«РУХ» ПОСТУПИВСЯ «ШАХТАРЮ»

 

У 23-му турі УПЛ «Рух» зустрівся з донецьким «Шахтарем». Після матчу з ЛНЗ Віталій Пономарьов провів лише одну зміну у складі «жовто-чорних» – Лях вийшов у старті замість Підгурського. 

Дебют матчу вийшов не дуже вдалим для «рухівців». Так, Бондаренко на 8-ій хвилині опинився на самоті поблизу лінії карного майданчика і точно пробив у ближній кут, вивівши «Шахтар» уперед. А вже на 16-ій хвилині у схожому епізоді півзахисник «гірників» оформив дубль. Після цього «жовто-чорні» перехопили ініціативу та почали гостріше. Зокрема, спочатку Пастух головою замикав подачу Ляха – голкіпер «Шахтаря» врятував свою команду. Згодом Квасниця розібрався з кількома захисниками та виходив на ударну позицію, але в останній момент оборонці «гірників» заблокували постріл Іллі. Тоді як на 37-ій хвилині Таллес отримав м’яч у штрафному майданчику, обробив його і блискучим обвідним ударом поклав у дальній кут воріт – 1:2. Наприкінці першої половини гри чудову нагоду відзначитись зі штрафного мав Судаков, втім його удар парирував Ледвій.

У другому таймі Таллес мав нагоду оформити дубль: Федор вивів партнера на ударну позицію та голкіпер впорався з ударом бразильського легіонера. Водночас Сікан ледь не скористався помилкою Пастуха, але з чудової позиції форвард «Шахтаря» не зміг влучити у ворота. Втім згодом донецька команда створила ще один момент поблизу воріт «Руха» і після сейву Ледвія першим на добиванні опинився Зубков, який забив третій гол у ворота львів’ян. Додамо, що наприкінці матчу у складі «Руху» дебютували Мухаммад Джурабаєв та Клайвер. 

Відтак, гостьова поразка «жовто-чорних» з рахунком 1:3. Свій наступний матч «Рух» зіграє у Львові у суботу, 13 квітня, з криворізьким «Кривбасом». Наразі львів’яни продовжують займати 5-те місце у турнірній таблиці, маючи у своєму активі 39 очок. 

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 23-й тур. «Шахтар» (Донецьк) – «Рух» (Львів) 3:1 (2:1)

7 квітня 2024 року. Львів, «Арена Львів»

Гол: Бондаренко, 8, 16, Зубков, 76 – Таллес, 36

Попередження: Сич, 11, Дідик, 29, Таллес, 73

«Рух»: Ледвій, Лях (Притула, 60), Холод, Слюбик, Сич, Дідик, Таллес (Джурабаєв, 85), Пастух, Плюман (Теслюк, 58), Квасниця (Руніч, 69), О. Федор (Клайвер, 85)


loading...

1 коментарів

  • С

    Сергій

    8 квітня 2024 р., 13:11

    На цей матч можна дивитись з двох сторін. Зіграли слабо. Ще перед початком матчу було видно що Рух чи то перегорів, чи не настроївся. Шахтар грав в оптимальному складі, ми ні. Неприємно те, що Шахтар велику частину матчу вільно розпоряджався м’ячем, в 10 метрах нікого з наших не було. Не було нав’язано щільної боротьби на всіх ділянках поля. З другої сторони, для ЧУ Шахтар це, як Реал Мадрид. В матчах з ним можна визначати свої сильні і слабкі сторони, в якому стані команда. На мій погляд Дідик краще зіграв би лівого захисника ніж Лях. Нажаль Лях зупинився в зростанні майстерності. Три роки за ним слідкую, а прогресу немає.

Схожі новини