ЗИМОВИЙ КУБОК ДЮФЛ. КОМАНДИ «РУХУ» – У ЧВЕРТЬФІНАЛІ ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ЗМАГАНЬ

 

Академіки та школярі «жовто-чорних» здобули синхронні перемоги над своїми суперниками в 1/8 фіналу Зимового кубка ДЮФЛ. Підопічні Назара Савицького вибороли вольову перемогу над на рік старшими хлопцями з «ВІК-Волинь» (2:1), а вихованці Романа Манорика та Олега Шептицького з аналогічним рахунком перемогли «Ліцей-Вікторію» з Івано-Франківська. 

Команда Академії «Руху» U-15 протистояла в 1/8 фіналу суперникам з «ВІК-Волинь» U-16, які посіли першу сходинку у своїй групі. Перший по-справжньому гольовий епізод у матчі створили «рухівці». На 12-ій хвилині Джурабаєв діагональним пасом розрізав оборону суперника, але Себро не встиг замкнути на дальній стійці простіл від Кройтара. Згодом кіпера «ВІК-Волині» ударом метрів з 30-ти потурбував Залипка. А наприкінці першого тайму воротар лучан також був змушений рятувати свою команду та переводити м’яча на кутовий після удару головою від Себра. Номінальні господарі скористались атакувальним запалом «жовто-чорних» та упіймали їх на контратаці по перерві: Гуменець наблизився до воріт, пробив нехитро, але Сірук команду не врятував – 1:0. Могли волиняни збільшувати свою перевагу в наступній атаці, але Піскун на лінії вибив м’яча із самісіньких воріт. «Рухівці» щосили намагались відігратись, чудові нагоди для взяття воріт мали Джурабаєв та Кройтар, але воротар суперників вийшов переможцем з цієї дуелі. А ключовою у грі стала поява на полі джокера Назара Савицького – новачка команди Максима Повханича, який упродовж кількох хвилин перевернув усе з ніг на голову. Наприкінці гри нападник двічі опинився у потрібному місці та у потрібний час і оформив переможний дубль у протистоянні. Відтак, 2:1 на користь «Руху» U-15, які після цієї перемоги продовжують свій шлях у Зимовому кубку ДЮФЛ.

 

 

Максим ПОВХАНИЧ, гравець АФ «Рух» U-15: «Мали багато моментів у першому таймі, які не вдалось реалізувати. На полі була справжня боротьба, ніхто не хотів поступатись. По перерві тренер зробив заміни, вийшли гравці, які добре влились у гру. Дуже радий, що вдалось забити двічі. Дякую за це команді. Дмитро Себро двічі бив по воротах, а я в цей час обрав правильну позицію, тому й оформив дубль. Усі сьогодні дуже добре постарались, аби здобути цю перемогу. Це все футбольний характер. Гадаю, ми довели, що можемо грати проти старших і фізично сильніших хлопців».

 

 

Назар САВИЦЬКИЙ, старший тренер АФ «Рух» U-15: «Хочу подякувати хлопцям за самовіддачу, тому що ми програвали і зуміли переламати хід гри на свою користь. Звісно, дається взнаки той факт, що хлопці зібрались лише тиждень тому, відтак часу на підготовку було небагато. Кидалось в очі, що в деяких моментах не вистачало нам витривалості. Попри це ми створили багато хороших моментів біля воріт суперника, тому в цілому я задоволений грою своєї команди. Довелось у перерві вносити деякі корективи у поєдинок, на поле вийшов нападник, який відзначився двома голами. На мою думку, хлопці вже адаптувались до гри зі старшими суперниками. Вони розуміють, що треба швидше приймати рішення, швидше працювати з м’ячем. Матчі з такими хорошими командами, як «ВІК-Волинь», тільки йдуть їм на користь і хлопці будуть швидше прогресувати».

 

 

Підтримали успіх академіків і школярі «Руху». Команда ДЮСШ «Рух» U-16 приймала у рідних стінах франківський «Ліцей-Вікторія». І вже на перших хвилинах забезпечила собі хороший гандикап у рахунку. Вже на старті зустрічі Никлович засмутив гостей після розіграшу кутового, а через хвилину Панківський завершив шикарну комбінацію своєї команди потужним та точним ударом – 2:0. Франківці всередині першого тайму відквитали один гол зусиллями Стефанишина, але цього було недостатньо. Далі до чвертьфіналу пройшла команда Романа Манорика та Олега Шептицького. 

Волею жеребу АФ «Рух» U-15 отримав у суперники у чвертьфіналі харківський «Металіст» U-16. Команда ДЮСШ «Рух» U-16 на цій стадії протистоятиме одноліткам з ДЮСШ ФА «Тернопіль». Поєдинки ¼ фіналу заплановані на 29 січня та 5 лютого. 


loading...

0 коментарів

    Схожі новини