«ПОСЕЙДОНИ» ДЛЯ ЗСУ. ФК «РУХ» І ГРИГОРІЙ КОЗЛОВСЬКИЙ ПЕРЕДАЛИ ВІЙСЬКОВИМ БЕЗПІЛОТНИКИ

 

ФК «Рух» і його засновник Григорій Козловський знову допомагають захисникам. Цього разу долучилися до придбання 8 розвідувальних безпілотних літальних апаратів «Посейдон».

Ігор ДЕДИШИН, генеральний директор ФК «Рух»: «Ми продовжуємо роботу на благо української армії, на її підтримку. Як ми й анонсували, це ретельна та системна робота, яка триватиме до повної нашої Перемоги. Скільки би зусиль, ресурсів, коштів це не вартувало, головна мета – це наша Перемога. Футбольний клуб «Рух» і його засновник Григорій Козловський будуть іти до кінця, щоби спільно з нашими Збройними силами України цю перемогу святкувати. Нам дуже приємно, що ми вкотре долучилися до цієї вагомої підтримки».

Безпілотники «Посейдон» оснащені двома камерами зі 40-кратним зумом із захищеними каналами зв'язку, вертикальною системою зльоту та посадки, мають монококовий планер високого крила з електродвигуном і гвинтом, що штовхає, а також чотирма стаціонарно встановленими електродвигунами VTOL і пропелерами.

Дальність дії «Посейдонів» – 150 кілометрів, висота польоту – 4 000 метрів.

Позивний «ДУЗА», військовий 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних сил України: «Посейдон є дуже цікавим комплексом. Ми очікуємо від нього великої продуктивності та підняття ефективності на зовсім інакший рівень. У нього є неймовірно шикарна камера, і взагалі, багато аспектів з його експлуатації під час навчання проявили його з найкращого боку. Очікується, що він зможе принести багато матеріалів на тубі, які зігріватимуть душу. Будемо спостерігати та сподіватися, що русня нарешті згорить уже дотла. У «Посейдона» є дуже потужний радіозв’язок, тобто ми можемо літати з ним на дуже далекі відстані, і це є великим плюсом, адже раніше не вистачало апаратів із такою дальністю роботи. Тому я думаю, що це буде вагомий фактор для того, щоби ми могли максимально ефективно завдавати поразок ворогу на відстані, не тільки коригуючи, а ще й роблячи додаткову розвідку цікавих цілейу тилу противника. Це теж важливо».

Військові експерти називають «Посейдони» одними з найбільш високотехнічних і високотехнологічних безпілотників у своєму класі. Вони не залишають теплового сліду, тому невидимі для радарів і тепловізорів, а також добре захищені від екстремальних умов і перешкод. Опинившись під впливом засобів радіоелектронної боротьби росіян, «Посейдони» продовжують летіти в заданому напрямку та передавати відеосигнал, тоді як простіші безпілотники «глушаться».

Ігор ДЕДИШИН: «Довго чекали на ці пташки, слава Богу, що ми отримали їх, і маємо чудову нагоду передати Збройним силам України. Насправді надзвичайно мотивує, коли бачиш очі хлопців, які отримують «Посейдони», цих операторів, які насправді щиро радіють, тому що для них це великі підсилення та підтримка в їхній роботі на фронті. Я впевнений, що ці пташки будуть із кожним днем наближати нашу Перемогу».

Позивний «ДУЗА»: «Ці пташки перебуватимуть уже на передовій у найближчому світлому майбутньому. Про конкретну дату не будемо розповідати, але це відбудеться дуже швидко. Віримо в те, що Перемога за нами! Вважаю, що всі небайдужі українці вносять великий вклад у розвиток Збройних сил України, допомогу їм. Це дуже важливо та надихає нас. Те, що зараз ми всі об’єдналися, – вагомий момент для загальної Перемоги. Кожен, хто відчуває, що він хоч якось може допомогти ЗСУ, – вже є героєм. Перемога за нами однозначно, інше нас нічого не цікавить».

Від початку повномасштабної війни футбольний клуб «Рух» і його засновник Григорій Козловський постійно допомагають військовим. Раніше наші захисники отримували вантажівки, дрони, рації, кунги, генератори, шини та багато іншого.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини