ОЛЕГ ЛЕГАН: «КОЖЕН ГОТОВИЙ БУТИ ЛІДЕРОМ І ПОВЕСТИ ПАРТНЕРІВ УПЕРЕД»

Старший тренер команди «Рух» U-13 підбив підсумки міжнародних та всеукраїнських виступів своїх підопічних за останнє півріччя. 

 

 

КОМАНДА 

У нас дуже чисельна команда. Усього у нашому складі 32 гравці. І в кожного свої сильні сторони. Кожен працює на максимумі своїх можливостей, щоб потрапити до основного складу, взяти участь у турнірі. Головне, що в них є бажання, вони стараються, працюють на тренуваннях, аби бути кращими і прогресувати. Вдячний Дмитру Лапицькому та Андрію Гурському, які весь минулий рік вели цих хлопців і провели з ними нереально велику роботу. Якихось труднощів влітку під час процесу зміни тренерів команди у гравців не було, адже кожен доклав зусиль, аби хлопці відчували себе комфортно. 

ТРЕНУВАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

На цьому етапі ми продовжуємо закладати футболістам основи поводження з м’ячем: техніка, передача, ведення, дриблінг. Приділяємо цьому найбільшу увагу. Футболіст не повинен боятись іти в обіграші, тож ми наполегливо працюємо над тим, аби бути на полі більш розкутими.

ІГРОВА ПРАКТИКА

З ігровою практикою, футбольними матчами, проблем немає. Хлопці з початку серпня зіграли велику кількість офіційних та товариських ігор. Взяли участь у двох домашніх турнірах, мали чотири виїзди за кордон на міжнародний чемпіонат Інтерліги, паралельно взяли участь у Зимовому Кубку ДЮФЛ, де грали проти старших суперників. Відтак, ігрового часу у хлопців більш, ніж достатньо. 

МІЖНАРОДНИЙ ЧЕМПІОНАТ ІНТЕРЛІГИ

Стосовно Інтерліги, це дуже серйозні змагання. Вдячні організаторам, адже там нема прохідних матчів, усі команди дуже якісні та серйозні. Граємо проти однолітків з празької «Спарти», вроцлавського «Шльонска». Кожен колектив грає у солідний футбол і, як-то кажуть, сидить на нозі та не дає спокійно подихати. Впевнений, від таких матчів хлопці тільки додадуть. Ми зіграли вже 8 ігор. Озираючись на всю ту дистанцію, яку пройшли, то скажу, що почали ми непогано, а от вже наприкінці десь нас трішки не вистачило. Фізично і психологічно. Втім, задоволений, бо навіть у тих матчах, де ми поступились, команда демонструвала хорошу змістовну гру.   

 

 

УЧАСТЬ У ПРЕСТИЖНОМУ ТУРНІРІ У ГДАНСЬКУ

Дуже хороші враження залишились від змагань Number One Cup, які щороку проходять у Польщі. Це своєрідна Ліга Чемпіонів, тільки для команд у віковій категорії U-13. Зіграли проти італійського «Ювентуса», нідерландського ПСВ, англійського «Ліверпуля». Хлопці проявили характер, грали з цими клубами з позиції сили, атакували та грали першим номером. Здобули там колосальний досвід та привезли додому багато яскравих емоцій. 

 

 

ЗИМОВИЙ КУБОК ДЮФЛ

Ми спеціально заявили команду U-13 на змагання ДЮФЛ, де грають виключно колективи U-14. Хлопці мають розуміти: коли їм протистоять старші, на полі треба все робити набагато швидше. Бігти, віддавати передачі, працювати з м’ячем тощо. Лише тоді можна сподіватись на позитивний результат. Звісно, були моменти, коли суперники нас переважали завдяки своїм фізичним даним, але все одно ми отримали дуже багато позитивних емоцій від участі у груповому етапі Зимового Кубка ДЮФЛ. Відіграли багато яскравих матчів, як до прикладу, з «УФК-Карпати». Там ми поступились, але довели, що можемо грати з на рік старшими. Завершили рік на позитивній ноті, впевнено перемогли «Покрову» 3:0. Перед грою сказав хлопцям, що це наш останній бій у цьому році і треба перемогти, аби піти на зимові канікули з гарним настроєм. Так і сталось. 

 

 

ПОТЕНЦІАЛ

Конкретно не хочу нікого виділяти. Кожен з гравців нашої команди по-своєму яскравий. Кожен готовий бути лідером і повести партнерів уперед. Звісно, хлопцям ще потрібен час, аби освоїти футбольні ази, але потенціал у цієї команди видно неозброєним оком. 

ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ

Одразу після матчу з «Покровою» попрощалися з хлопцями та на місяць відпустили додому. За цей час вони мають добре відпочити, провести час з батьками та друзями, зарядитись новими позитивними емоціями. Разом зберемось в Академії вже 16 січня. А 21 січня у нас запланований виїзд у Будапешт на матчі 5-го туру Інтерліги.    


loading...

0 коментарів

    Схожі новини