ВІН – ПОВЕРТАЄТЬСЯ. ЛЕОНІД КУЧУК – ГОЛОВНИЙ ТРЕНЕР «РУХУ»

Керівництво клубу представило нового керманича команді. 
 


Леонід Кучук сьогодні ввечері приїхав на тренування «жовто-чорних» на навчально-тренувальну базу у Винниках. Впродовж заняття новоспечений наставник спостерігав за діями футболістів, втім, участі в тренувальному процесі не брав. Опісля сесії, керівництво «Руху» у конференц-залі представило футболістам Леоніда Кучука в ролі нового головного тренера команди.
 


Про тренерів, які допомагатимуть Леоніду Кучуку у його тренерському штабі повідомимо найближчим часом. 
 


Вболівальники «Руху» добре пам’ятають Леоніда Станіславовича, адже він вже очолював «жовто-чорних» у період з лютого по листопад 2019-го. За цей час Леонід Кучук зробив неабиякий внесок у розвиток клубу та провів колосальну роботу, зокрема, завдяки якій «Рух» зумів вийти в Українську Прем’єр-лігу. В історичному сезоні у Першій лізі після першої частини чемпіонату білоруський тренер залишив «жовто-чорних» на першому місці у турнірній таблиці. Загалом біля керма «Руху» Леонід Станіславович провів 33 матчі: 19 перемог, 8 нічиїх та 6 поразок.
 


Леонід Кучук народився 27-го серпня 1959-го року в Мінську. Розпочинав ігрову кар’єру на позиції нападника у вищоліговому «Динамо» (Мінськ). Потім грав на позиції захисника, більшість кар’єри (1980 – 1988) провів у команді другої ліги СРСР «Гомсільмаш» (Гомель). Також виступав за «КІМ» (Вітебськ), ФК «Молодечно», «Атаку-Ауру», завершив кар'єру у клубі «Динамо-93» (Мінськ).

У ролі головного тренера, Леонід Кучук гучно заявив про себе у молдовському «Шеріфі», де став найуспішнішим наставником в історії клубу – 6 разів вигравав із командою чемпіонат країни, у сезоні 2009/2010 років вивів «Шеріф» до групового раунду Ліги Європи.

Згодом після нетривалого періоду в «Салюті» з Бєлгорода в нього розпочався український період тренерської кар’єри. І він знову увінчався єврокубковим успіхом. У сезоні 2011/2012 років разом із київським «Арсеналом» посів 5-те місце в чемпіонаті України, повторивши найкраще досягнення клубу і вперше в історії вивівши «канонірів» у єврокубки. Та згодом (на початку 2013-го року) через фінансові проблеми білоруський спеціаліст покинув посаду головного тренера «Арсенала».

Під час російського етапу кар’єри Леонід Кучук очолював «Кубань» (Краснодар) і «Локомотив» (Москва) – команди під його керівництвом перебували у лідерській групі чемпіонату Росії. А 15-го січня 2017-го року він офіційно став головним тренером кам’янської «Сталі». Пропрацював з командою до завершення сезону. 9-го червня 2017-го року очолив російський «Ростов», в якому працював до кінця року. Згодом у кар’єрі білоруського коуча був львівський «Рух», а останній клуб, який очолював Леонід Кучук було мінське «Динамо». 
 


І ось тепер Леонід Кучук знову очолив львівський «Рух», щоправда, на цей раз в статусі команди Української Прем’єр-ліги. 


loading...

4 коментарів

  • В

    Володимир

    5 серпня 2021 р., 08:16

    Кучук це найгірший варіант для руху як найшвидше чекаю його звільнення.

  • О

    Олег

    4 серпня 2021 р., 21:30

    Це не хлам, а топ тренер для УПЛ. Краще в нас хіба Луческу, Де Дзербі і Йовічевич. А з українських тренерів з номальних вільні тільки Маркевич , яких не піде в Рух і Григорчук, який напевно також хотів би взяти команду із зони єврокубків. Тому поки Рух не в Єврокубках це дуже добрий варіант. Успіхів йому!!!

  • В

    Володимир

    4 серпня 2021 р., 21:09

    Невже в Україні немає кваліфікованих тренерів, щоб з якоїсь задрипаної болірусі вести старого пердуна, при якому гра руху не вражала в перші лізі. Українській команді українського тренера, українських футболістів. Досить збирати закордонний хлам. Руху галицького духу.

  • S

    soloviy

    4 серпня 2021 р., 20:21

    нарешті впертий пан Козловський і РУХ дасть бій Слава Україні

Схожі новини