ІВАН ДЕНИСОВ: «У КОЖНОМУ З МАТЧІВ У НАС БУЛИ ТРУДНОЩІ, ЯКІ МИ ЗМОГЛИ ПОДОЛАТИ»

 

Гравець «Руху» U-19 розповів про виступи за збірну України U-17 в еліт-раунді кваліфікації на Євро-2024 (1 асист у 3 матчах) та емоції від виходу у фінальну стадію змагань.

 

 

Емоції після матчів неймовірні, адже ми дуже хотіли потрапити на Євро-2024. Збірна виграла всі три гри еліт-раунду кваліфікації, тож у нас все вдалось і команда впоралась на всі 100%.

Ці матчі були нелегкими, бо нам протистояли сильні суперники – на такому рівні вже немає слабких команд. Хоч збірна України й виграла свої матчі з різницею у 2-3 м’ячі кожен, я не можу сказати, що ці перемоги ми здобули без бою. У кожному з цих матчів у нас були певні труднощі, які ми все ж подолали. 

Грати за збірну цікаво і це інші враження, ніж коли ти граєш за клуб. Тут зібрані футболісти з різних команд, які грають у різний футбол та інакше діють на полі. Та у нас чудовий колектив, всі класно спілкуються і в збірній хороша атмосфера, яка постійно лише покращувалась завдяки нашим перемогам.

Тренерський штаб повинен був за короткий період часу зробити боєздатну команду з дуже різних футболістів. Юрій Мороз та його штаб провели хорошу роботу, бо в підсумку ми грали дуже злагоджено і з кожним тренуванням взаємодіяли все краще й краще. Також з нами на цьому зборі був головний тренер збірної України U-21 Унаї Мельгоса. Думаю, нас добре підготували і результати команди це лише підтверджують. 

Найважчим поєдинком у цій кваліфікаційній кампанії була зустріч з німцями ще в осінніх матчах. Якщо чесно, то відчувалась різниця у класі – багато хто з гравців збірної Німеччини вже грають на дорослому рівні у топ-клубах своєї країни. Це був важкий, але цікавий матчі. А в еліт-раунді кваліфікації теж були непрості суперники, та ж Швейцарія діє за схожими з німцями ігровими принципами. Хоч ми і перемогли та це були складні ігри. 

Юрій Бакалов казав, що говорив з тренерами збірної і там задоволені гравцями «Руху» – мною, Назаром Бондарем, Олександром Харечком, вони схвально про нас відгукувались. Прикро, що після повернення в розташування клубу не вдалось допомогти команді перемогти у грі з «Металістом 1925». І я, і інші гравці не змогли себе добре проявити у цьому матчі. Можливо, на нас трохи вплинула дорога, адже ми лише повернулись у Львів, а вже наступного ж дня їхали на матч у Київ. 

У нас зараз пауза і це хороша можливість попрацювати над своїми помилками та покращити свою гру. «Рух» U-19 переживає зміну поколінь і до матчів залучено велику кількість молодих гравців, які лиш починають грати на рівні чемпіонату України. Це складний період переходу з дитячого у юнацький футбол і велику роль у цьому процесі відіграє психологія. У нас зібрані хороші гравці, тож я впевнений, що тренерський штаб добре з нами попрацює і ми постараємось демонструвати кращі результати. 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини