівець» – лівий захисник Ростислав Лях – з’явився з-під заміни на 85-ій хвилині.

 

 

Данці провели більшість гри першим номером, тож в оборонців української команди не бракувало роботи. Проте футболісти захисної ланки – зокрема, Дідик і Роман – вдало долали данський високий пресинг.

Натомість «синьо-жовті» провели декілька цікавих контратак і позиційних наступальних дій. На 21-ій хвилині Назаренко втік від опонентів, пробивав у дальній кут, але стійка врятувала збірну Данії. У наступній же атаці – на 22-ій хвилині – наші футболісти відкрили рахунок. Драмбаєв у межах карної зони ефектно п’ятою відкинув м’яч на Брагару, і той красиво закрутив його у дальню «дев’ятку» – 1:0.

На 40-ій хвилині, намагаючись виправити помилку партнерів, Дідик порушив правила у штрафному майданчика, однак футболіст збірної Данії не реалізував пенальті, влучивши у поперечку, а під час добивання його партнер головою пробив поруч зі стійкою.

Одразу після перерви – на 47-ій хвилині – данці провели швидку атаку. Після переведення м’яча з правого флангу на лівий вдався точний удар у ближній кут воріт – 1:1.

А на 67-ій – гольову атаку розпочав «рухівець» Роман, який пройшов правим флангом і хорошим пасом кинув у прорив Назаренка, той прострілив у воротарський майданчик, звідки м’яч вибили, проте Очеретько потужним ударом здалеку знову вивів «синьо-жовтих» уперед – 2:1. Однак на 85-ій хвилині Данія знову отримала право на пенальті, цього разу точний удар – і 2:2.

Та все ж перед самим фінальним свистком наші футболісти вирвали перемогу: удар В’юника данський воротар відбив, а на добиванні першим опинився Сікан – 3:2.

Товариська гра відбувалася у турецькому Белеку. За відсутності Руслана Ротаня, який з головною командою країни перебуває в Лондоні, діями молодіжки керували його помічники Василь Кардаш і Олександр Мелащенко. Наступний спаринг для українців відбудеться в понеділок, 27-го березня, коли наша делегація переїде в італійську Реджо-ді-Калабрію на поєдинок з італійською молодіжкою.

Нагадаємо, що молодіжна збірна України візьме участь у фінальному турнірі Євро-2023 (U-21), який пройде з 21-го червня до 8-го липня в Грузії та Румунії за участі 16-ти команд. У групі В «синьо-жовті» зіграють із Румунією, Іспанією та Хорватією. Три найкращі команди Євро-2023 (крім Франції та Англії) отримають путівки на Олімпіаду-2024.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини