ГЕРОЙ-ЗАХИСНИК «АЗОВСТАЛІ» ВІДВІДАВ ТРЕНУВАННЯ «РУХУ»

 

Перед матчем із «Дніпром-1» на тренуванні «Руху» побував поранений військовий із полку «Азов» Кшиштоф Мушак.

Уродженець села Пнікут Мостиського району Львівської області півтора року служив у Національній гвардії України, після чого перейшов у Окремий загін спеціального призначення «Азов». Разом із побратимами захищав Україну в Маріуполі, зокрема, на заводі «Азовсталь».

Там отримав поранення від вибуху міни, яку прямо під ноги бійцю скинув ворожий безпілотник. 16-го травня за наказом Головнокомандувача ЗСУ вийшов з «Азовсталі» Наступного дня потрапив у донецьку лікарню як військовополонений. Там пробув півтора місяці, 29-го червня під час обміну повернувся на Батьківщину. Зараз проходить реабілітацію в лікарні Золочева на Львівщині.

Героя-«азовця» запросили на тренування «Руху», оскільки він є прихильником «жовто-чорних». Він радо відгукнувся на пропозицію, переглянув заняття футболістів, поспілкувався з ними, ознайомився з Академією «Руху» під час екскурсії, яку йому організували працівники клубу.

Кшиштоф Мушак подарував президенту «Руху» Григорію Козловському прапор з підписами бійців полку «Азов». «Рухівці» презентували своєму вболівальнику футболку й інше екіпірування з написом «Зевс». Таким є позивний українського воїна.

Кшиштоф МУШАК, військовий полку «Азов»: «Радий, що вперше побував на тренуванні «Руху», це клуб, за який я вболіваю. Вірю, що в неділю в матчі з «Дніпром-1» ви покажете всю свою силу. Як ЗСУ непереможні, так і «Рух» має бути непереможний!.. До речі, я не єдиний уболівальник «Руху». Зараз у полоні перебувають ще два хлопці з Львівщини, які підтримують «жовто-чорних».

Від імені команди гостю тренування подякував воротар команди Юрій Паньків. Він побажав пораненому воїну якомога швидшого відновлення.

Юрій КЛИМЧУК, півзахисник «Руху»: «Радий, що в нас є такі вболівальники, які захищають нашу землю. Завдяки їм ми можемо надалі брати участь у чемпіонаті України. Вся команда аплодує нашим героям-захисникам. Така зустріч з бійцем додає сил. Ми розуміємо, що скаржитися не маємо права, адже хлопцям набагато важче, ніж нам. Вони для нас роблять усе. Немає слів, як описати це відчуття»

Володимир ЛАПІЦЬКИЙ, спортивний директор «Руху»: «Зараз такий час у країні, що героями стають не спортсмени, не політики, не митці, а справжні воїни, які захищають нашу Батьківщину. Приємно, що Кшиштоф є вболівальником «Руху». Від зустрічі з ним – позитивні враження. Це приклад для наших футболістів, яким приємно було почути напутні слова на матч із «Дніпром-1».

Григорій КОЗЛОВСЬКИЙ, президент «Руху»: «Мене дуже зворушила ця зустріч. Я знав, що багато футбольних фанатів зараз воює на фронті, сподівався, що є і наші симпатики. Дізнався сьогодні, що ще два наші вболівальники перебувають у полоні, ми поборемося за цих хлопців. Вірю, що настане той день, коли закінчиться війна, і ми зберемо всі наших воїнів-уболівальників і зробимо «Матч Перемоги». Така символічна гра мусить відбутися. Усі президенти футбольних клубів мають віддати належне воїнам, які віддають своє здоров’я та життя за нас, за нашу Незалежність».

 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини