ЮРІЙ КЛИМЧУК ВИБУВ ДО КІНЦЯ ПОТОЧНОГО СЕЗОНУ

 

Нападник «Руху» зазнав надриву задньої хрестоподібної зв’язки. Найближчим часом Юрія Климчука прооперують у Польщі.

 

 

Юрій Климчук отримав ушкодження, через яке не зможе зіграти до кінця поточного сезону. Зокрема, нападник «Руху» зазнав надриву задньої хрестоподібної зв’язки. 

Тепер на форварда «жовто-чорних» чекає операція у Польщі. Детальніше про травму лідера «Руху» у коментарі медіацентру розповів керівник медичної служби «жовто-чорних» Юрій Полігас. 

«Юрій Климчук зазнав надриву задньої хрестоподібної зв’язки. Це давня травма, вона не була отримана безпосередньо у матчі з «Дніпром-1». Перший дискомфорт Юрій відчув ще на початку зимових зборів, після невдалого приземлення на коліно. Тоді не було жодних підстав вважати, що це саме ушкодження задньої хрестоподібної зв’язки, оскільки мануальні тести вказували на повну стабільність. Проте в активному ігровому процесі після відновлення УПЛ Юрій відчув дискомфорт. Тож цього тижня було зроблено МРТ-обстеження, після якого медичний штаб та гравець погодились, що краще зробити хірургічне втручання і це буде корисно для швидшого та якіснішого відновлення футболіста. 

Варто зазначити, що це вкрай рідкісне ушкодження і його зазвичай зазнають гравці атакуючої ланки, які виконують великий обсяг інтенсивної роботи на полі. Все тому, що вони часто вступають у єдиноборства, можуть невдало приземлитись на поле, а також отримують удари безпосередньо у колінний суглоб.

Станом на сьогодні визначено, що у Климчука – часткова недостатність стабільності колінного суглоба через частковий надрив задньої схрещеної зв’язки. Найближчим часом ми з Юрієм вирушимо у Польщу, де проконсультуємось щодо операції зі спортивним хірургом Робертом Шмігельським. Зараз ми знаходимось на постійному контакті з ним, аби узгодити всі деталі операції.

За попередніми даними, відновлення Юрія займе від 3-4 місяці у кращому випадку, якщо вдасться зберегти власну зв’язку. Якщо ж хірург вирішить робити повну реконструкцію зв’язки, то відновлення гравця триватиме до 6 місяців.

Партнери, тренерський штаб, керівництво та персонал клубу – всі на постійному контакті з Юрієм Климчуком. Всі бажають йому якнайшвидшого одужання та вірять, що він повернеться ще сильнішим», – зазначив керівник медичної служби «Руху» Юрій Полігас.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини