ГРИГОРІЙ КОЗЛОВСЬКИЙ: «В АКАДЕМІЮ ПОВИННІ ПОТРАПИТИ ЛИШЕ НАЙТАЛАНОВИТІШІ ХЛОПЦІ»

Президент «Руху» Григорій Козловський особисто стежив за першим етапом відбору в Академію серед хлопців 2008-го року народження. Про свої враження він розповів у коментарі клубному медіацентру.
 


– Про це ми міряли усе життя. Якщо бути відвертим, то навіть не вірив, що доживемо до цих днів, коли на Академії «Руху» буде відбуватися такий відбір. Потрібно дякувати Богу, що це сталося. Ми радіємо, адже даруємо дітям можливість бути успішними спортсменами. 

Цікавих і талановитих хлопців ми бачимо одразу. Чи зможуть вони проявити себе з найкращого боку – це покажуть наступні відбіркові етапи. Дуже важливо не проґавити талант. Помітити в дитині слабкі сторони нескладно, адже усі тренери – професіонали, а ось побачити в ній щось особливе – це талант. Під час відбору я помітив одного хлопчика і особисто поставив біля його прізвища «плюсик». Я побачив у ньому великий потенціал. Тренери зі мною погодилися. Ми дамо цій дитині шанс отримати професійні якості, а от чи скористається вона ним – невідомо.

Дитячий футбол – дуже цікавий, але водночас дуже складний. Потрібно мати певну геніальність, щоб помітити в тих дітках те, чого не видно ззовні. До прикладу, Богдана Слюбика, який зараз захищає кольори юніорської команди «Руху», привезли із ще трьома хлопцями. Говорили, що він не вміє грати в футбол і не може влучити по м’ячу, а зараз Богдан – це гордість нашої Академії та один з найперспективніших захисників. Тренер Віталій Пономарьов побачив у ньому те, чого не бачили всі інші. Решта помічали лише його слабкі сторони, але перш за все потрібно було звернути увагу на те, що йому допоможе розкрити потенціал…

У XVII столітті не було жодної проблеми, щоб знайти фарбу та пензлик, але ж не усі могли малювати. Жодної формули для виявлення таланту немає, тому потрібно покладатися на інтуїцію, а вона у нас, сподіваюсь, є. При цьому, дуже легко не угледіти талант та припуститися помилки. 4-етапний відбір потрібен саме для того, аби максимально уникнути помилок, втім, навіть при цьому шанс на це доволі високий. 

Хочу відзначити, що діти, які не пройдуть відбір у Академію, аж ніяк не зникнуть з нашого поля зору. Всі ці юнаки вже потрапили «на олівець» наших скаутів. Вони отримають шанс наступного року під час відбору. Таких діток у нас, як ви розумієте, буде багато. Станом на тепер надійшло понад п’ять тисяч заявок на участь у відборах. За три місяці нам потрібно усіх цих дітей переглянути. Наступного року ми обов’язково будемо давати повторні шанси тим, хто не пройшов цього разу. 

Можливо, хтось відчує цей смак, всю красу футболу, і за рік набуде тих якостей, які потрібні для того, аби потрапити в Академію. При цьому не факт, що діти які потраплять сюди зможуть скористатися своїм шансом. Ми прагнемо бачити в нашій Академії 25 найкращих дітей України в кожній з команд, адже сюди повинні потрапити лише найталановитіші хлопці з усіх куточків нашої країни. Хай там як, шанс отримають всі, головне ним правильно скористатися.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини