ПЕРЕМОГА ЛЬВІВСЬКОГО ФУТБОЛУ

 

Клуби, стадіони, представники місцевої влади та футбольної асоціації домовились про співпрацю на благо львівського футболу.

У понеділок, 19 липня, за круглим столом переговорів зібрались представники трьох львівських клубів - «Руху», ПФК «Львів» та «Карпат» - представники двох стадіонів, Львівської міської ради та Львівської асоціації футболу на чолі з її головою Олександром Шевченком. Сторони задекларували намір підписати меморандум про розвиток львівського футболу - в тому числі і його футбольної інфраструктури, зокрема, комунального та державного стадіонів.   

Вінцем зустрічі, ініційованої Львівською міською радою, стало підписання договору «Руху» з «Ареною Львів» на умовах, вигідних клубу.  

 

 

Ростислав ПУЗАНСЬКИЙ, виконавчий директор ФК «Рух» (Львів): «Дякувати Богу, здоровий глузд переміг, а амбіції окремих людей відійшли на другий план. Нам вдалось відстояти свою позицію, яка була твердою від самого початку. Пішли назустріч стадіону, щоб він мав змогу заробляти кошти, у свою чергу, пристали на ті умови, які задовольняли нас. Люди, які розуміються у футболі і люблять його, зробили для себе висновки і зрозуміли, на чиєму боці правда. Переміг футбол, і я вдячний усім, хто доклав зусиль до цієї перемоги». 

 

 

Олександр ШЕВЧЕНКО, голова Львівської Асоціації Футболу: «Сьогодні відбулась дуже приємна подія. Конфлікт між клубом і «Ареною Львів» вичерпано. Його логічне завершення: «Рух» підписав договір про співпрацю зі стадіоном. Добре, що сторони дійшли згоди між собою, пішли одне одному назустріч. Бачу, що ми всі разом досягнули ще однієї перемоги для нашого львівського футболу. Він буде розвиватись і надалі, а це найголовніше».

 

 

Андрій МОСКАЛЕНКО, перший заступник міського голови Львова: «Меморандум, який ми домовились підписати, визначає єдиний вектор розвитку футболу і спорту. Усі працюють в межах одних цілей і в єдиному форматі рухаються вперед. Цей меморандум і став ключовим етапом наших перемовин. Ключові пункти договору - спільне використання і розвиток місцевої інфраструктури, зокрема, розвиток наших футбольних арен. Будем працювати у тому напрямку, щоб стадіон «Україна» мав відповідну категоризацію, а «Арена Львів» - хорошу транспортну доступність. Для того, щоб усе функціонувало на високому рівні, потрібне об’єднання усіх сторін». 

 

 

Маркіян ЛОПАЧАК, секретар Львівської міської ради: «Насамперед хочу привітати футбольний клуб «Рух», оскільки нарешті вирішилась ситуація з домашньою ареною. Хоча для мене досі залишається загадкою, для чого УАФ втягнула комунальний стадіон «Україна» у якісь внутрішні інтриги. У лютому «Україна» отримала 3-тю категорію, але у липні включилась футбольна політика, і без попереджень арену понижують у класі. Позиція міської ради абсолютно проста: дайте нам перелік пунктів, на підставі яких стадіону забороняють проводити матчі УПЛ. Минув тиждень, ми не отримали жодного переліку. Натомість, сьогодні надійшов офіційний лист від УАФ, у якому нас просять показати, який бюджет закладено у стадіон. Ми не втручаємось у внутрішні футбольні процеси, але міська рада не потерпить, щоб стадіон «Україна», який має велику історію, став розмінною монетою у цих незрозумілих процесах.  Ми разом з колегами з усіх фракцій докладемо усіх зусиль, аби «Україна» таки отримала 3-тю категорію». 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини