НАЗАР БОНДАР: «МИ ЗІГРАЛИ НАДІЙНО ТА ДОТРИМУВАЛИСЬ ВСІХ ТАКТИЧНИХ ВИМОГ, ТОМУ ТРИЧІ І ПЕРЕМОГЛИ»

 

Гравець «Руху» U-19 поділився враженнями про гру за збірну України U-17, яка кваліфікувалась на Євро-2024 (у трьох матчах еліт-раунду відбору Назар Бондар забив гол та віддав асист). 

 

 

Дуже позитивні емоції, адже ми здобули три впевнених перемоги в еліт-раунді кваліфікації та з першого місця у групі вийшли на Євро-2024. Це перший такий успіх збірної U-17 за 7 років. У цьому успіху велика заслуга тренерського штабу – нас дуже якісно підготували.

Зокрема, Юрій Мороз навчив кожного з футболістів різноманітним тактичним моментам і провів хорошу роботу з командою. Наша команда багато грала на атаку і загалом демонструвала цікавий та яскравий футбол. Крім того, на цих зборах із нами працював головний тренер збірної України U-21 Унаї Мельгоса. Було цікаво поспілкуватись з ним і це хороший досвід для мене та інших моїх партнерів. 

Якщо говорити про суперників, то, мабуть, найважчим опонентом була збірна Німеччини, з якою ми грали ще восени. У цієї команди дуже якісні та підготовлені футболісти, вони мають чудову індивідуальну майстерність. Німцям було важко протистояти, бо вони зіграні і провели у цьому складі багато поєдинків. Це була одна з найскладніших команд на шляху до Євро-2024. А, мабуть, найкращий свій матч ми зіграли проти Швейцарії: Україні вдалось створити багато гольових моментів та постійно атакувати, на полі виходило буквально все, що ми хотіли зробити. Загалом в еліт-раунді кваліфікації збірна України зіграла дуже надійно, не пропустила жодного голу та тричі заслужено перемогла. Це свідчить про якість нашої гри у захисті та дотримання всіх тактичних вимог, про які нам казали тренери.  

Дуже хочеться зіграти на Євро-2024. Важко буде у кожному матчі, адже там будуть команди серйозного рівня. Ми вже говорили з хлопцями про потенційних суперників і хочеться знову зіграти з Німеччиною та взяти реванш та оцінити свої сили на їхньому фоні.  

У збірній у нас був період для відновлення та відпочинку, тож ми у чудовій формі підійшли до серії з трьох матчів у кваліфікації. Водночас трішки важко було вже після цього переключитись на клубні справи, адже одразу ж на мене, Івана Денисова та Олександра Харечка чекав виїзд на матч з «Металістом 1925». Відтак було мало часу на відпочинок, але слід звикати до такого графіку матчів – це корисно для нас. І кожен з нас готовий повністю викластись на полі, аби здобути позитивний результат. 

Зараз «Рух» U-19 грає не так, як всім хотілось би. Втім навіть останні поразки є своєрідним уроком, який ми маємо засвоїти, адже без цих невдач не буває перемог. Наразі у чемпіонаті пауза і в нас є можливість розібрати індивідуальні та командні помилки і зробити так, аби більше їх не допускати. Команді слід зосередитись на підготовці та використати цей час із користю. Ну а результати цієї роботи побачимо вже на полі. Важливо прогресувати і розвивати як свої індивідуальні якості, так і командну гру


loading...

0 коментарів

    Схожі новини