СЕРГІЙ НАГОРНЯК: «УСІ «РУХІВЦІ» ДУЖЕ СИЛЬНО ЗІГРАЛИ ЗА ЗБІРНУ УКРАЇНИ»

Головний тренер збірної України U-19 Сергій Нагорняк оцінив вклад футболістів «Руху» в перемогу на груповому етапі кваліфікації на Євро-2023.

 

 

Юнацька збірна України U-19 вийшла в елітний раунд відбору Євро-2023, перемігши на груповому етапі у Швеції команду Косова (1:0), Кіпру (4:1) та Швеції (2:0). Таким чином «синьо-жовті» впевнено посіли перше місце в групі. За команду виступали воротар Юрій-Володимир Герета, захисники Богдан Слюбик, Віталій Холод і Андрій Кітела та півзахисники Олег Федорі і Євгеній Пастух.

– Загалом усі шість хлопців, яких ми запросили з «Руху», зіграли дуже добре. Я всіма дуже задоволений, абсолютно всіма.

– Можете когось виокремити? Чи як тренер традиційно не будете цього робити?

– Та ні. Тут реально ситуація така, що хвалити можна буквально всіх. Воротар Герета зіграв надійно, лише один гол пропустив, провів усі матчі та показав себе надійним голкіпером. Слюбика ми не використали під час першої гри з Косовом, бо перед тим він відіграв матч УПЛ «Руху» з «Минаєм», і йому треба було дати трохи відпочити, але наступні матчі він провів дуже впевнено. Добре себе показав Холод, який забив дуже важливий гол у поєдинку зі Швецією. Олег Федор пенальті заробив, гол забив у матчі з Кіпром. Пастух під час останньої гри зі шведами дуже приємно здивував у якості центрального нападника. Кітела теж молодець – зіграв дуже добре, продемонстрував добротний футбол і виконував наші настанови. Реально хлопці показали себе дуже сильними футболістами.

– Тобто всі шість хлопців із «Руху» можуть розраховувати в подальшому на виклик у юнацьку збірну України?

– Абсолютно. І не тільки ці шестеро. Зізнаюся, що в мене є ще кандидати з «Руху» в нашу команду. Хлопці перебувають на олівці, але з деяких причин наразі їхні конкуренти є сильнішими. Але дорога у збірну ні для кого не закрита. Тож невдовзі зможемо побачити ще більше футболістів «Руху» в юнацькій збірній Україні.

– Загалом ви задоволені цим етапом відбіркового етапу Євро-2023? Всі перемоги, впевнене лідерство в групі…

– Відверто скажу: перша гра з Косовом (1:0) вийшла не надто якісною: виникали труднощі в емоційному плані, не могли пристосувати до штучного покриття, дуже довга дорога в Швецію, через що ми провели в повному складі лише одне перед ігрове тренування. Але нічого – хлопці молодці, видно було, що вони дуже хотіли виграти, і це їхнє бажання вилилося у той забитий м’яч на 95-ій хвилині.

– Зате в наступному поєдинку Кіпр розгромили – 4:1.

– Не треба недооцінювати Кіпр. Це з тієї серії, що в єврокубках «Динамо» та «Дніпро-1» недооцінили кіпріотські команди. В нашому випадку Кіпр зіграв 0:0 із господарями шведами, при цьому кіпріоти переважали за гольовими моментами та мали перемогти, і це теж уже багато про що означає. Ми ж на цього суперника серйозно налаштувалися, добре розібрали його гру. У першому таймі «рухівець» Федор заробив пенальті, Варфоломеєв його реалізував, ще декілька нагод до перерви ми не використали, натомість пропустили необов’язковий м’яч. А в другому таймі з виходом на поле Царенка ми вже абсолютно домінували. Всі хлопці зіграли добре – не можу когось виокремити.

– Третя гра з господарями шведами для вас уже була як фінал…

– Ви розумієте, я викликав усіх футболістів для того, щоби вони грали. Тому зробив певну ротацію. Саме тому ті ж Кітела чи Федор опинилися в запасі. До того ж, в Олега Федора було невеличке ушкодження, тому я дав можливість відпочити, випустив їх на заміни. Але це аж ніяк не означає, що я на них не розраховую, більше того, вони вийшли на поле на останні хвилини, тож однозначно перебувають в основній обоймі, в попередніх іграх вони дуже добре зіграли. Проте треба було якось розподілити сили на всі три матчі. Так вийшло, що хлопці поставилися до цього з розумінням і повністю виконали те, що ми в них просили.

– Зі Швецією, яка приймала турнір, довелося важко?

– Скажу так: ми виграли 2:0 – а могли перемогти з рахунком 8:3. Ми створили дуже багато гольових моментів, і зо 3 хороші нагоди були у шведів. Потім, після перерви, Ярмолюк відкрив рахунок, і після цього «рухівець» Холод після стандарту забив другий м’яч. Для мене висновок цієї гри такий: у шведів сильна команда, але ми на 200 відсотків заслуговували на перемогу.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини