ВІТАЛІЙ ПОНОМАРЬОВ: «БУДЕМО БОРОТИСЯ ЗА НАЙВИЩІ МІСЦЯ»

Коментар головного тренера юніорської команди «Руху» Віталія Пономарьова перед стартом нового сезону.
 


Про завдання на сезон та зміни в регламенті

Наше завдання залишилося незмінним – виховувати футболістів для основної команди. Зрозуміло, ми будемо боротися за найвищі місця в чемпіонаті Української Прем’єр-ліги серед команд U-19. Так, нам буде непросто, адже Регламент змагань зазнав суттєвих змін. Починаючи з цього сезону, у кожній команді можуть грати чотири гравці 2000-го року народження. На цьому етапі різниця у віці між хлопцями 2003-2004 років народження дуже дається взнаки. Чотири якісні старші гравці – це півкоманди. Зрештою, подивимося, як все буде. Ми ж надалі робимо ставку виключно на молодих футболістів. Наша команда базується на хлопцях 2003-2004 років народження. Звичайно, якщо потрібна буде ігрова практика деяким старшим футболістам, то ми обов’язково будемо залучати їх, але, гадаю, переважно вони будуть задіяні в основній команді «Руху». 

Про зміни в команді

Ті футболісти, на яких минулого сезону припадало основне навантаження, залишилися у нашому розпорядженні. Дуже приємно, що деякі гравці під час підготовчого періоду тренувалися з основою. Це дуже тішить. Зрозуміло, їм ще складно, але вони старалися. У юніорську команду ми взяли шістьох нових футболістів 2003-2004 років народження. 

Про підготовчий період до нового сезону

Дуже задоволений зборами команди. В «Русі» – просто фантастичні умови для розвитку футболістів та для тренувального процесу. Звичайно, я щасливий, що наші гравці мають можливість працювати в таких умовах. Ми зіграли чотири контрольні спаринги із різними за класом командами. Ці матчі дали нам багато інформації щодо деяких футболістів, а також ми переглянули новачків. Шукали оптимальні варіанти складу. Гадаю, ми готові до чемпіонату. 
 

СПАРИНГИ ФК «РУХ» U-19 НА ЛІТНІХ ЗБОРАХ

Товариський матч

Результат

«Рух» U-19 – «Темп» (Відники/Зубра)

8:2

«Рух» U-19 – «Рух»

1:2

«Рух» U-19 – «Колос» U-19

1:2

«Рух» U-19 – «Мостиська»

7:0

 

Про фінальну частину Еліт-ліги ДЮФЛУ

Потрібно розуміти, що багато гравців юніорської команди «Руху» грали в Еліт-лізі ДЮФЛУ за «Карпати-Рух». У фінальній частині нам дещо не пощастило. Насправді, нам дуже прикро, адже ми у півфіналі поступилися юнакам донецького «Шахтаря» лише у серії післяматчевих пенальті. Вважаю, що цьогоріч ми могли боротися за чемпіонство. Все ж пенальті – це лотерея. Впродовж матчу ми перемагали «гірників» з рахунком 1:0, але згодом пропустили. Мали всі шанси, щоб вийти у фінал. У підсумку, здобули бронзові нагороди. Звичайно, були розчаровані, адже ця команда могла стати чемпіоном України. 

Про перший матч у новому сезоні проти «Металіста-1925»

Важко щось сказати про юніорську команду «Металіста-1925», адже минулого сезону вони не грали в чемпіонаті УПЛ серед команд U-19. Ми цієї команди достеменно не знаємо. Переглянули кілька їхніх товариських ігор під час підготовчого періоду. Зрозуміло, Харків – це велике місто, яке має кілька хороших футбольних шкіл, тому сформувати команду там точно є з кого. Вважаю, що у «Металіста-1925» є хороші юні футболісти. Нам точно не буде просто у першому матчі чемпіонату.  

Свої виступи у новому сезоні команда Віталія Пономарьова розпочне в суботу, 24-го липня на виїзді проти харківського «Металіста-1925». Початок протистояння о 19:25.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини