«РУХ» У ДРАМАТИЧНОМУ МАТЧІ ОБІГРАВ «КРИВБАС»

 

Голи Дениса Слюсара та Марка Сапуги принесли перемогу «жовто-чорним» над «Кривбасом» – 2:1. Більше 15-ти хвилин «Рух» грав у меншості після вилучення Сапуги, який уперше вивів команду на поле в ролі капітана.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: БЕЗ ГОЛІВ

На 33-ій секунді Соломон віддав розрізну передачу на Климчука – той пробив у ближній кут, проте влучив зовсім поруч зі стійкою у сітку із зовнішнього боку воріт. Гості відповіли серією кутових ударів і атакувальних спроб без особливої гостроти.

У результаті розіграшу штрафного за участю Ляха, Сапуги та Слюсара не вдалося належним чином зачепитися за м’яч. На 20-ій хвилині на дальній удар наважився Довгий – воротар Сарнавський ліквідував загрозу. Далі хорошу атаку на правому фланзі розкрутили Альваренга і Таллес, після прострілу Климчук вже готувався переправляти м’яч у ворота, але захисник «Кривбаса» в останній момент вибив на кутовий. Декілька разів Хомченовський здалеку стріляв – проте виходило в нього невлучно.

Загалом, перевагою володіли «жовто-чорні». Як наслідок, на 29-ій хвилині на лівому фланзі швидку комбінацію розігнали Лях і Соломон, британець віддав дещо назад під удар Таллесу, але бразилець пробив поруч зі стійкою. У відповідь «кривбасівець» Татарков небезпечно вистрелив з-за меж штрафного майданчика – м’яч пролетів повз ворота.

Кінцівка першого тайму ознаменувалася двома перспективними контратаками «рухівців». Першу з них розпочав Роман, продовжив на Соломона, той переадресував на Климчука, однак удар Юрія відбив воротар криворіжців Сарнавський. На останній хвилині господарі розігнали ще один контрвипад, але на його завершенні не вийшов удар у Довгого.

ДРУГИЙ ТАЙМ: ТРИ ГОЛИ ТА ВИЛУЧЕННЯ

Після перерви гості відкрили рахунок – метушня у штрафному майданчику «Руху» призвела до того, що м’яч відскочив до Волошина, який красивим ударом вгатив його у верхній кут воріт – 0:1.

На таку неприємність «жовто-чорні» відповіли відразу п’ятьма чудовими гольовими моментами, а два останні з них завершилися взяттями воріт. Спочатку Таллес підхопив м’яч після удару Альваренги і з дуже зручної нагоди не поцілив у рамку воріт – цього разу бразильського півзахисника підвела влучність.

Далі Таллес запустив Романа правим флангом, захисник «Руху» прострілив, але Климчук дивом не переправив м’яч у сітку – лише кутовий. Згодом Сапуга опинився на ударній позиції, однак не переграв голкіпера Сарнавського, який відбив удар.

А потім пішли «рухівські» голи. Таллес навісив після розіграшу кутового, Довгий у притаманному для себе стилі виграв повітряну боротьбу, проте його хороший удар відбив голкіпер гостей, але на добиванні вчасно опинився Слюсар, який головою спрямував м’яч у ворота – 1:1. Це дебютний забитий м’яч для Дениса на рівні УПЛ.

Приблизно через чотири хвилини Соломон із центру віддав праворуч на Таллеса, бразилець навісив у карну зону, де на дальній штанзі Сапуга першим дотиком зберіг складний м’яч, а другим – красиво пробив з лету, м’яч прошмигнув повз усіх у ворота – 2:1. Для Марка це теж дебютний гол в УПЛ.

На 68-ій хвилині метушня вже виникла у штрафному майданчику «Кривбаса», але удар Климчука заблокували, а добити м’яч ніхто не встигнув.

А на 76-ій хвилині «Рух» залишився в меншості, Роман і Сапуга спільними зусиллями перервали прохід футболіста «Кривбаса», і арбітр Ярослав Козик вирішив, що це тягне на попередження. Жертвою мукачівський рефері вибрав капітана «жовто-чорних», а для Марка це вже була друга жовта.

До основного часу матчу суддя компенсував аж 5 хвилин. Гості пробували організувати навалу, проте особливої гостроти їхні атаки не несли, тож футболісти львівської команди вистояли та заслужено заробили три очки у важкому матчі.

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 11-ий тур.

6 листопада 2022 року. Львів, стадіон «Арена Львів».

«Рух» (Львів) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 2:1 (0:0).

Голи: Слюсар, 53; Сапуга, 57 – Волошин, 48.

Попередження: Сапуга, 11; Роман, 69; Лях, 83.

Вилучення: Сапуга, 76 (друге попередження).

«Рух»: Паньків, Лях, Слюсар, Дідик, Роман, Сапуга, Довгий, Альваренга (Бойчук, 64), Соломон (Карабін, 85), Таллес (Федорчук, 78), Климчук.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини