VBET ЛІГА. ВПЕВНЕНО ПЕРЕМАГАЄМО «МЕТАЛІСТ 1925»

 

«Рухівці» у рідних стінах здобули переконливу вікторію над харків’янами. За «жовто-чорних» забивали Борячук та Климчук.

Ще з часів Першої ліги України поєдинки «Руху» та «Металіста 1925» завжди носили принциповий характер та жодного разу не завершувались без забитих м’ячів. У цьому сезоні шляхи команд перетнулися одразу в першому турі, втім, попри ігрову перевагу «жовто-чорних», «рухівці» зазнали поразки на виїзді 1:2. Тож перед поєдинком другого кола підопічні Леоніда Кучука прагнули взяти реванш у харків’ян.

Перед стартовим свистком арбітра на стадіоні вшанували пам’ять хвилиною мовчання колишнього тренера «Руху» Руслана Мостового, який 26-го листопада трагічно загинув унаслідок ДТП. 

З перших хвилин «рухівці» заволоділи територіальною перевагою та осіли на воротах харків’ян. Вже у дебюті гри на дальній постріл метрів з 27-ми наважився Таллес. М’яч летів у дев’ятку, втім, кіпер гостей парирував постріл бразильця. За кілька хвилин небезпечно пробивав Сапуга – повз ворота. Згодом воротар «Металіста 1925» Сидоренко знову врятував свою команду після небезпечного пострілу з кута карного майданчика від Сича.

«Жовто-чорні» продовжували атакувати і на 32-ій хвилині створили черговий момент. Федорчук у штрафній площі гостей відгукнувся на передачу з глибини та в один дотик віддав пас на Борячука. Андрій намагався поцілити у дальній кут – безрезультатно. 

Під завісу першого тайму харків’яни створили перший по-справжньому небезпечний момент біля воріт Паньківа. Кравченко прийняв м’яч у карному майданчику та пробив у правий кут – неточно. 

Все ж до перерви останнє слово було саме за «жовто-чорними». Вже у компенсований арбітром час «рухівці» втілили свою ігрову перевагу у забитий гол. Федорчук віддав передачу у штрафну площу харків’ян, Сапуга виграв другий поверх та переправив м’яч на Борячука. Нападник «Руху» з лічених метрів розстріляв ворота «Металіста 1925» – 1:0. За мінімальної переваги львів’ян команди пішли відпочивати. 

У другому таймі гості заграли дещо активніше. У гру довелося вступити Паньківу, який парирував дальній постріл Єрмакова. «Рухівці» відповіли класною трьохходівкою, яка завершилась ударом Борячука – над поперечкою. 

На 65-ій хвилині невтомний Борячук міг робити серйозну заявку на перемогу. Після стандарту біля воріт «Руху» «жовто-чорні» вибігли у стрімку контратаку. Климчук розкішною передачею вивів Борячука на рандеву з кіпером. Андрій обіграв Сидоренка та пробив по воротах, втім, м’яч прийняла на себе стійка. 

Все ж за мить рахунок таки став 2:0. Борячук на правому фланзі виграв боротьбу в захисника харків’ян. М’яч рикошетом від оборонця гостей потрапив до Климчука, який перебував у штрафній площі «Металіста 1925». Юрій все виконав бездоганно: поклав на газон свого візаві та потужним ударом подвоїв перевагу «жовто-чорних».  

До завершення гри «рухівці» створили ще кілька нагод для взяття воріт, але втретє відзначитися у воротах ххарків’ян не вдалося. У підсуку, переконлива перемога «жовто-чорних» з рахунком 2:0. Таким чином «Рух» перервав свою 5-матчеву безвиграшну домашню серію.
 


Чемпіонат України. Vbet ліга. 16 тур. «Рух» (Львів) – «Металіст 1925» (Харків)2:0 (1:0).

28 листопада 2021 року. Львів, «Арена Львів». 1456 глядачів.

Голи: Борячук, 45+2, Климчук, 70.

Попередження: Федорчук, 50.

«Рух» (Львів): Паньків, Роман, Дідик, Білий, Сич, Сапуга (Карасюк, 78), Федорчук (Мартинюк, 69), Таллес, Климчук (Руніч, 78), Бойчук (Альваренга, 68), Борячук (Карабін, 89).


loading...

0 коментарів

    Схожі новини