ВОЛОДИМИР БЕЗУБ’ЯК: «ПЕРШІ ОФІЦІЙНІ МАТЧІ ВЕСНОЮ ЗАВЖДИ ВАЖКІ, АЛЕ ВОНИ БАГАТО ПРО ЩО СКАЖУТЬ»

 

Головний тренер «Руху-2» розповів про готовність команди до відновлення матчів Другої ліги та поточний стан справ у колективі. 

 

 

Форму гравців можна оцінити, дивлячись на виступи команди на Меморіалі Ернеста Юста. Наразі «Рух-2» грає в міру своїх можливостей, дійшовши до півфіналу, де зустрінеться з «Нафтовиком». Зауваження до гри завжди будуть, адже постійно хочеться щось покращувати. Загалом я задоволений підготовкою команди, бо все, що ми планували на зимових зборах, вдалося виконати. 

У першій частині сезону за «Рух-2» почергово виступали Довгий, Підгурський, Лях, Руніч – вони були зразком для інших хлопців, лідерами і решта гравців намагались прогресувати до їхнього рівня. Зараз ці футболісти регулярно виступають за першу команду, а Олексій Довгий перейшов в інший клуб. Також дуже відчутна втрата Нікіти Рогачова, який чудово грав у першій частині сезону, але через травму не зможе зіграти у поточній кампанії. Водночас ми дозаявили Данила Грабовецького, Ореста Бейзика, Володимира Паращука, з нами відпрацювали збори Денис Хмельовський та Володимир Король – гравці 2006 року народження. Всі футболісти «Руху-2» стараються і добре працюють на тренуваннях, я не маю до них зауважень. 

Тренерський штаб вже визначився з основною обоймою футболістів, яка гратиме у другій частині сезону. Це приблизно 15 польових гравців. Втім якщо Віталій Пономарьов дасть «Руху-2» гравців з першої команди, то, звичайно, гратимуть вони, адже головне завдання – ігрова практика для футболістів. Якщо ж матчі першої команди потім перетинатимуться із нашими, то ми розраховуватимемо на тих гравців, які є в нашій обоймі. 

Якщо говорити про ігри на зимових зборах, то невдалими можна назвати хіба перший матч на Меморіалі Ернеста Юста, а також поєдинок в 1/8 фіналу проти «Корміла». Звісно клас наших гравців вищий, ніж у команд, які нам протистояли, але в їхніх складах також вистачало досвідчених та якісних футболістів і вони чинили серйозний спротив. 

Тішить, що ми зіграли спаринги проти «Агробізнеса» та «Прикарпаття-ЗСУ», які виступають у Першій лізі, і ми дали бій цим командам. І «Рух-2», і ці команди налаштовувались на ці товариські матчі як на офіційні поєдинки, тож я задоволений результатами, адже ми змогли проявити морально-вольові якості, добре зіграли в обороні, атака також непогано себе проявила. Якщо хлопці правильно підійдуть до справи, то можна ставити якісь задачі. Втім зараз все буде зрозуміло після перших турів у Другій лізі. Так, завжди важко грати перші офіційні матчі, але саме вони багато про що скажуть. 

Наша задача незмінна – готувати гравців для першої команди. У нас багато 18-19-річних футболістів, яким потрібен час, аби розкритися, але якщо це станеться, то в них є хороші перспективи. Зараз у хлопців є можливість проявити себе і довести, що вони конкурентні на високому рівні та можуть дорости до першої команди. Важливо, що вся структура «Руху» тренується за єдиною програмою і намагається грати у тому ж стилі, що і команда Віталія Пономарьова, яка зараз добре виступає в УПЛ та своїми результатами мотивує молодь клубі. Ця програма розрахована на те, щоб футболісти безболісно могли здійснювати перехід з юнацького у професійний дорослий футбол


loading...

0 коментарів

    Схожі новини