ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ ФК «РУХ»

Про роботу Комітету арбітрів УАФ, діяльність його очільника Лучано Лучі та прозорість футбольної феміди в Україні ­– в офіційній заяві ФК «Рух». 
 


Про рівень суддівства в УПЛ

Вважаємо, що футбольний клуб «Рух» не може і не має права давати оціночних суджень щодо рішень арбітрів, адже є зацікавленою стороною і безпосереднім учасником змагань. Це буде категорично неправильно і некоректно. Ми послуговуємося лише фактами. А оцінювати дії офіційних осіб матчу повинні експерти, які можуть робити висновки на підставі своїх знань і поглибленого аналізу.

Але якщо говорити мовою фактів, то лише у весняній частині чемпіонату УПЛ у трьох матчах із чотирьох за участі «Руху» арбітри припустилися результативних помилок, які вплинули на кінцевий підсумок наших поєдинків. Практично кожен тур чемпіонату супроводжується суддівськими скандалами, результативними помилками та резонансними рішеннями представників футбольної Феміди. Мабуть, станом на сьогодні, в УПЛ не залишилось клубів, які б не постраждали від результативних помилок арбітрів. А представники цих клубів не коментували б ці помилкові рішення. На підставі цього змушені зробити висновок, що нині ситуація з арбітражем досягла свого апогею і набирає загрозливих масштабів. 

Тому робити вигляд, що все у нас гаразд в системі арбітражу, буде як мінімум неправильно. Настав час вдатися до кардинальних заходів і нарешті провести необхідні і давно назрілі реформи. 

Про закритість суддівського корпусу

Нас не влаштовує, що Комітет арбітрів Української асоціації футболу є повністю закритою кастою. Представники суддівського корпусу відгородилися від футбольної спільноти та представників медіа. Це вкрай негативне явище, яке ми засуджуємо. Футбольний клуб «Рух» категорично проти того, щоб так відбувалося надалі. Арбітри повинні бути відкритими і аргументовано пояснювати свої рішення. Закритість породжує недовіру, підозру та шкодить іміджу українського футболу. 

Тому «Рух» виступає з ініціативою, аби зобов’язати арбітрів після кожного матчу приходити у флеш-зону й коментувати усі спірні епізоди поєдинку. Також ми наполягаємо на тому, що повинна бути створена підсумкова телевізійна програма, у якій експерти будуть аналізувати дії арбітрів, і в якій обов’язково має брати участь керівництво Комітету арбітрів.

Про роботу Лучано Лучі на посту голови Комітету арбітрів УАФ

Нам байдуже якої національності буде голова Комітету арбітрів Української асоціації футболу. Важливо, щоб це була висококваліфікована, авторитетна людина, як у футбольному середовищі, так і в суддівському корпусі. Дуже важливо, щоб ця людина працювала в Україні щоденно, в режимі онлайн, фізично перебувала на своєму робочому місці, а не дистанційно, хтозна де. Це неповага до клубів, до своєї роботи і до свого роботодавця. За період роботи Лучано Лучі в Україні, керуючись виключно фактами, можна сміливо стверджувати, що динаміка скандальних матчів і результативних помилок арбітрів росте, а от кількість українських рефері, які працюють на матчах найвищого європейського та міжнародного рівня (ЛЧ, ЛЄ, чемпіонат Європи, чемпіонат світу) не збільшилася. 

Також у нас складається враження, що у пана Лучі є свої улюблені арбітри, які мають особливий статус і його прихильність. Наприклад, нас дивує, що рефері Сергій Бойко три матчі поспіль працює арбітром VAR на поєдинках «Шахтаря», а Денис Шурман двічі поспіль обслуговував ігри за участі «Ворскли». Найбільше ж дратує те, що у нас немає чітко визначеної системи призначення арбітрів. Цей процес повинен бути прозорим. Якщо цього не станеться, то сумніви щодо роботи Комітету арбітрів будуть виникати завжди. А зараз складається враження, що в Комітеті арбітрів УАФ – тотальна диктатура. Видається, що всі рішення щодо призначення на матчі, відбору й оцінювання дій рефері авторитарно узурпував один чоловік або нам свідомо створюють видимість, що цими питаннями відає саме цей чоловік. Не виключено для того, щоб прикрити чиїсь вушка.


loading...

2 коментарів

  • А

    Антон

    13 березня 2021 р., 22:05

    Для чего он вам ??? Его репутация испортит и вашу https://alekseysc.livejournal.com/1517261.html ю итальянцы проблема

  • O

    Olexander

    11 березня 2021 р., 15:40

    Цілком згодень,гнати геть цих Італійців з нашої країни разом зІ всій УАФ

Схожі новини