U-21. «РУХІВЦІ» ПОСТУПАЮТЬСЯ «ВОРСКЛІ»

Молодіжка «жовто-чорних» не зуміла здобути залікові бали у Полтаві та поступилася з рахунком 1:3. Таким чином «рухівці» перервали 7-матчеву безпрограшну серію.
 


Перенесений матч 1-го туру був надважливим для підопічних Григорія Баранця. В разі перемоги над молодіжкою «Ворскли» «рухівці» відривалися б у турнірній таблиці від найближчого переслідувача «Олександрії» та закріпилися б на третій сходинці із 6-очковим гандикапом. А ще звитяга у цьому матчі дозволила б львів’янам наблизитися до донецького «Шахтаря» та втрутитися у боротьбу за срібні нагороди. Втім, для «жовто-чорних» це вже був другий матч за чотири дні. Тож, обіграти міцного середняка чемпіонату УПЛ серед команд U-21 було завданням не з простих.
 


У дебюті матчу ініціативою на полі заволоділи гравці «Ворскли», і вже на 5-ій хвилині воротам Віктора Бабічина загрожував Данило Кравчук, після удару якого м’яч пролетів повз ворота. 

На відповідь «жовто-чорних» довго чекати не довелось. Хавбек «жовто-чорних» Володимир Рудюк перехопив передачу оборонця «Ворскли», але його постріл метрів із 17-ти пролетів над поперечкою. А ще за мить на дальній удар наважився Карабін. Господарів врятував сейв кіпера Олексія Слуцького.

Схоже, у цьому матчі обидві команди забивати прагнули лише дальніми пострілами. І на екваторі другого тайму удар Ульяницького виявився результативним. Півзахисник «ворсклян» завдав прицільного удару в лівий кут метрів з 27-ми. Кіпер «Руху» Бабічин врятувати свою команду не зумів – 1:0 на користь полтавчан. 

Відновлювати паритет підопічні Григорія Баранця могли вже за лічені хвилини після пропущеного голу. Олег Лень пробивав головою із зони воротарського майданчика після подачі кутового, але влучити у ствір воріт оборонець «жовто-чорних» не зумів.  

Натомість, вже в одній з наступних атак господарі забили вдруге. Простріл з лівого флангу результативно замкнув Нестеренко – 2:0.

По перерві «рухівці» вийшли зарядженими на бій та вже на 51-ій хвилині організували стрімкий вихід з оборони в атаку, який міг завершитися голом. Після серії рикошетів у карному майданчику «Ворскли» м’яч потрапив до Шостака, але Дмитро не зумів переграти кіпера полтавчан. А ще за мить зі стандарту небезпечно пробивав Іван Литвиненко, але м’яч пролетів поруч із стійкою. 
 


«Жовто-чорні» не зупинялися та знову могли забивати. Карабін намагався скористатися тим, що воротар «Ворскли» залишив межі воротарського майданчика, але дальній удар Ярослава Олексій Слуцький таки зумів парирувати. 

Все ж цього дня фортуна відвернулася від «рухівців», і вже на 60-ій хвилині «жовто-чорні» пропустили третій м’яч. Подачу з кутового ударом головою влучно замкнув Мороховець.

Гол престижу львів’яни таки забили. Сталося це на екваторі другого тайму. Після вкидання з-за бокової лінії Ярослав Карабін виграв позиційну боротьбу в захисника «Ворскли» на правому фланзі та прострілив у штрафний майданчик полтавчан на Дороша. Ігор першим же дотиком переправив м’яч у сітку.
 


Повернути інтригу в грі «рухівці» могли на 77-ій хвилині. Після флангової подачі від Вівдича головою пробивав Карабін, але кіпер «Ворскли» кінчиками пальців перевів м’яч на кутовий. 

У підсумку, поразка «Руху» з рахунком 1:3. Наступний поєдинок «жовто-чорні» зіграють в суботу, 24-го квітня, на виїзді проти «Маріуполя».  
 


Чемпіонат України. U-21. 1 тур. «Ворскла» (Полтава) – «Рух» (Львів) 1:3 (0:2).

20 квітня 2021 року. Полтава, стадіон «Лтава». Без глядачів.

Голи: Ульяницький, 23, Нестеренко, 33, Мороховець, 60 – Дорош, 70.

Попередження: Вівдич, 15.

«Рух» U-21 (Львів): Бабічин (К), Харжевський, Лень, Лях, Вівдич, Дуда, Литвиненко, Дорош, Рудюк, Карабін, Шостак.

 

Фото пресслужби ФК «Ворскла».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини