ВАЩУК І БЄЛІК – ПРО КУБОК ДОПОМОГИ УКРАЇНІ

Коментарі ексгравців збірної України про мету турніру та враження від змагань.

 

 

Владислав ВАЩУК, ексгравець ФК «Динамо»: «Я просидів 15 днів у Гостомелі, вибрався і зрозумів, що маю допомагати людям. Так, як мені люди допомагали. Я був з двома дітьми, їжі було лише на три дні, але, повторюсь, просиділи ми два тижні і вижили завдяки людській доброті і небайдужості. Тепер же вирішив взяти участь у благодійному турнірі, метою якого є зібрати кошти на дихальний апарат для лікарні. В цей час ніхто не має залишатись осторонь. 

Турнір вдався, побачив старих друзів. Ми поспілкувались, я десь трохи відволікся. Коли ти постійно живеш у страху, це переходить у негатив. Ворог примушує нас думати у такому руслі, але нам потрібно бути сильними, вірити у перемогу. Відтак, хотів би подякувати Григорію Козловському за таку красу, яку побачив на академії, і його увагу до майбутнього України. Це правильна річ. Ми граємо у футбол, показуєм приклад дітям, що вони теж мають грати і отримувати задоволення від життя. Ми маємо робити усе залежне, щоб наші діти це задоволення отримали».   

 

 

Олексій БЄЛІК, ексгравець ФК «Шахтар»: «Вперше побував на Академії «Руху». Найбільше вражає те, що все зроблено якісно. Для дітей Львівщини і не тільки, які будуть тут покращувати свою майстерність та ставати футболістами. Ми ж, колишні футболісти, під час війни перелаштовуємось. Хтось волонтерить, хтось допомагає коштами. Ми допомагаємо тим, що граємо у футбол. Можна грати за різні клуби, сповідувати різні віри, але те відчутття, що ти українець, нас об’єднує. 

Приїхали зіграти з друзями, підтримати фонд, який започаткував футбольний клуб «Рух» разом з колегами. Раді, що взяли участь у Кубку Допомоги Україні. Це радісна подія, хоч і в непростий для нас час. Ми робимо добру справу, щоб допомогти нашим воїнам, людям та дітям, які постраждали від війни, яку розпочали наші сусіди. Найкраща річ, що ми можемо зробити зараз – це об’єднатись».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини