ПРЕДСТАВЛЯЄМО СУПЕРНИКА: ДАК (ДУНАЙСКА СТРЕДА, СЛОВАЧЧИНА)

Один із фаворитів чемпіонату Словаччини – ДАК із Дунайскої Стреди, з яким основа «Руху» зіграє у суботу, 28-го січня, о 16:00 за українським часом, – наразі займає друге місце в чемпіонаті.

В останньому до цього моменту офіційному матчі Фортуна ліги (елітний дивізіон країни) 24-го листопада ДАК обіграв «Ружонберок» (1:0) і тепер відстає від лідера – братиславського «Слована» – на 3 очки.

 

 

Якраз цього суперника команда з Дунайскої Стреди приймає 12-го лютого, коли відновиться чемпіонат Словаччини.

Пауза в сезоні для ДАКа закінчилася 5-го січня, відтоді футболісти клубу тренувалися вдома. Вони вже зіграли два спаринги – внічию з угорським «Сорокшаром» 1:1 (14-го січня) та перемогли земляків із «Кошице» 2:1 (21-го січня).

 

 

У середу, 25-го січня, ДАК вирушив у хорватський Умаґ. Тут спаринг із «жовто-чорними» стане для словацької команди першим на закордонному зборі.

Футбольний клуб ДАК з Дунайскої Стреди заснували 1904-го року, він є одним із найстаріших у Словаччині. У команди доволі інтернаціональний склад, грають футболісти як зі Словаччини, Угорщини, Німеччини й інших відомих футбольних країн, так і зі Сирії та Конго. Зараз усе ще триває селекція, тож на перегляді є декілька потенційних новачків.

Донедавна на контракті в ДАКу перебував український захисник Данило Безкоровайний, але 8-го січня він підписав контракт із криворізьким «Кривбасом» (до цього грав у оренді за «Астану»).

«Рух» і ДАК об’єднує ще й такий факт: в обидвох командах свого часу виступав форвард Станіслав Біленький.

 

 

В історії футбольного клубу ДАК були різні періоди. Крім виступів в еліті чемпіонатів Словаччини, а колись Чехословаччини, команда опускалася на тривалий час у нижчі дивізіони та навіть у регіональні ліги.

Найбільше досягнення команди з Дунайскої Стреди датоване 1987-им роком, тоді вдалося виграти Кубок Чехословаччини та дебютувати в єврокубках – у Кубку кубків. Після бронзи наступного сезону ДАК грав у Кубку УЄФА. Місцеві вболівальники ще досі згадують баталії проти «Баварії» (0:2:1:3) – найіменитішого суперника в історії клубу.

Крім цих досягнень, ДАК по двічі ставав срібним (2018/2019, 2020/2021) і бронзовим призером чемпіонату Словаччини (1993/1994, 2017/2018).

Футбольний клуб ДАК представляє 25-тисячне місто Дунайска Стреда, яке є адміністративним центром однойменного округу Трнавського краю у південно-західній Словаччині.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини