ЗБІРНА УКРАЇНИ U-19 ПЕРЕМАГАЄ НІДЕРЛАНДЦІВ, АЛЕ ВТРАЧАЄ ПУТІВКУ НА ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ

У стартовому складі юніорської збірної України вийшли одразу п’ятеро «рухівців» Дмитро Ледвій, Віталій Роман, Денис Підгурський, Марко Сапуга та Ілля Квасниця. 
 


Для команди Володимира Єзерського поєдинок проти Нідерландів був вирішальним за право зіграти у фінальній частині Євро-2022. Вразі перемоги «блакитно-жовті» могли вийти на юніорський єврофорум, втім, не все залежало від результату нашої гри. Паралельний поєдинок проводили юніорські збірні Сербії та Норвегії. Втім, про все по порядку. 

Впродовж першого тайму нідерландці взяли гру під свій контроль та диктували умови на полі. Тож роботи у голкіпера Дмитра Ледвія, який дебютував у складі юніорської збірної, було чимало. Вже у дебюті гри голкіпер «Руху» врятував свою команду після дальнього пострілу гравця Нідерландів.

Все ж на 16-ій хвилині Дмитро Ледвій був безсилим після удару Ернеста Поку, який відкрив рахунок – 1:0 на користь нідерладнців. 

Відновити паритет міг Царенко, втім свій шанс не використав. Наприкіцні першої сорока п’ятихвилнки знову свою команду врятував Дмитро Ледвій. Тож на перерву команди пішли відпочивати за мінімальної переваги нідерландців.

На старті другого тайму гра перевернулась з ніг на голову. Вже на 47-ій хвилині головний арбітр вилучив голкіпера юніорів Нідерландів Руфса, який зіграв руками за межами власного карного майданчика. Українці отримали чисельну перевагу та одразу могли зрівнювати рахунок, але господарів врятувала стійка.

Зрештою, фортуна таки посміхнулась українцям і вже на 54-ій хвилині підопічні Володимира Єзерського відновили статус-кво. Яцик, який замінив Лосенка, подав у карний майданчик нідерландців, а Козік переправив м’яч у сітку – 1:1.

Згодом українці забили другий м’яч, втім бригада арбітрів відмінила гол через положення поза грою. А вже за кілька хвилин виводити Україну вперед міг Ілля Квасниця, втім, після його пострілу м’яч влучив у поперечку. 

На 90-ій хвилині юніорська збірна України таки вийшла вперед. Віталій Роман асистував на Попова, який забив переможний гол. А вже. У компенсований арбітром час українці забили третій м’яч, який виводив нашу юніорську збірну на Єврофорум, але бригада арбітрів знову відмінила гол, мовляв м’яч не пересік лінію воріт. Тож поєдинок так і завершився з рахунком 2:1 на користь України.

Втім, такий розвиток подій не гарантував виходу «блакитно-жовтих» у фінальну стадію ЄВРО-2022, адже в паралельному матчі серби перемогли норвежців з рахунком 3:2. Тож ситуація у групі склалася наступним чином: в України та Сербії по 7 очок, рівна кількість забитих та пропущених м’ячів (6:4). Відтак, згідно з регламентом наступний показник – кількість жовтих карток. В українців їх впродовж групового етапу було на 3 більше, аніж у сербів. І саме цей фактор став ключовим. 

За підсумком Еліт-раунду українці не програли жодного матчу: перемоги над норвежцями та нідерландцями і нічия із сербами. Але, на жаль, лише за додатковими показниками юніорську збірну України обійшли серби. 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини