ОСТАП ПРИТУЛА: «НАША КОМАНДА ЗДАТНА ВИКОНУВАТИ СЕРЙОЗНІ ЗАВДАННЯ»

Матч проти «Чорноморця» для півзахисника Остапа Притули, який уже впродовж трьох сезонів захищає кольори «жовто-чорних», став ювілейним, 50-им, за «Рух» в Українській Прем’єр-лізі. Статистика свідчить, що він – третій гравець «рухівців», хто досягнув позначки у пів сотні ігор в елітній лізі українського футболу. Більше від нього – лише Юрій Климчук (66) і Мар’ян Мисик (55).

 

 

– Чи знав перед грою, що вона 50-та для тебе? Стежиш за статистикою?

– Чесно кажучи, не знав, що це ювілейна гра для мене. Приємно дізнатися про такі цифри а також те, що більше від мене зіграли тільки двоє – Климчук і Мисик. Але все одно треба працювати далі, щоби з кожним матчем збільшувати ці цифри.

– Пам’ятаєш свій перший матч за «жовто-чорних»?

– Так, пам’ятаю. Вийшов проти київського «Динамо» на заміну на одну хвилину (17.10.2020; 0:2 – примітка). Я потім ще сміявся з того, що за відведений мені час навіть до м’яча не доторкнувся жодного разу, просто вийшов. Але було приємно дебютувати в новій команді. До того я малий період часу перебував тут, зіграв за U-21 лише проти «Львова» та «Динамо», наскільки я пам’ятаю. Після цього Іван Зінонович Федик включив мене в заявку на гру проти основного складу «Динамо», звичайно, було приємно дебютувати. Потім уже тренувався з першою командою, виходив на заміну ще в двох іграх поспіль – проти «Зорі» та «Миная».

 

 

– У попередньому, як з’ясувалося, ювілейному для тебе матчі в Одесі проти «Чорноморця» ти теж вийшов на заміну. Чи важко було ввійти в напружену гру, що відчував, зважаючи, що в цьому поєдинку обов’язково потрібно було перемогти?

– Виходячи на поле, я розумів, що не важливо, чи ти граєш із перших хвилин, чи з-під заміни, найважливіше – допомогти команді здобути результат. Звичайно, важко виходити в таку гру, «Чорноморець» – дуже хороша команда, футболісти добре атакують позиційно. Але я хотів насамперед допомогти нашим хлопцям на футбольному полі, щоби їм трохи легше було та щоби довести матч до логічного завершення.

– Який зараз настрій у колективі перед поєдинком 30-го туру проти «Олександрії»? Як налаштовуєтеся на гру, яка атмосфера на тренуваннях?

– Наша команда дуже вмотивована, всі розуміють, що нам потрібно перемагати. Знаємо, що є там математичні шанси залишитися в Прем’єр-лізі, якщо наберемо одне очко чи програємо, але ніхто про таке навіть не думає. Всі налаштовані лише на перемогу. Тим більше, що зараз ми набрали хорошу форму. Тому наполегливо працюємо, вийдемо на поле та сподіваємося показати свою найкращу гру, щоби вигравати.

– Ну, і наостанок – що ти особисто хочеш досягнути з «Рухом»? Якими бачиш перспективи команди?

– У нашій команді дуже хороші виконавці, підхід до роботи – взагалі, все є для того, щоби ставити максимальні цілі, досягати їх. Думаю, якщо ми виграємо зараз, якщо ми залишимося в УПЛ, то на наступний сезон перед нами поставлять іншу ціль – потрапити в першу п’ятірку. На мою думку, ми здатні виконувати такі завдання.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини