НУЛЬОВА НІЧИЯ «РУХУ» У ВИЇЗНОМУ МАТЧІ ПРОТИ «МИНАЯ»

 

У матчі 28-го туру УПЛ «жовто-чорні» зіграли внічию на полі закарпатського «Миная» – жодній із команд не вдалося відзначитися голом у воротах суперника.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: БОРОТЬБА НЕРВІВ

Поєдинок у закарпатському Минаї називали одним із ключових на фініші чемпіонату України. І з перших хвилин футболісти обидвох команд своїми зарядженими діями та настирністю наче підтвердили його велику вагу, адже самовідданої боротьби на кожному клаптику поля не бракувало.

На 7-ій хвилині небезпечний момент створили підопічні Віталія Пономарьова: Альваренга навісив із правого флангу, а Климчук пробив головою – воротар закарпатців Бандура зупинив м’яч фактично на лінії воріт. Через дві хвилини відповів півзахисник «Миная» Вітенчук, який вистрелив вище воріт після відкидання м’яча від Гончара з правого флангу.

На 13-ій хвилині Роман завадив форварду суперників Вишневському загострити у штрафному майданчику, вибивши м’яч на кутовий. Через 5 хвилин у контратаку виривався Климчук, і захисник закарпатської команди Рогозинський лише ціною жовтої картки зупинив цей прорив.

Чи не найреальніша нагода для першого гола в матчі виникнула на 29-ій хвилині: у господарів вийшов непоганий розіграш стандарту – Булеза подав із кутового, а Петько в боротьбі зі Сапугою влучив у поперечку воріт.

Команди за чергою пробували атакувати ворота одна одної, відбувалися непогані підходи до штрафних майданчиків, захисники «Миная» та «Руху» намагалися діяти простіше для того, щоб уникнути помилок. На 41-ій хвилині Альваренга подав кутовий, Довгий пробив головою, але у ворота не влучив. На 44-ій – Климчук ледь не обікрав воротаря господарів після необдуманої передачі захисника назад, проте воротар Бандура в падінні ногами все ж вибив м’яч подалі. А перед самою перервою після розіграшу штрафного Твердохліб вистрелив у перекладину – вже вдруге для «Миная».

ДРУГИЙ ТАЙМ: ЗНОВУ «НА СУХО»

У перші хвилини після перерви активніше заграли «рухівці», які взяли м’яч під контроль і намагалися розхитати захисні побудови господарів. На 50-ій хвилині Сапуга віддав чудову розрізну передачу на Ляха – лівий захисник увірвався у штрафний майданчик суперника, однак зі зручної позиції не зміг переграти голкіпера Бандуру.

На 53-ій хвилині Сапуга відібрав м’яч у захисників і віддав поперечний пас на Альваренгу, аргентинець пробив із-за меж карної зони, але м’яч пройшов поруч зі стійкою. Через півтори хвилини приблизно з такої ж відстані ударом відповів Вітенчук – воротар Паньків ліквідував загрозу. І відразу ж розіграш штрафного від гостей, тепер уже Бандура впорався зі ситуацією, не з першої спроби але все ж проконтролював політ м’яча.

Надалі настав ігровий відрізок, коли суперники, за великим рахунком, не створювали небезпечних моментів біля воріт, проте, як і раніше, гостроти та непоступливості в єдиноборствах вистачало сповна. М’ячем більше володіли «рухівці», господарі ж нав’язували в’язку боротьбу.

Згодом активізувалися гості. На 75-ій хвилині Руніч відібрав м’яч у захисника, після чого прострілив із лівого флангу, та Климчуку не вдалося переправити у ворота. Далі оборонці «Миная» заблокували перспективний удар Сапуги, а через декілька миттєвостей Таллес після паса від Квасниці пробив із-за меж штрафного майданчика – у ворота не влучив. Не вийшов дальній удар і в Підгурського.

Футболісти «Руху» здебільшого контролювали м’яч, проте організувати взяття воріт гості, які загалом володіли перевагою в цьому матчі (особливо в другому таймі), так і не змогли. Нічия – 0:0. Боротьба триває.

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 28-ий тур.

25 травня 2023 року. Стадіон «Минай» (Минай).

«Минай» – «Рух» (Львів) – 0:0.

Попередження: Роман, 17; Сапуга, 90+3.

«Рух»: Паньків, Лях, Дідик, Слюбик, Роман, Підгурський, Сапуга (кап.), Довгий (Таллес, 46), Соломон (Квасниця, 67), Альваренга (Руніч, 56; Карабін, 89), Климчук.

 

Фото пресслужби ФК «Минай».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини