ГОЛИ САПУГИ ТА КВАСНИЦІ, АСИСТ РОМАНА ТА ДЕБЮТИ ПІДГУРСЬКОГО І ЛЕДВІЯ

Аналізуємо виступ «рухівців», які захищали кольори збірної України U-19 на груповому етапі Еліт-раунду відбору Євро-2022. А також коментарі футболістів – у матеріалі медіацентру. 
 


Увага усіх вболівальників, тренерів, керівництва «жовто-чорних» була прикута до матчів юніорської збірної України, яка у Нідерландах провела три поєдинки групового етапу Еліт-раунду за право зіграти на чемпіонаті Європи. Одразу п’ять гравців «Руху» отримали виклик у збірну: Дмитро Ледвій, Віталій Роман, Марко Сапуга, Денис Підгурський та Ілля Квасниця. Кожен із цих гравців вніс свою лепту в гру збірної України U-19. 

«Блакитно-жовті» перемогли Норвегію U-19 (3:2), зіграли внічию із Сербією U-19(1:1) та перемогли Нідерланди U-19 (2:1). Підопічні Володимира Єзерського здобули 7 очок, але це не дозволило українцям пробитися на чемпіонат Європи. За підсумками групового етапу в України та Сербії була рівна кількість очок та однакова кількість забитих та пропущених м’ячів. Тож згідно з регламентом вирішальну роль у визначенні переможця групи зіграла кількість дисциплінарних санкцій. У нашої юніорської збірної впродовж групового етапу 13 жовтих карток, а у сербів – 10. Тож у фінальний етап Євро-2022 вийшла саме збірна Сербії U-19. 
 

 

Ігри

Забиті/

пропущені

м’ячі

Кількість
жовтих карток

Очки

Сербія U-19

3

6:4

10

7

Україна U-19

3

6:4

13

7

Норвегія U-19

3

5:7

5

1

Нідерланди U-19

3

3:5

10

1


 


Марко Сапуга провів усі три поєдинки від дзвінка до дзвінка. А в матчі проти Норвегії відзначився дебютним забитим м’ячем за юніорську збірну. 

Марко Сапуга: «Вважаю, ми дуже добре виступили в Еліт-раунді. В нас було мало часу, аби добре підготуватись. Навіть не могли подумати, що переможемо в двох матчах і ще один зіграємо внічию й у підсумку не вийдемо на чемпіонат Європи. Під час турніру люди нас дуже добре підтримували. Це додавало шаленої мотивації. 

На перший матч з норвежцями ми вийшли зарядженими. Усі прекрасно розуміють, що в Україні йде війна і будь-яка перемога на міжнародній арені додає оптимізму українцям. Хотіли потішити наших військових, які захищають нашу землю. Дуже радий, що вдалось забити свій перший гол за збірну України U-19 в матчі проти Норвегії. Тішусь, що допоміг команді перемогти у першій грі. 

Дуже серйозно підходили до матчу зі сербами. Це силова команда, яка постійно нав’язує боротьбу. Було важко, але ми терпіли і здобули один заліковий бал. 

Усі розуміли, що все вирішиться в матчі з Нідерландами. Ми грали проти господарів турніру. Дуже приємно, що на цей поєдинок на поле вийшли одразу п’ятеро гравців «Руху». Ми добре відчуваємо один одного, зіграні між собою. Знаємо хто як діє на футбольному полі. У першому таймі нідерландці нас переважали. Вони забили, відтак, ми чекали на свій шанс. По перерві ми почали створювати багато моментів. На жаль, нам трішки не посміхнулась фортуна, щоб забити третій м’яч. Після гри ми не розуміли чи ми вийшли на чемпіонат Європи. Усі чекали що скажуть делегати матчу. Знали, що серби виграли з рахунком 3:2. 

Після того, як дізнались, що ми не виходимо далі через те, що в нас більше жовтих карток, аніж у сербів, було дуже прикро. Тренерський штаб на чолі з Володимиром Єзерським подякував нам. Сказав, що ми молодці, що дуже добре зіграли ці три матчі в Еліт-раунді».
 


Віталій Роман також взяв участь у всіх трьох матчах збірної України U-19 й пройшов Еліт-раунд без замін. У грі з Норвегією Віталій заробив на собі пенальті, яке реалізував Ярмолюк. А в заключній грі проти збірної Нідерландів Роман віддав гольову передачу на Попова, який забив переможний м’яч.

Віталій Роман: «Гадаю, що ми гідно представили Україну на європейській арені, адже боролися до останнього. Кожен гравець зробив все, що міг. Всі готувались, старались і бились на футбольному полі. Мріяли потрапити на чемпіонат Європи. 

Перша гра проти норвежців була дуже нервовою. Дивилися відео, аналізували гру суперника і розуміли, що вони діють дуже добре тактично, а також при грі один в один. Ми це відчули на старті матчу. Але по перерві ми одразу заробили пенальті й реалізували його. Тренерський штаб дав установку фланговим захисникам – надійно зіграти в обороні, а попереду по можливості підключатись до атак і робити попереду більшість. Так склалось, що я вбіг у вільну зону, отримав передачу і вже в штрафній площі на мені сфолили. Головне, що реалізували пенальті. Стало набагато легше. Після того як рахунок став 3:1 на нашу користь ми зрозуміли, що вже не відпустимо цю гру. Але якщо аналізувати вже зараз, то можна сказати, що другий гол, який ми пропустили був необов’язковим. Як наслідок, зокрема, через це ми не вийшли на чемпіонат Європи.

Проти сербів була бойова гра. У першому таймі ми їх переважали, а у другому вже нам нічого не вдавалось. Нас перегравали на всіх клаптиках поля. Ми не могли нічого зробити. Але ми проявили силу духу: бились та старались. Добре, що вдалось здобути одне очко.  

Щодо заключного матчу проти Нідерландів, то можу сказати, що нам протистояв дуже хороший суперник. За них грали хлопці, які вже виступають на дорослому рівні і за ними стежать топові клуби Європи. У першому таймі в нас не клеїлась гра. Ми пропустили на екваторі першої сорока п’ятихвилинки. Нам було складно виходити з оборони в атаку. Натомість, свої моменти ми не реалізували. А вже по перерві ми відчули, як вболівальники женуть нас вперед. Нам це додало впевненості. Вже на старті другого тайму арбітр вилучив голкіпера нідерландців. Нам стало легше грати в більшості. Після того я зрозумів, що нам під силу перемогти. Радий, що в цьому поєдинку записав у свій актив асист. Підгурський закинув захиснику за спину, я вбіг у зону, прострілив і Попов забив. Перед цим був епізод, коли я міг забивати, але трішки не пощастило. 

Як би це не було прикро, але вважаю, що бригада арбітрів по ділу не зарахувала нам два голи в цьому матчі. Під час першого епізоду був чистий офсайд, а вже у компенсований час, коли ми забивали, м’яч не пересік лінію воріт. У тому моменті воротар Нідерландів витворив щось фантастичне і парирував удар. Дуже прикро, що не вийшли на Євро лише через різницю жовтих карток із сербами.

Було дуже приємно, що в заключному матчі вийшли одразу п’ятеро гравців «Руху». Вважаю, ми не підвели ні наш тренерський штаб, ні Президента нашого клубу, ні наших вболівальників. Вони зробили великий внесок у наш успіх». 
 


Для Дениса Підгурського це був дебютний виклик у стан збірної України U-19. Денис проявив себе у всій красі. Дебютував Підгурський у грі з сербами на рідній для себе позиції опорного півзахисника. Вийшов на заміну на 81-ій хвилині та кілька разів завадив сербам провести небезпечні атаки. А на заключний поєдинок проти юніорів Нідерландів вийшов у стартовому складі та провів повний матч.

Денис Підгурський: «Дебютувати за збірну України U-19 – це особливі емоції. Я хотів би подякувати тренерському штабу на чолі з Володимиром Єзерським за те, що вони мені довірили вийти у відповідальному матчі проти Сербії на заміну. Було хвилювання. Вважаю, що це нормально. Вийшов на поле у важкій грі. Хлопцям, які грали з перших хвилин, було трохи складно фізично. Вважаю, що допоміг команді втримати нічийний результат. 

А от поєдинок з Нідерландами насамперед був важким емоційно. Ми знали, що нам потрібно лише перемагати. Всі розуміли, що не все залежить від нас, адже паралельно була гра Сербія – Норвегія. Знали, що швидше за все серби переможуть. Ми дещо перехвилювались. Це було помітно по першому тайму. Нам нічого не вдавалось. Нідерландці домінували. В перерві між собою мали чоловічу розмову. Вболівальники нас завели у другому таймі. Ще й у складі суперників було вилучення. Це нам допомогло. Нас грало одразу п’ятеро «рухівців» проти Нідерландів. Не можу сказати, що нам було важко фізично, адже ми весь час були в тренувальному процесі. Ми мали змогу займатися під час повномасштабної війни. Іншим хлопцям було непросто фізично, адже вони не тренувалися довгий період часу. 

Ми перемогли нідерландців з рахунком 2:1. Нам сказали, що у нас із сербами рівна кількість очок, однакові показники забитих та пропущених м’ячів. Чекали на рішення делегатів матчу. Вони дивилися регламент турніру. Вважаю, що це трохи несправедливо, що рахували різницю жовтих карток. Тут є багато факторів: один арбітр роздає попередження направо-наліво, а інший рефері інакше трактує той чи інший епізод. Вважаю, ми повинні бути на чемпіонаті Європи. 

Дуже приємно, що усі гравці «Руху», яких викликали у табір юніорської збірної, вийшли на поле у стратовому складі і провели повний матч з такою сильною збірною. Це доводить той факт, що у нашому клубі дуже добре працюють тренери. Ми були прекрасно підготовлені. Гадаю, тренерський штаб збірної України U-19 саме тому довірив нам місце у складі. З такими футболістами, як Сапуга, Роман, Квасниця, Ледвій дуже приємно грати. Ми дуже добре зіграні. 

Якщо бути відвертим, я ще не відійшов психологічно після Еліт-раунду. Матч з Нідерландами для мене наразі найважливіший в житті. Зараз я би віддав все що маю, щоб ще раз зіграти такий поєдинок. Це незабутні емоції. Мороз біжить по шкірі, коли згадую цю гру. Самі нідерландці кричали на трибунах «Україна». Пишаюся, що я українець».
 


Ілля Квасниця під час Еліт-раунду теж дебютував на збірну України U-19. У поєдинку з норвежцями Ілля вийшов на поле на 55-ій хвилині та кілька разів загрожував воротам суперників. На матч із сербами Квасниця вийшов у стартовому складі та провів на полі 71 хвилину. За цей час зумів забити єдиний м’яч у складі нашої збірної й таким чином приніс один заліковий бал у скарбничку «блакитно-жовтих». Це був дебютний гол для Іллі за бірну України U-19. На вирішальну гру проти нідерландців Квасниця вийшов у стартовому складі та провів повний матч. Міг забивати і в цій грі, але після його удару м’яч влучив у поперечку. 

Ілля Квасниця: «Насправді у мене зараз негативні емоції, адже ми не вийшли на чемпіонат Європи. Ми мали великі шанси. Після першого матчу були великі надії, адже норвежці вважалися перед початком Еліт-раунду фаворитами нашої групи, а ми їх перемогли. З’явилося неймовірне бажання пройти в фінальну частину. Як би дивно це не звучало, але ми не потрапили на Євро через різницю жовтих карток. 

Збірна України U-19 – це високий рівень. Відтак, для мене було надзвичайно важливо та поважно дебютувати. Я розумів, що захищаю свою країну. Про свій дебютний матч з норвежцями можу сказати, що я не задоволений собою, адже мав два моменти, щоб забити. Тепер розумію, що десь цього голу не вистачило для того, щоб ми вийшли на Євро. На такому рівні кожен забитий м’яч є дуже важливим. 

Із сербами була важка гра. Їм притаманний силовий футбол. Ми старалися їм не програвати в єдиноборствах. Зіграли внічию. Радий, що забив у такій грі. Мені Ярмолюк віддав передачу, а я пробив у дальній кут. Більше таких по-справжньому гольових моментів у мене в тому матчі не було. 

Гордий на нас, що одразу п’ятеро «рухівців» виийшли у стартовому складі на матч з Нідерландами. Ми посіли перше місце у Чемпіонаті. І як продемонстрували поєдинки за збірну України U-19, нас цінують і в збірній. 

Перший тайм у вирішальній грі не був вдалим, але по перерві ключову роль зіграло вилучення голкіпера нідерландців. Ми вдало використали чисельну більшість. Почали створювати небезпечні атаки. Як наслідок, суперник сів в оборону. Відчувалось, що вони вже не розраховували на перемогу, а лише на нічию. Загалом з ними було дуже цікаво грати. Все таки це Нідерланди. Але як показав цей матч, з ними теж можна конкурувати і грати у хороший футбол. 

Після гри тренер нас усіх підтримав. Сказав, щоб ми не засмучувались. Ми справді віддали всі сили на полі. Зробили все, що могли. В останньому матчі нас підтримувало багато вболівальників. І це було дуже приємно. Ми здобули неоціненний досвід». 
 


Голкіпер Дмитро Ледвій теж отримав свій шанс дебютувати за збірну України U-19. Дмитро провів повний матч проти юніорської збірної Нідерландів. Впродовж поєдинку кілька разів врятував свою команду від пропущених м’ячів. Як наслідок, «блакитно-жовті» перемогли 2:1. 

Дмитро Ледвій: «Після нічиєї з сербами розумів, що дебютуватиму за збірну України U-19 в наступній грі. Поєдинок з нідерландцями був дуже важливим, але я готувався, як до звичайної гри. Радий, що дебютував за юніорську збірну. Ми грали проти сильного суперника з класними виконавцями. Перемогли, але дуже шкода, що ця перемога не гарантувала нам путівку на чемпіонат Європи. У першому таймі я здебільшого грав ногами, роздавав передачі. Було кілька епізодів, коли зміг парирувати постріли нідерландців. Шкода, що пропустив. Як-то кажуть, м’ячів, які неможливо парирувати, не буває. Було складно врятувати свою команду, але, напевно, потрібно було обрати трішки іншу позицію. 

Я хотів би дуже подякувати вболівальникам, які прийшли на цей матчі і шалено нас підтримували. Це заряджало нас лише на перемогу. У другому таймі ми повністю переважали нідерландців. Можу сказати, що воротар збірної Нідерландів подарував путівку на чемпіонат Європи сербам. Вже у компенсований час він парирував просто неймовірний удар. Малиш з близької відстані пробивав в кут, а їхній кіпер зумів зміститися й відбити цей постріл. Це було щось неймовірне. 

Перед грою з Нідерландами ми думали, що нам вистачить нашої перемоги, щоб поїхати на Євро. Не могли собі уявити, що все вирішить різниця жовтих карток. Після матчу всі були засмучені. Вірили до останнього, що зможемо потрапити на чемпіонат Європи. Після остаточного рішення, було суцільне розчарування. Була гордість за хлопців з «Руху», що усі п’ятеро, кого викликали в збірну України U-19, зіграли у вирішальній грі проти збірної Нідерландів. Всі вийшли у стартовому складі. Це було надзвичайно приємно».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини