ЕДСОН: «РУХ» ГОТОВИЙ ДО СЕРЙОЗНИХ ВИКЛИКІВ»

Бразильський опорний півзахисник Едсон Фернандо розповів, чому повернувся у львівську команду, як набрався досвіду у бразильському «Атлетіко Гояніенсе» та чого хоче досягнути в Європі.

 

 

Едсон Фернандо приєднався до «Руху» в січні 2022-го року, коли «жовто-чорні» провели якісну трансферну кампанію. Тоді за час турецьких зборів він довів, що є класним і висококваліфікованим півзахисником. Тому на нього покладали великі надії.

Однак через повномасштабний напад Росії на Україну футбольні легіонери роз’їхалися по домівках. Зокрема, Едсон опинився в клубі бразильської Серії А – «Атлетіко Гояніенсе». Там він зіграв 36 матчів, 8 з яких – у Кубку Судамерікана (аналог Ліги Європи). У цьому турнірі команда «рухівця» дійшла до півфіналу, поступившись у серії післяматчевих пенальті «Сан-Паулу».

Тепер же Едсон вирішив повернутися в «Рух», попри те, що мав пропозиції від інших клубів бразильської Серії А.

ЕДСОН ФЕРНАНДО: «Я дуже радий повернутися у футбольний клуб «Рух». Зізнаюся, це було важке рішення, адже в Україні триває війна. Але все ж мої амбіції зіграли ключову роль. Я мрію проявити себе у Європі. Це завжди була моя мрія. З нетерпінням чекаю на початок чемпіонату. Хочу досягнути з командою максимальних цілей».

 

 

Він визнав, що виступи у чемпіонаті Бразилії та інших південноамериканських турнірах стали хорошим досвідом для нього. Адже він грав проти бразильських суперклубів, які раніше перемагали у Кубку Лібертадорес і Кубку Судамерикана.

ЕДСОН ФЕРНАНДО: «Серед суперників був «Насьйональ, за який виступав Луїс Суарес. Він грав у тому матчі. Ми вийшли у півфінал, де нам протистояв «Сан-Паулу». На жаль, не зуміли вити у фінал. Але у мене залишилися лише позитивні емоції. Я однозначно за рік, що минув, став сильнішим».

Повернення в «Рух» Едсон називає челенджом і справжнім викликом для себе. Таке рішення далося йому непросто.

ЕДСОН ФЕРНАНДО: «Моя сім’я, особливо мама, намагалася мене відмовити. Але я знаю, що у «Рух» це дуже амбітна та перспективна команда. Зараз тут зібралося багато талановитих молодих українських футболістів. Є також і досвідчені гравці, тому я впевнений, що за короткий період часу клуб може ставити завдання перед командою вийти у єврокубки. Це моя мрія грати у Європі. Хотів би колись спробувати свої сили у Лізі чемпіонів».

 

 

Зараз бразильський опорний півзахисник побачив, що львівська команда дуже змінилася. Адже в «Руху» фактично новий колектив.

ЕДСОН ФЕРНАНДО: «З молодими гравцями грати дуже легко та цікаво. Вони всі талановиті та мають хороші футбольні якості. Недаремно юніорська команда «Руху» грає у Юнацькій лізі УЄФА. Багато з цих гравців тренуються і грають за основну команду. Мені дуже цікаво. Ще раз хотів би наголосити, що за короткий час «Рух» буде готовий до серйозних викликів».

Едсон добре пам’ятає, як минулого року в Туреччині команда пройшла дуже хорошу підготовку, і він особисто перебував у чудовій формі та чекав на свій дебют в Українській Прем’єр-лізі. На жаль, розпочалася війна.

ЕДСОН ФЕРНАНДО: «Зараз у Хорватії в нас теж чудові умови, все добре. Дещо інша погода, ніж у Туреччині. Тут прохолодніше. В нас хороша підготовка. Чекаємо на товариські матчі. Звичайно, моя позиція опорного півзахисника переважно змушує мене більшість ігрового часу діяти на оборону. У попередньому клубі тренер мене пробував у ролі правого захисника. Я справді полюбляю розпочинати атаки. Але для мене найважливіше грати та бути корисним там, де мене бачить тренер».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини