ЛЕОНІД КУЧУК: «НАЙГОЛОВНІШЕ У ФУТБОЛІ – ЦЕ РЕЗУЛЬТАТ»

Перший коментар Леоніда Кучука в статусі головного тренера «Руху».
 


– Мої перемовини з Президентом клубу я не хотів би розголошувати. Сьогодні я лише прилетів до Львова. Це зайняло в мене близько доби. Ми обговорили з Григорієм Козловським чимало питань. Наші будь-які розмови з ним завершуються виключно про футбол. Зокрема і через це я прийняв рішення знову стати головним тренером «Руху». 

Коли я востаннє був на Академії «Руху», то тут не було ще фактично нічого. Все лише будувалось: поля, адмінбудівлі, приміщення Академії. Зараз мені здається, що ми перебуваємо на іншій планеті, яка називається «Планета футболу». Говорю вам відверто: я – шокований. Коли я ще раніше був головним тренером «Руху», доводилось працювати в різних обставинах. Зараз для команди створені просто фантастичні умови. Я дуже радий, що дожив до цього часу, коли зайшов на цю базу з такими полями, будівлями і роздягальнями. Потрапив наче в казку. 

Зараз найперше я повинен зрозуміти в якому психологічному стані команда. Дві поразки на старті сезону боляче вдарили по хлопцям. Сьогодні мені вдалося потрапити на тренування і я це помітив. У гравців – психологічна невпевненість. З цього стану потрібно якнайшвидше вибиратися. Зрозуміло, футбол – це як перемоги, так і поразки. За себе потрібно боротися. Це найголовніше. Людина живе, аби постійно боротися за своє існування. Команда – це живий організм. 

В команді залишився весь тренерський штаб, який прекрасно знає як велась підготовка команди. Фактично жодних змін не буде. Зараз потрібно все проаналізувати: і підготовку команди, і якість футболістів, щоб рухатись далі. Часу в мене небагато, але нічого не поробиш. Маємо те, що маємо. Я ще буду мати зустріч з Іваном Федиком. Тоді і зрозуміємо чи буде він працювати в моєму тренерському штабі.

Мені допоможе той факт, що я знайомий з багатьма футболістами. Важче, коли ти нікого не знаєш. Зрештою, з того часу, коли я був головним тренером «Руху», в команді з’явилося багато нових гравців. Потрібно знайти спільну мову з командою. Часу мало. Це потрібно робити швидко.

Футбол – надзвичайно багатогранний. У цій грі важливо все: як атака, так і оборона. Це рівносильні аспекти гри. Ми не можемо приділяти більше уваги атаці і менше обороні, адже результату не буде. Доведеться постійно зрівнювати рахунок. А якщо більше часу приділяти грі в обороні і менше атаці, тоді не буде голів. Футбольна команда будується насамперед із виконавців, які є у розпорядженні головного тренера. Найголовніше у футболі – це результат. РЕЗУЛЬТАТ!


loading...

2 коментарів

  • Я

    Ярослав м.Тернопіль

    5 серпня 2021 р., 03:59

    Вболіваю за Вашу команду, адже навіть причетний до її еволюції/ був інспектором першого матчу у професійній лізі: Рух - Іллічівець-2 / 6:0 /

  • В

    Володимир

    4 серпня 2021 р., 21:24

    Кучуку хіба рух 2 тренувати, а руху потрібен український тренер.

Схожі новини