«РУХІВЦІ» В УКРАЇНСЬКІЙ МОЛОДІЖЦІ: ПІДСУМКИ ТРЕНУВАЛЬНОГО ЗБОРУ

Молодіжна збірна України провели два спаринги під час тренувального збору в Грузії – з однаковим рахунком 1:1 зіграли з Ізраїлем і господарями грузинами.

 

 

Головний тренер «синьо-жовтих» Руслан Ротань використав у цих іграх чотирьох футболістів «Руху» (Роман Дідик через травму, яку отримав під час матчу УПЛ зі «Львовом» не зміг прибути до табору збірної). Ростислав Лях зіграв два повні поєдинки, Марко Сапуга провів на полі півтора тайми з командою Ізраїлю та пів тайму – з Грузією, Денис Слюсар відпрацював від свистка до свистка в матчі з грузинами, а Віталій Роман отримав ушкодження вже на початку гри проти ізраїльтян, через що покинув поле на 19-ій хвилині.

Ростислав ЛЯХ, захисник «Руху»: «Враження, звичайно, дуже позитивні, Це мій дебютний виклик у молодіжну збірну України, для мене це велика честь. Дуже приємно перебувати тут, тим більше я зіграв два повні матчі. Для мене особисто це величезний досвід, який я дуже ціную. Тому й надалі працюватиму, спробую своєю роботою довести, що й надалі гідний виклику в цю команду».

Марко САПУГА, півзахисник «Руху»: «Дуже приємно перебувати в таборі молодіжної збірної України, тут хороша атмосфера. Для мене це перший виклик, дуже радий, що я його отримав. Хочеться працювати з подвоєною енергією, щоби регулярно потрапляти сюди».

Віталій РОМАН, захисник «Руху»: «Відразу відчув, що в українській молодіжці підібрався дуже хороший колектив. Цього разу тренери переглядали багато нових хлопців. Ми відразу знайшли спільну мову з усіма. Радий, що опинився в такій компанії».

Ізраїль і Грузія – команди, які так само, як і Україна, потрапили у фінальну частину Євро-2023, матчі якого розпочнуться наприкінці червня наступного року. Експерти відзначають, що в нинішніх суперників «синьо-жовтих» доволі хороші покоління талановитих гравців. Хоча обидва товариські матчі закінчилися з однаковим рахунком (1:1), сценарії ігор розгорталися по-різному.

Ростислав ЛЯХ: «Дві дуже цікаві та сильні команди, які теж гратимуть на чемпіонаті Європи. Вважаю, що це важливі для нас поєдинки, адже ми протистояли майстерним суперникам. Можу відзначити атакувальні дії обилдвох опонентів. Більше сподобалася Грузія за рахунок контрою м’яча й індивідуальних дій. Можливо, на нашу гру вплинуло те, що ми грали через день, а вони мали тривалішу паузу для відновлення та підготовки до поєдинку. Ізраїль же діяв більше за рахунок організації гри. З обидвома командами ми можемо зустрітися у фінальній частині Євро. В цьому плані ці ігри стали для нас корисними, щоби краще знати потенційних суперників».

Руслан РОТАНЬ, головний тренер молодіжної збірної України: «Два матчі дали нам дуже багато інформації як щодо найближчого резерву, так і щодо хлопців, які готуватимуться до Євро. Також ми переглянули гравців, які будуть готуватися до наступного відбіркового циклу. Цей збір став своєрідним зернятком, з якого народжується нова команда та продовжується інша».

На цей тренувальний збір тренерський штаб української молодіжки викликав одразу 14 дебютантів, серед них якраз «рухівці». Руслан Ротань запевнив, що двері в команду для всіх відчинені, у гравців залишається шанс показати, що вони гідні й на наступні виклики. Попереду в «синьо-жовтих» весняний збір, на 27-ме березня є попередня домовленість щодо виїзного спарингу з італійцями. Щодо другого товариського матчу тривають перемовини, приблизно через місяць з’явиться визначеність стосовно суперника.

Марко САПУГА: «Дуже сподобалося. Думаю, що кожен молодий футболіст прагне сюди потрапити. Це певний крок у кар’єрі на шляху до національної збірної. Саме в такому напрямку варто рухатися. Під час цього збору хлопці, які вибороли путівку на чемпіонат Європи, підказували нам, допомагали, розповідали нюанси гри, яку хоче бачити Руслан Петрович. Кожен прагне потрапити до команди, яка гратиме на Євро. Треба старатися».

Віталій РОМАН: «Руслан Ротань під час збору викликав нас індивідуально та групами, пояснював тактичні схеми, як грати, що робити на футбольному полі в тому чи іншому ігровому епізоді. Тренер казав, що буде стежити за нами й надалі, головне, щоби ми регулярно грали в клубах. А далі він уже сам вирішить, хто зіграє на Євро, а кому надасть шанс пізніше».

Ростислав ЛЯХ: «Усі задоволені, що провели хоч невеличкий, але доволі змістовний збір. Так, зіграності нашій команді бракувало, адже до табору молодіжної збірної приїхало багато дебютантів. Проте за короткий проміжок часу ми провели хороші тренування, багато зрозуміли, що від нас вимагає тренерський штаб, намагалися виконувати ці настанови під час ігор. Хочеться і надалі грати за молодіжну збірну України. Це той рівень, до якого я прагну. Тому я надалі буду працювати в клубі, аби збірна мене помічала та бачила, як я прогресую, і викликала мене в подальшому».

Захисник «Руху» Віталій Роман отримав прикру травму під час першого спарингу з Ізраїлем – суперники розігрували кутовий, і один із гравців суперників зіштовхнувся з українським футболістом, влучивши йому в обличчя. «Рухівець» так прокоментував наслідки того епізоду:

«Все добре, минулося. Думали, що перелом, але, слава Богу, все обійшлося. Звичайно, дуже прикро, що таке сталося. Не зіграв більше часу за молодіжну збірну України. Але все, що не робиться, – на краще. Як сталося – так уже сталося. Головне, що без наслідків. Буду готуватися до наступних ігор за «Рух» і сподіваюся на подальші виклики в молодіжну збірну України».

 

Товариські матчі молодіжних збірних.

19 листопада. Тбілісі, стадіон Морського технічного центру.

Україна U-21 – Ізраїль U-21 – 1:1 (1:0).

Голи: Кучерявий, 2 – Шахар, 71 (пен.).

Вилучення: Кулаковський (Україна), 69 (груба гра).

Україна (U-21): Фесюн, Роман (Кузик, 19), Таловєров (кап), Фарина, Лях, Сапуга (Желізко, 68), Кучерявий, Михайленко, Кащук, Гончарук (Кулаковський, 68), Брагару.

 

21 листопада. Горі (Грузія), стадіон «Тенгіз Бурджанадзе».

Грузія U-21 – Україна U-21 – 1:1 (0:0).

Голи: Хвадаґіані, 70 – Кащук, 63.

Україна U-21: Кінарейкін (Твардовський, 46), Кузик (Фарина, 79), Слюсар, Якуба, Лях, Бунчуков (Михайленко, 46), Желізко (кап.), Кулаковський (Сапуга, 66), Кащук, Краснопір (Гончарук, 84), Сігєєв (Кучерявий, 66).

 

Нагадаємо, що за підсумками жеребкування Євро-2023 (U-21), яке відбулося 18-го жовтня, Україна потрапила до групи В, де зустрінеться з Румунією, Іспанією та Хорватією. 

21.06.2023

Україна – Хорватія 19.00 (Бухарест)

Румунія – Іспанія 21.45 (Бухарест)

24.06.2023

Румунія – Україна 19.00 (Бухарест)

Іспанія – Хорватія 21.45 (Бухарест)

27.06.2023

Хорватія – Румунія 21.45 (Бухарест)

Іспанія – Україна 21.45 (Бухарест)


loading...

0 коментарів

    Схожі новини