АНДРІЙ ГАВРЮШОВ: «НАМ Є НАД ЧИМ ПРАЦЮВАТИ, АБИ ГРАВЦІ ПРОГРЕСУВАЛИ ЩЕ БІЛЬШЕ»

 

В інтерв’ю клубному медіацентру старший тренер «Руху» U-16 розповів про підготовку до офіційних матчів у ДЮФЛ. 

 

 

– Андрію Валерійовичу, чи були зміни у складі «Руху» U-16, враховуючи те, що багато гравців з вашої команди проходили зимові збори з командою U-19, а також нещодавно деякі футболісти почали тренуватись з першою командою?

Хлопці добре провели першу частину сезону, тож взимку вони отримали шанс проявити себе у команді U-19. Водночас нещодавно деяких наших футболістів також залучили до роботи з першою командою. Я радий за гравців, адже вони йдуть на підвищення. Проте зараз із відновленням офіційних матчів ці футболісти переважно гратимуть за «Рух» U-16, бо нам потрібно підтримувати статус команди і досягати своїх цілей. 

Процес переходу гравців у старші вікові категорії буде продовжуватись – це корисно для їхнього розвитку. Вони ефективніше працюють та краще розуміють, що потрібно зробити для того, аби адаптуватись у дорослих командах та відповідати рівню цих колективів. 

 

 

Взимку склад «Руху» U-16 не змінився. Вважаю, що ті футболісти, які зараз є у команді, працюють ефективно. Також це підтверджується і результатами та грою, яку демонструють хлопці. Але в той же час ми підсилюємось гравцями з команд U-15 та U-17 і такий обмін між категоріями є постійним

– Що власне сказали тренери з першої команди та з команди U-19 про ваших гравців, які були залучені у тренувальний процес цих колективів?

Основна думка від тренерів – хлопці з «Руху» U-16 дуже талановиті. Є різниця у фізичній готовності, адже доросліші на 2-3 роки футболісти фізично потужніші. Звісно, в цьому плані гравцям команди U-16 ще є над чим працювати, але саме в розумінні гри та ігрових параметрах вони мають хороші перспективи. А щодо фізіології, то це природний процес і вони ще підтягнуться на той рівень. Потенціал футболістів «Руху» U-16 дуже великий і підтвердженням цього є те, що ці гравці затребувані у «Руху» U-19 та в першій команді. Зараз важливий етап їхнього розвитку і потрібно допомогти їм правильно рухатись у цьому напрямку. 

 

 

– В якій формі зараз хлопці, чи готові вони до відновлення ДЮФЛ? Як загалом можна оцінити період зимової підготовки?

Гравці у чудовій формі і ми бачили це на Зимовому кубку ДЮФЛ. Наша гра там – підтвердження плідної роботи усієї команди та якості цієї підготовки. Рух» U-16 виграв турнір, обігравши у фіналі київське «Динамо». Думаю, ми на вірному шляху. Та все ж є нюанси над якими нам ще слід працювати. Зокрема, у фіналі знову вилізли на поверхню проблеми в обороні та перехідних фазах. Ми про це знаємо і постараємось виправити ці недоліки у своїй грі

– Як хлопці відреагували на перемогу в Зимовому кубку ДЮФЛ? Наскільки важливою для них була ця перемога?

У хлопців зараз дуже специфічний вік і це ще не сформовані гравці, тож є певні моменти у поведінці. Так, спочатку була ейфорія після виграшу турніру, але тренерський штаб намагається донести до футболістів, що потрібно докласти зусиль, аби підтвердити цей результат. Перемоги дають всім нам додаткові сили, особливо такі, як над «Динамо» – флагманом українського футболу. Водночас це мотивує працювати ще більше, адже цей процес безперервний. Якщо ми зараз хоч трохи зупинимось, то нас за інерцією обійдуть інші команди. Тому слід робити все можливе, аби прогресувати далі. Хоча зазначу, що хлопці виконують дуже великий обсяг роботи

 

 

– На чому робився основний акцент у підготовці до офіційних матчів?

У кожній грі ми хочемо перемогти й ставимо таке завдання перед футболістами. Та все ж спаринги відрізняються від офіційних матчів, бо у товариських матчах є простір для експериментів та відпрацювання різних тактичних дій. Зокрема, є конкретні задачі які тренерський штаб ставить перед футболістами на кожен із таймів, комбінації, які потрібно відтворити у грі, різноманітні захисні та атакувальні схеми, робота над перехідними фазами. Гравці повинні відточувати стиль та грати за загальною схемою і демонструвати той ігровий малюнок, який відповідає клубній філософії. Тоді як в офіційних матчах вже з’являється концентрація на результаті і тут вже важливо проявляти ще й характер. Під час зимової підготовки ми підбирали суперників для спарингів саме таких, з якими ми могли втілити всі свої ідеї та поекспериментувати

– Які задачі ставляться перед командою напередодні відновлення чемпіонату ДЮФЛ?

Звісно ми націлені на найвищий результат. Амбітна команда, якою ми і є, не може не ставити перед собою завдання перемагати. «Рух» працює для того, щоб бути на найвищому рівні, тож команди Академії завжди повинні боротись за перші місця. Водночас хочеться робити це, демонструючи якісну гру, яка б тішила око вболівальників і відповідала клубній філософії. Футболісти «Руху» U-16 вже тренуються за програмою першої команди і їм дуже тяжко, але вони розуміють для чого це потрібно і самі відчувають як стають сильнішими.  


loading...

0 коментарів

    Схожі новини