«РУХ» НА ВИЇЗДІ ЗІГРАВ ВНІЧИЮ З «ВОРСКЛОЮ»

 

На гол Руніча у першому таймі в другій половині гри полтавці відповіли м’ячем Степанюка, відтак нічия 1:1 в останньому для «жовто-чорних» матчі у 2023 році.

В останньому турі УПЛ перед зимовою паузою «Рух» завітав у Полтаву, де зустрівся з «Ворсклою». «Жовто-чорні» хотіли повторити успіх матчу першого кола, коли у Львові розгромили полтавців з рахунком 4:1, та з хорошим настроєм піти у відпустку. У порівнянні з попереднім матчем проти «Зорі» Віталій Пономарьов зробив лише одну зміну у стартовому складі: замість Плюмана вийшов Підгурський.

Обидві команди від стартового свистка взяли досить високий темп. І якщо «Ворскла» більше контролювала м’яч, то «рухівці» активно їх пресингували. Так, саме львів’яни створили перший небезпечний момент: після цікавої комбінації м’яч опинився у Карабіна, який був на самоті в районі одинадцятиметрової позначки, але його постріл заблокували захисники. Тоді як «Ворскла» за короткий проміжок часу створила два небезпечних моменти –  Кане двічі виводили на ударну позицію і в обох випадках він не влучив у ворота. А на 24-ій хвилині «Рух» забив гол: Пастух протягнув м’яч у центрі поля і навісив у штрафний майданчик. Туди на великій швидкості забіг Руніч та результативним ударом головою відзначився у своєму ювілейному – 50-му матчі у складі «жовто-чорних». Згодом Квасниця бив з гострого кута, проте голкіпер впевнено впорався з цим ударом. Наприкінці тайму полтавці знову створили момент для Кане: Степанюк викотив під удар легіонеру «Ворскли», але той зіграв незграбно і з вбивчої позиції не влучив по м’ячу. 

У другому таймі не було великої кількості моментів, тоді як було багато боротьби. Та все ж полтавці атакували більше, адже хотіли відігратись. Так, після флангової комбінації пробивав Крупський – Ледвій без проблем забрав м’яч у руки. А на 83-ій хвилині Крупський здійснив забіг правим флангом і віддав на Степанюка, який у боротьбі із захисниками проштовхнув м’яч у сітку та зрівняв рахунок у матчі. Вже за кілька хвилин автор забитого голу залишив «Ворсклу» у меншості, отримавши друге попередження. Втім «Рух» не встиг скористатись кількісною перевагою. 

У підсумку, нічия 1:1. На зимову перерву «жовто-чорні» йдуть на 5-му місці («Динамо» у випадку перемоги над «Оболонню» може потіснити львів’ян з цієї позиції), маючи у своєму активі 26 очок. Наступний офіційний поєдинок «Рух» зіграє вдома із «Поліссям» вже у 2024 році. Базова дата цього протистояння – 24 лютого. 

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 17-й тур. «Ворскла» (Полтава) – «Рух» (Львів) 1:1 (0:1)

10 грудня 2023 року. Полтава, стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського

Голи: Степанюк, 83 – Руніч, 24 

Попередження: Дідик, 29, Сапуга, 40, Роман, 87

Вилучення: Степанюк, 85 (друге попередження)

«Рух»: Ледвій, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Підгурський, Сапуга, Пастух, Руніч (Лях, 52), Квасниця (Альваренга, 70), Карабін (Едсон, 70)

 

У матеріалі використано фото ФК «Ворскла»


loading...

0 коментарів

    Схожі новини