«РУХ» ЗДОЛАВ СЕРБСЬКИЙ «РАД»

«Жовто-чорні» у черговому контрольному спарингу в Туреччині впевнено перемогли клуб сербської Суперліги «Рад». Голами відзначились Климчук та Кухаревич.

 

В останній січневий день тренерський штаб «Руху» вирішив провести одразу два контрольні спаринги на турецькій землі, тож майже всі гравці отримали достатньо ігрового часу.

На протистояння із «Радом» наставник «жовто-чорних» Іван Федик виставив склад, який складався із переважно досвідчених футболістів. 

Обидві команди активно розпочали поєдинок, відтак, вже на четвертій хвилині «рухівці» могли відкривати рахунок. Білий зі стандарту подав у карний майданчик сербів, оборонці «Рада» вибили м’яча на Мисика. Мар’ян метрів з тридцяти п’яти першим же дотиком пробив по воротах суперника. М’яч пролетів в лічених сантиметрах повз стійку. 

А вже за кілька хвилин свій супершанс забити змарнували серби. Богдан Бойчук не за правилами зіграв у власному штрафному майданчику проти футболіста «Рада» – пенальті. Нападник белградського клубу із позначки пробив у правий кут. Голкіпер «Руху» Олександр Бандура проявив себе у всій красі й парирував 11-метровий удар.

А вже на екваторі першого тайму «жовто-чорні» отримали право на пробиття пенальті. Кухаревич у центрі поля перехопив невдалу передачу захисника номінальних гостей та віддав проникаючу передачу у штрафну площу на Юрія Климчука. Півзахисника «Руху» оборонець зупинив лише за допомогою фолу – безапеляційне пенальті. Вирок рефері впевнено реалізував сам Климчук – 1:0.

Згодом подвоїти рахунок міг Богдан Бойчук. Хавбек «жовто-чорних» скористався невдалими діями захисника «Рада» та вийшов на побачення з кіпером сербів, але переграти його не зумів. 

По перерві «рухівці» не збавили оберти й продовжували високо пресингувати своїх опонентів. Такі дії «жовто-чорних» часто змушували помилятися гравців «Рада». Відтак, на 52-ій хвилині після чергового вдалого пресингу Микола Кухаревич вийшов віч-на-віч із воротарем сербського клубу, але виграти очну дуель у голкіпера нападник «Руху» не зумів.

За кілька хвилин «Рад» залишився в меншості. Опорний півзахисник сербів Александр Трнініч у центрі поля після ігрового епізоду вдарив Миколу Кухаревича й побачив перед собою заслужену червону картку. 

Та це, схоже, лише по-спортивному розізлило нападника «Руху». Вже на 65-ій хвилині Микола Кухаревич відзначився забитим голом. Валерій Федорчук класно пробив зі стандарту у правий кут, воротар «Рада» парирував постріл хавбека. На підбиранні першим був Роман Гагун, який віддав асист на Миколу Кухаревича у зону воротарського майданчика. Нападник «жовто-чорних» першим дотиком переправив м’яч у сітку – 2:0.

Другий пропущений гол дещо деморалізував сербів, відтак, до завершення гри «рухівці» повністю домінували на полі та створили ще кілька небезпечних моментів біля воріт белградського клубу, але до третього голу справа так і не дійшла. 

У підсумку, «Рух» впевнено переміг представника сербської Суперліги ФК «Рад» з рахунком 2:0.

 

«Рух» (Львів) – «Рад» (Белград, Сербія) 2:0 (1:0).

31 січня 2021 рік. Спаринг. Анталія, Туреччина.

Голи: Климчук, 28, Кухаревич, 65.

Попередження: Кухарук, 60, Федорчук, 70.

Вилучення: Трнініч, 59.

«Рух» (Львів): Бандура, Мисик, Зец, Білий, Гагун, Карасюк, Федорчук (К), Кухарук, Климчук, Бойчук Б., Кухаревич.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини