МИХАЙЛО ДЯЧУК-СТАВИЦЬКИЙ: «У ДРУГОМУ ТАЙМІ МИ ЗАГРАЛИ АГРЕСИВНІШЕ»

Головний тренер «Руху» U-19 Михайло Дячук-Ставицький поділився враженнями після важкої виїзної перемоги над криворізьким «Кривбасом» – 1:0.

 

 

– Видалася дуже важка гра. Насамперед це пов’язано з великим психологічним тиском на команду. Всі суперники грають проти нас, наче останній матч, як фінал. Я це розумію, тому що кожен хоче перервати нашу безпрограшну серію.

Перед поєдинком ми налаштовували хлопців на те, що нам протистоятиме справді хороша команда, незважаючи на те, на якому місці зараз перебуває «Кривбас» у турнірній таблиці. Тому потрібно грати агресивно, більше в атаку, ніж розігрувати м’яч на своїй частині поля, шукати простір між лініями з оборони та за спиною. Десь у першому таймі це не завжди виходило, хоча Боцьків вийшов один в один – забивай гол, і, думаю, далі вже було би простіше.

У другому таймі хлопці заграли агресивніше, тому що вони розуміли, що нам треба додавати та забивати гол. Не скажу, що вони не хотіли цього до перерви, але нічого не виходило. Тиск на команду спричинює якусь невпевненість. Ми їх заспокоювали перед грою, казали, щоби вони показали той футбол, у який уміють грати, використовували свої сильні якості.

Але не всі гравці зараз, на жаль, відповідають рівню команди. Мабуть, планку, яку ми підняли, декому тримати важко. Тому тим хлопцям, які менше грають, виходять на заміни, не потрапляли у стартовий склад у попередніх поєдинках, потрібно додавати та намагатися допомагати команді. Те, як сьогодні вийшли на заміни, нас не влаштовує, бракувало агресії та виконання тих завдань, які ми перед ними ставили. Будемо розбиратися з цим.

Часті зміни газону зі штучного на натуральний, звичайно, негативно впливають на гравців, на їхні м’язи. Думаю, що в подальшому ми вже будемо тренуватися тільки на трав’яному полі, а вже підлаштовуватися під конкретну гру не будемо. Але не вважаю, що нам заважало поле – це більше психологія футболістів.

Усе в їхніх головах: якщо вони там у себе все правильно поскладають, зрозуміють, заради чого вони на певну кількість років віддали себе футболу, тоді прийде впевненість, а з нею гра та результат.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини