«РУХІВЦІ» В МОЛОДІЖЦІ. ДІДИК, РОМАН І ЛЯХ – ПРО ВИСТУПИ ЗА ЗБІРНУ УКРАЇНИ

Цього тижня молодіжна збірна України закінчила тренувальний збір у Туреччині й Італії, на якому готувалася до фінального турніру Євро-2023 (U-21). У складі команди перебували три представники «Руху»: Ростислав Лях, Роман Дідик і Віталій Роман.

 

 

Під час збору «синьо-жовті» провели два спаринги: спочатку здолали Данію 3:2, а потім поступилися Італії 1:3. У матчі зі скандинавською командою весь матч провели центральний захисник Роман Дідик і правий захисник Віталій Роман. Ще один «рухівець» – лівий захисник Ростислав Лях – з’явився з-під заміни на 85-ій хвилині.

Попередні рази Роман Дідик після викликів у молодіжку отримував травми та не зміг прибути в розташування збірної.

Роман ДІДИК, захисник «Руху» та молодіжної збірної України: «Так, через травми не міг приєднатися до команди. Якийсь нефарт мене переслідував, але сподіваюся, що він уже минув, і в подальшому все буде гаразд. Цього разу в матчі з Данією я набув хорошого досвіду, це сильний суперник, там є гравці, які виступають на топ-рівні. Вийшов хороший спаринг як для мене, так і для всієї збірної. Атмосфера в українській молодіжці фантастична, кожен раз, як туди приїжджаю, я просто кайфую. У команді здорова конкуренція, а вже тренерському штабу вирішувати, хто поїде на Євро. Зараз головне – виступи в клубі, потрібно мати ігрову практику та на футбольному полі доводити, що я гідний виклику в збірну України. А в молодіжці всі хлопці в хорошому настрої готуються до Євро для того, щоби порадувати наших уболівальників, усю Україну, наших воїнів».

 

 

Правий захисник «Рух» Віталій Роман – один із наймолодших футболістів, яких викликали у молодіжну збірну України (15-го квітня йому виповниться 20 років).

Віталій РОМАН, захисник «Руху» та молодіжної збірної України: «Враження від виступу за молодіжну збірну України тільки позитивні. Тим більше команда перемогла в матчі проти Данії, особисто я в цій грі набрався хорошого міжнародного досвіду в зустрічі зі сильним суперником. У колективі почуваюся комфортно, хлопці завжди підтримують, прийняли мене дуже добре. Тому сильно не переживав, вийшов на поле та робив те, що вмію. Головне, що це принесло результат. На мою думку, Данія – це найсильніший суперник нашої збірної з тих матчів, у яких я брав участь, в них омолоджений склад, вони вже готуються до наступного відбору U-21, данські футболісти грають у топ-чемпіонатах Європи».

 

 

У товариському матчі проти Італії, який відбувався на стадіоні «Оресте Гранніло» в Реджо-ді-Калабрії, повну гру за українську молодіжку провів Ростислав Лях. Він діяв на позиції правого захисника, а не лівого, де зазвичай грає у матчах «жовто-чорних».

Ростислав ЛЯХ, захисник «Руху» та молодіжної збірної України: «Звичайно, це трохи незвично, тому що це не повністю моя позиція. Але тренерський штаб попросив там зіграти, бо виникла така необхідність, і я не бачу в цьому жодних проблем. Потрібно вміти грати на різних позиціях, тому я вийшов на поле та робив усе можливе, щоби показати себе та нашу команду з найкращого боку. Ми переконалися, що Італія – це топ-команда. Підготовка до гри та сам матч – усе на найвищому рівні. Ми, футболісти, якраз працюємо задля таких поєдинків, такої атмосфери, для гри на таких стадіонах. Тому все дуже сподобалося. Маємо куди прагнути, мусимо працювати, знаємо свої помилки, потрібно їх виправляти, сподіваюся, що з часом зробимо це, і під час фінальної частини чемпіонату Європи все буде добре. Зараз тренерський штаб молодіжної збірної України переглядатиме всіх кандидатів на матчах за клуби, хто буде кращий – того й викличуть безпосередньо на Євро».

Тепер молодіжна збірна України збереться вже 7-го червня на двотижневу підготовку безпосередньо до Євро. Фінальна частина континентального чемпіонату молодіжок відбудеться з 21-го червня до 8-го липня в Грузії та Румунії, в ньому братимуть участь 16 команд. За підсумками жеребкування, яке відбулося 18-го жовтня минулого року в Бухаресті, «синьо-жовті» потрапили до групи В, де зустрінуться з Румунією, Іспанією та Хорватією. Три найкращі команди Євро-2023 (крім Франції та Англії) отримають путівки на Олімпіаду-2024.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини