ВИЇЗНА ПЕРЕМОГА «РУХУ» НАД «МЕТАЛІСТОМ»

 

У матчі 16-го туру УПЛ «жовто-чорні» здобули виїзну перемогу над харківським «Металістом» – 2:1.

На початку гри рахунок відкрив Климчук, на початку другого тайму Панасенко вирівняв становище, а перемогу «рухівцям» приніс влучний удар Карабіна, який вийшов на заміну в другому таймі.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: ПЕРЕВАГА «РУХУ»

Перший тайм минув за повної переваги гостей. На 3-ій хвилині, отримавши м’яч від Климчука, Мисик пробив з-за меж штрафного майданчика, але заробив лише кутовий. У відповідь колишній «рухівець», а тепер гравець «Металіста» Бойчук здалеку вистрелив вище воріт.

Перший реальний момент у «Руху» виник уже на 7-ій хвилині. Лях віддав хорошу передачу, Климчук в один дотик, не давши м’ячу опуститися, перекидав через воротаря, та, на жаль, у ворота не влучив. На це знову відповів Бойчук: після помилки гостей у центрі поля він пробивав зі зручної позиції, проте Слюсар у падінні заблокував удар.

Після цього підопічні Леоніда Кучука створили цілу низку моментів, і один із них завершився голом. Спочатку Соломон заробив штрафний, Альваренга навісив, Климчук пробив головою – поруч із дальньою стійкою воріт. А далі – результативна масована атака, в якій взяли участь Соломон Таллес, Альваренга, але головну роль зіграли Мисик (чудовий пас у штрафний майданчик) і Климчук (добре розібрався в ситуації, пробивши лівої у верхній кут) – 0:1.

На 22-ій хвилині Юрій міг подвоювати рахунок: Мисик ледь не від своєї карної зони віддав на Таллеса, той поперек – на Климчука, але форвард затягнув з ударом, Картушов вибив м’яч. Згодом воротар харків’ян після удару Альваренги спіймав м’яч. Далі Слюсар відібрав на правому фланзі, прострілив, а Климчук головою не влучив у рамку. Тут же виник майже дзеркальний епізод із протилежного флангу: з кутового подав Альваренга – Дідик головою не поцілив у ворота

На 38-ій хвилині Таллес ледь не скористався помилкою захисника Пороха, проте вистрелив над поперечкою. Ударом, який не досягнув мети, від цього ж бразильця на останній хвилині першого тайму цікаві епізоди до перерви закінчилися.

ДРУГИЙ ТАЙМ: ВИРІШАЛЬНИЙ ПОСТРІЛ КАРАБІНА

Другу частину гри команда Леоніда Кучука теж розпочала в атакувальній манері. Однак уже перша спроба харківської команди призвела до гола, непорозумінням у центрі захисту «жовто-чорних» скористалися Бойчук і Панасенко, і другий за допомогою рикошету від Веремієнка спрямував м’яч у сітку воріт – 1:1.

На 52-ій хвилин Таллес спробував пробити через себе, але безпеки для володінь суперників це не створило. Далі бразилець у межах штрафного майданчика асистував на Соломон, але удар від англійця зловив голкіпер.

На 60-ій хвилині Соломон спрямував м’яч у ворота після того, як воротар «Металіста» намагався врятувати ситуацію, – це сталося після пострілу від Климчука, проте арбітри побачили, що м’яч таки покинув поле та вийшов на кутовий. У наступній атаці у відповідь Прядун небезпечно пробивав – м’яч від руки Паньківа влучив у поперечку.

На 67-ій двоходівку на підступах до карної зони розіграли Соломон і Климчук, Юрій вистрелив, воротар харків’ян Єрмолов здійснив сейв, перевівши м’яч на кутовий.

А на 76-ій у львівської команди вийшла вирішальна результативна атака. Мисик добре навісив у штрафний майданчик, захисник Мизюк, намагаючись вибити м’яч, головою переправив його на дальню стійку, де Соломон належним чином зорієнтувався в ситуації, зберіг м’яч і віддав на Карабіна, який в один дотик пробив у кут воріт – 1:2.

Останні хвилини поєдинку минули в гострій і впертій боротьбі, не бракувало єдиноборств і напівмоментів у обидвох команд. Однак футболісти « Руху» довели справу до перемоги та піднялися на 10-ту сходинку турнірної таблиці.

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 16-ий тур.

5 березня 2023 року. Ужгород, стадіон «Авангард».

«Металіст» (Харків) – «Рух» (Львів) – 1:2 (0:1).

Голи: Панасенко, 49 – Климчук, 17; Карабін, 76.

Попередження: Веремієнко, 10; Климчук, 65; Альваренга, 79; Мисик, 79.

«Рух»: Паньків, Лях, Дідик, Веремієнко (Слюбик, 52), Мисик (Роман, 80), Слюсар, Сапуга (кап.), Соломон, Альваренга (Притула, 80), Таллес (Карабін, 66), Климчук.


loading...

2 коментарів

  • С

    Сергій

    5 березня 2023 р., 20:56

    Молодці! Добре що не опустили руки і боролися до фінального свистка. Тільки так стають чемпіонами! Хотілось побачити в грі ще Квасницю і Непейпієва

  • М

    Михайло

    5 березня 2023 р., 17:27

    Вітаю з перемогою! Велике прохання до тренерів швидше вносити корективи.Було видно неозброєним оком,що номер 3 не увійшов у гру,далі- жовта і тільки після пропущеного через нього гола пройшла заміна.У Мілані - гравець,який забив гол,використав свій третій шанс.Якби були внесені корективи,щодо його нейтралізації,хто зна якби закінчилась гра. Ще раз з перемогою.Так тримати.Слава Україні!

Схожі новини