ЮНІОРИ «РУХУ» ЗДОБУЛИ ВОЛЬОВУ ПЕРЕМОГУ НАД «ВОРСКЛОЮ»

 

Це 20-та перемога «жовто-чорних» поточного сезону чемпіонату, яку своїм точним ударом приніс Максим Бойко. 

У першому колі «Ворскла» стала однією з двох команд, які зуміли відібрати очки у «жовто-чорних». Тож підопічні Михайла Дячука-Ставицького, які йдуть у лідерах юнацького чемпіонату, налаштовувалися, що й цього разу суперник чинитиме гідний спротив. Власне, так і сталося. 

На старті зустрічі Непейпієв претендував на пенальті, але свисток арбітра промовчав. А через декілька хвилин вже стійка врятувала гостей від пропущеного голу після удару Столярчука. Шукав щастя біля воріт «Ворскли» і Теслюк, але після його спроби у гру вступив кіпер. Біда прийшла, звідки не чекали: всередині першого тайму Михальчук віддав необережну передачу на суперника, «ворскляни» швидко обігралися в стінку, і Тузенко точно пробив у дальню дев’ятку «Руху» – 0:1.

Пропустивши, «жовто-чорні» влаштували справжню облогу воріт «Ворскли». Зрівнювати рахунок міг Непейпієв, але його удар у дальній кут парирував воротар. Нагоду зрівняти втратив і Михальчук: Мілан опинився у зручній позиції, отримав пас після проходу флангом від Касарди, але зарядив вище воріт. Зрештою, постійний натиск на ворота суперників дав свої плоди на 40-ій хвилині, коли Теслюк подав до штрафного, а Нестеренко зрізав у власні ворота – 1:1. Вже у компенсований арбітром час виводити «Рух» уперед міг Русяк, але Назарій не зумів сповна скористатись помилкою кіпера та не влучив у рамку з вигідної позиції. 

У другому таймі Теслюка не за правилами зупинили у штрафному майданчику, тож арбітр призначив пенальті. На жаль, реалізувати 11-метровий Денису завадив воротар «Ворскли», відгадавши задум львівського нападника. Кількома миттєвостями по тому невтомний Непейпієв цілив у дальню дев’ятку, але м’яч просвистів над поперечкою. А на 76-ій хвилині на удар з-за меж штрафного наважився Бойко і не прогадав: Ященко не зумів дотягнутися – і це 2:1 на користь «Руху». 

Збільшувати перевагу своєї команди міг Столярчук, якому п’ятою відкинув під удар Теслюк, але на ближньому куті вдало діяв кіпер «Ворскли». Окремих оплесків заслуговує і сейв Ященка після удару Гереги головою після подачі кутового. У підсумку – юніори «Руху» здобули вольову перемогу над «Ворсклою», яка стала вже 20-ою поточного сезону. Але найважливіше, що «жовто-чорні» зберегли 7 очок переваги над найближчим переслідувачем у турнірній таблиці київським «Динамо».

 

 

Чемпіонат юнацьких команд. 23-ій тур.

«Рух» U-19 (Львів) – «Ворскла» U-19 (Полтава) – 2:1 (1:1).

28 квітня 2023 року. Винники, стадіон імені Богдана Маркевича.

Голи: Нестеренко, 40 (аг); Бойко, 76 – Тузенко, 28.

Нереалізоване пенальті: Теслюк, 60 (воротар).

Попередження: Бойко, 24; Столярчук, 43; Кітела, 84.

«Рух» U-19 (Львів): Герета, Михальчук, Савчук, Підгурський (Герега, 46), Кітела, Бойко, Русяк, Столярчук (Штокал, 90+2), Непейпієв (Квас, 82), Касарда (А.Федор, 87), Теслюк (Панченко, 82). 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини