ВІТАЛІЙ ПОНОМАРЬОВ – ГОЛОВНИЙ ТРЕНЕР «РУХУ»

 

Керівництво футбольного клубу «Руху» перед сьогоднішнім тренуванням оголосило про призначення нового головного тренера «жовто-чорних».

До тренерського штабу Віталія Пономарьова ввійшли Іван Шуга, Віталій Романюк, Андрій Радь і Мар'ян Шевчук.

Юніорську команду «Руху», яка зараз лідирує у чемпіонаті України U-19, очолить Михайло Дячук-Ставицький. Йому асистуватимуть брати Борис і Григорій Баранці та тренер воротарів Юрій Шевчук.

Раніше Віталій Пономарьов перебував на посаді головного тренера «Руху» U-19. Його підопічні за підсумками минулого сезону стали чемпіонами України, цього сезону лідирують у турнірі УПЛ серед юніорських команд і вийшли в 1/8-му фіналу Юнацької ліги УЄФА, де перемогли польський «Заґлембє», турецький «Галатасарай», італійський «Інтер» і поступилися італійському «Мілану». 

Баланс ігор «Руху» U-19 у чемпіонаті України за тренерства Віталія Пономарьова такий: 61 матч – 43 перемоги, 11 нічиїх, 7 поразок; різниця м’ячів 155-46.

Віталій Пономарьов народився 7-го грудня 1973-го року. Свого часу він був одним із найкращих українських арбітрів. У статусі асистента арбітра УПЛ провів 2006-2010-го років 61 матч, а в Першій лізі – 32 матчі. Асистентами арбітрами ФІФА наразі було лише троє представників Львова – Віталій Пономарьов, Роман Зань і Ярослав Лемех. 

Працювати тренером Віталій Пономарьов розпочав у СДЮШОР «Карпати». З командою 2004-го року народження ставав переможцем і призером багатьох всеукраїнських і міжнародних турнірів. 2016-2020-го очолював один із найкращих аматорських клубів Львівщини «Миколаїв», із яким виборював чемпіонство, Кубок і Суперкубок Львівської області.

2018-го року на посаді головного тренера Львівської області Віталій Пономарьов став чемпіоном України, виборовши право виступити в Кубку регіонів УЄФА. Зі сезону-2020/2021 очолив команду «Рух» U-19.


loading...

2 коментарів

  • С

    Сергій

    23 березня 2023 р., 12:09

    Рішення призначити головним тренером Віталія Пономарьова своєчасне і правильне! Пономарьов - талановитий тренер і зможе в стислі часові рамки налагодити гру і дати позитивний результат. Я в це вірю! Звичайно буде не все гладко і будуть якісь збої це очевидно. Однак це тренер який за короткий проміжок часу зможе вивести клуб в єврокубки! Хай Вам щастить пане Віталію!!

  • С

    Саламаха Олег

    23 березня 2023 р., 02:21

    Нарешті україномовний тренер . Хай щастить у здобутках

Схожі новини