«РУХ» НА ВИЇЗДІ ПЕРЕМІГ «ЧОРНОМОРЕЦЬ»

 

«Жовто-чорні» здобули емоційну перемогу з рахунком 3:2, а голами у складі львів’ян відзначились Пастух, Таллес та Плюман. 

У 14-му турі УПЛ «Рух» завітав в Одесу, де зустрівся із «Чорноморцем». У порівнянні з матчем проти «Оболоні» у складі «жовто-чорних» відбулось кілька змін. Так, замість дискваліфікованого Едсона на полі з’явився Підгурський, Таллес змінив Теслюка, а Соломон зайняв місце Руніча зліва в атаці. 

«Рухівці» з перших хвилин взяли м’яч під свій контроль, а коли він опинявся у «Чорноморця» – одразу ж високо пресингували суперника. Старання «жовто-чорних» були винагородженні швидким голом: на 9-ій хвилині Квасниця завершив свій забіг правим флангом прострілом у штрафний майданчик, де Пастух опинився на самоті і м’яч після потужного пострілу Євгенія від поперечини опустився у сітку. Згодом сольний прохід Соломона лівим флангом завершився ударом у руки воротарю «моряків». Проте «Чорноморець» на пустому місці зрівняв рахунок – Дідик після передачі Сича хотів головою скинути м’яч Гереті, але відправив його у сітку, зрівнявши рахунок. Перший власний момент «моряки» створили на 39-ій хвилині, коли Бадібангу вивели на ударну позицію і Герета парирував його постріл. А наприкінці тайму Підгурський відібрав м’яч та пробив здалеку, але голкіпер одеситів впорався у цьому епізоді. 

Друга половина матчу також розпочалась із моментів у «Руху». Зокрема, Квасниця бив із середньої дистанції і м’яч після рикошету розминувся зі стійкою. Також чудову нагоду відзначитись мав Таллес – його удар з-за меж штрафного майданчика влучив у стійку. Водночас «Чорноморець» знову забив після помилки «жовто-чорних»: Сич намагався винести м’яч неподалік воріт та влучив у Бадібангу, від якого той відлетів у сітку, а одесити вийшли вперед. «Рухівці» ж за 10 хвилин заробили право на пенальті – після кутового м’яч опинився у Сапуги, удар якого рукою відбив Гучек, за що одесит був вилучений з поля. А Таллес на 72-ій хвилині впевнено реалізував одинадцятиметровий. Після цього Соломон повторив свій сольний прохід, як він це вже робив у першому таймі, але на цей раз його потужний постріл заблокував захисник «Чорноморця». Тоді як шалений дальній удар Плюмана досяг цілі – м’яч залетів у дальній кут воріт, а «Рух» знову вийшов вперед

У підсумку, в непростому матчі львів’яни здобувають перемогу з рахунком 3:2. Наступну свою гру «жовто-чорні» проведуть після міжнародної паузи. Так, 26 листопада «Рух» завершить перше коло УПЛ виїзним матчем із київським «Динамо».

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 14-й тур. «Чорноморець» (Одеса) – «Рух» (Львів) 2:3 (1:1)

12 листопада 2023 року. Одеса, стадіон «Чорноморець»

Голи: Дідик, 28 (автогол), Бадібанга, 58 – Пастух, 9, Таллес, 72 (пен.), Плюман 87

Попередження: Квасниця, 22, Руніч, 90+5

Вилучення: Гучек, 69 (пряма червона)

«Рух»: Герета, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Підгурський (Карабін, 78), Таллес (Притула, 89), Сапуга, Соломон, Квасниця (Руніч, 89), Пастух (Плюман, 66)

 

У матеріалі використані фото ФК «Чорноморець»


loading...

1 коментарів

  • С

    Сергій

    13 листопада 2023 р., 11:24

    Вітаю з перемогою! На мою думку це був найкращий в тактичному плані матч Руху за останні 3 роки! Колективний пресинг і відбір м’яча були майже ідеальні!! Результати (22 удари по воротам з них 8 у площину воріт) просто вражають! Не скуплюсь на компліменти, бо команда їх заслужила!!! Радує, що команда боролась до фінального свистка арбітра. Без боротьби немає слави!!! У футболі, як і в житті, є перевірені часом свої правила. Щоб уникнути неприємностей і несподіваних сюрпризів не можна ніколи віддавати пас своєму воротарю у площину воріт… Це як 2*2=4. Ще раз дякую за гру і позитивний результат!

Схожі новини