ДЕНИС КОЛЧИН – ГОЛОВНИЙ ТРЕНЕР «РУХУ» U-19

 

У структурі Академії «Руху» відбулися зміни. Зокрема, команду U-19 очолив Денис Колчин, а допомагатиме 46-річному спеціалісту діючий тренерський штаб юніорів «жовто-чорних». 

 

 

Додамо, що Денис Колчин народився 13 жовтня 1977 року в Одесі. Протягом ігрової кар’єри виступав у складі одеського «Чорноморця», криворізького «Кривбаса», «Металіста», «Миколаєва» та «Дністра». Також Денис Колчин – екс-гравець юнацької та молодіжної збірної України, бронзовий призер юнацького чемпіонату Європи з футболу (1994). 

Після припинення кар’єри гравця Денис Колчин почав навчання на курсах арбітрів, яке суміщав з тренуванням однієї з команд, що виступала на першість Одеси. Згодом очолив СДЮШОР «Чорноморець», а у 2014 році – одеський клуб «Жемчужина», де пропрацював три роки. У 2017 році Денис Борисович став головним тренером вінницької «Ниви», пропрацювавши там понад рік. Після цього працював тренером у системі ДЮФК «Атлетік», а у 2021 році спеціаліст очолив «Балкани», які тренував до червня 2022 року. У квітні 2023 року Денис Колчин став спортивним директором ДЮФК «Атлетік», де й працював до того, як очолив юніорів «Руху». 

В інтерв’ю клубному медіацентру Денис Колчин розповів про те, чому вирішив очолити «Рух» U-19, як пройшло знайомство із командою та про свої цілі на цій посаді. 

 

 

– Денисе Борисовичу, розкажіть, як ви отримали запрошення очолити юніорів «Руху»?

Я не очікував на таку пропозицію. Нещодавно мені зателефонував Віталій Пономарьов, ми разом отримували Pro-ліцензію у Києві, і спитав, чи не хотів би я тренувати «Рух» U-19? У мене в Одесі було багато роботи в ДЮФК «Атлетік», де я працював директором, але я все ж вирішив обдумати цю пропозицію. Далі я вже поспілкувався з Ігорем Дедишиним і він розповів все про Академію, запропонував зустрітись і побачити все на власні очі. Мені стало цікаво, тож я приїхав та ознайомився з інфраструктурою, тренувальним процесом, умовами в яких працюють вихованці «Руху». 

Побачене мене вразило, адже тут просто фантастичне ставлення до футболу і неймовірний рівень професіоналізму у всьому – я такого ще ніде не бачив. Після цього в мене вже не було жодних сумнівів, але я взяв час на те, щоб вирішити деякі питання в Одесі та вже потім приєднався до «Руху» U-19 і вже приступив до роботи.

– Чи будуть зміни у тренерському штабі юніорів «жовто-чорних»?

Наразі я не бачу сенсу щось змінювати, адже у команді дуже якісний тренерський штаб, який мене влаштовує. Я добре знав батька Михайла Дячука-Ставицького, який був легендою українського футболу і я дуже шаную цю постать. Коли я ближче познайомився вже з самим Михайлом Юрійовичем, то відчув велику повагу до його професійних та людських якостей. Мені приємно та цікаво буде з ним працювати. Зараз він поступово вводить мене у курс справ у команді, розповідає про всі нюанси, показав кожен куток Академії, за що я дуже вдячний і ціную такий прийом. Це ж стосується і решти тренерів та персоналу «Руху» U-19. Вони працюють як злагоджений механізм і мене вражає цей рівень комунікації – всі розуміють один одного з півслова, це якісна робота однодумців.

 

 

Загалом у клубі чудова сімейна атмосфера і тут дуже приємно працювати. Хоч я лиш нещодавно потрапив у колектив, але мене тепло прийняли і я відчуваю, що потрапив туди, де я потрібен і тут моє місце. Адаптації як такої і не було, адже опинившись в Академії «Руху» я відчув ніби знаходжусь вдома. Тішить, що всі професійно ставляться до справи, поважають один одного, готові допомогти у будь-якій ситуації та підставити своє плече. Люди повністю занурені у процес та повністю віддають себе футболу, всі дуже працелюбні. 

– Як пройшло знайомство з командою, які у вас перші враження?

Наразі я знайомлюсь зі всіма гравцями й поки що я у захваті, адже побачив надзвичайно талановитих юніорів, які дуже виховані як в ігровому, так і в людському плані. Тішить, що це дуже гідні хлопці, які ввічливо себе поводять та є неймовірними професіоналами. Вони дуже хочуть великих перемог і у команді немає жодної байдужої людини. Мені подобається як гравці працюють у тренувальному процесі. Приємно та легко з ними комунікувати, адже у колективі сталева дисципліна і хлопці беззаперечно виконують всі поставлені завдання

– Чи спілкувались ви вже з іншими тренерами Академії та клубу? Як буде відбуватись розподіл гравців по категоріях та командам?

Велику роль у цьому процесі відіграє Віталій Пономарьов, а тренери всіх вікових категорій Академії спільно працюють в обраному напрямку. Абсолютно всі залучені у клубні питання – я у своїй кар’єрі ще не стикався з таким професійним підходом до справи. Ми разом обговорюємо поточні справи, календарі матчів та плани на майбутнє і власне Віталій Юрійович керує цим процесом, адже йде планомірна робота над підготовкою кадрів для першої команди. Він взяв на себе велику відповідальність, але ми бачимо по результатах в УПЛ, що це дає свої плоди. Цікаво спостерігати за роботою Віталія Пономарьова, бо він знає кожну дитину в Академії, розуміє їхні можливості та повністю інтегрований у внутрішні процеси цих команд. Це відображає філософію клубу, яка демонструє що основний акцент – робота зі своїми вихованцями.

Враховуються всі нюанси: ігрові якості гравців, вимоги до них, їхній фізичний та психологічний стан, турнірні завдання тощо. Наприклад, відновилася ДЮФЛ і команди старших вікових категорій матимуть важливі поєдинки проти однолітків, відповідно до цих потреб ми й обиратимемо склади та ділитимемо гравців. Тому потрібно правильно розподілити сили та задіяти тих футболістів, щоб отримати бажаний результат, адаптувавши всі ці умови для вигоди дітей та клубу. Всі тренери у клубі працюють задля спільної мети і ми чудово комунікуємо та розуміємо один одного

 

 

– Над чим зараз працюють у команді U-19?

Ми працюємо над плануванням тижневих мікроциклів і зараз затверджуємо тренувальні програми для гравців, готуємось до наступних матчів. Завдання – напрацювати єдину стратегію розвитку футболістів та планомірність цього процесу. Важливо, аби всі команди Академії працювали за єдиною ігровою філософією та відповідали принципам та вимогам, які пропагує перша команда «Руху». Все це ми адаптовуємо під наших вихованців і якщо все вдасться, то прийде результат. Зараз нам потрібно працювати і покращувати свою гру та ситуацію у турнірній таблиці. Водночас нам слід запастись терпінням, адже для цього потрібен певний час – гра «Руху» в УПЛ є яскравим прикладом цього

– Які задачі стоять перед вами?

«Рух» U-19 має готувати кваліфікованих футболістів, аби вони могли проявити себе на високому рівні та підсилити першу команду. Наше завдання – нівелювати дискомфорт при переході гравців з юнацького футболу у дорослий. Вони мають потрапляти у природні для себе обставини і демонструвати свої найкращі якості для здобуття клубом позитивного результату. Це важлива, але водночас і дуже важка робота. 

У команді U-19 є кілька гравців, які переросли рівень юнацької першості і їм важливо отримати новий імпульс для розвитку, яким для них буде гра на дорослому рівні за «Рух-2» у Другій лізі. Також є футболісти, які поступово наближаються до першої команди і згодом зможуть її підсилити. 

Важливо звертати увагу не лише на фізичні та ігрові якості футболістів, а й на їхню психологію. Нам слід зробити все для правильної адаптації хлопців та їхнього переходу у дорослий футбол. Хтось розкривається раніше, хтось пізніше, але треба працювати над тим, щоб гравець не зламався фізично та психологічно, а також розумів, що йому слід робити для подальшого прогресу. Ці процеси мають бути максимально органічними та природними. Якщо ми правильно все зробимо, то побачимо чудові результати цієї роботи. 


loading...

1 коментарів

  • С

    Сергій

    5 квітня 2024 р., 17:41

    Бажаємо успіхів у цій важливій і відповідальній роботі! Хай щастить!!

Схожі новини