«РУХІВЦІ» ВІДВІДАЛИ БЛАГОДІЙНИЙ СНІДАНОК ДЛЯ ДІТЕЙ БЕЗ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

 

У львівському центрі MRIYA.ТИ відбувся благодійний сніданок з іграми, майстерками та цікавими гостями для дітей, позбавлених батьківського піклування. Серед інших, на подію завітали директор Академії «Руху» Юрій Бакалов, тренери Назар Савицький і Кирило Богатир та воротар «жовто-чорних» Юрій Володимир Герета.

«Рухівці» подарували дітям футболки й іншу атрибутику, поспілкувалися з ними, відповіли на велику кількість цікавих запитань. Найбільше юних прихильників футболу цікавило те, як можна приєднатися до «рухівської сім’ї» у клубній Академії.

Юрій БАКАЛОВ, директор Академії футбольного клубу «Рух»: «Уся наша «рухівська» спільнота піклується не тільки про, скажімо так, футбольних дітей, а загалом про всіх дітей. Тому ми з радістю відгукнулися на це запрошення, приїхали з подарунками тренери нашої Академії для того, щоби побачитися, поспілкуватися з ними, дати якісь позитивні емоції. Вважаю, що це потрібно дітям, які позбавлені батьківської опіки. Це неодноразова акція. Академія «Руху» та весь футбольний клуб постійно бере участь у таких заходах, щоби діти розуміли, що і в цей важкий час війни про них ніхто не забуває. Сьогодні поспілкувалися з дітьми, і для мене стало певним відкриттям, наскільки грамотні запитання про футбол вони ставили. Звичайно, цікавилися нашою Академією, коли і як можна до нас потрапити, де відбувається відбір. Сподіваюся, що ми надали їм вичерпну інформацію, яку вони хотіли, бачили по очах дітей, що сприймали її нормально. Загалом, враження від цієї зустрічі в мене позитивні – що ми не просто так живемо на цьому світі, маємо можливість іще комусь дарувати свою підтримку й опіку. Найголовніше побажання – щоби ці діти жили в мирі».

Юрій-Володимир ГЕРЕТА, воротар «Руху»: «Дуже приємно бачити насамперед усмішки цих дітей, тому що зараз живемо в такий непростий час. Також приємно, що вони цікавляться футболом, ставлять дуже багато цікавих запитань. Хочеться побажати цим діткам, щоби вони частіше виходили на двір, бавилися між собою, грали в футбол, щоби якомога частіше бачити усмішки на їхніх обличчях. Для мене було певним здивуванням, що діти впізнавали, робили селфі, хоча не так давно ми грали в Юнацькій лізі УЄФА, можливо, хтось із них бачив ті матчі. Насправді це приємно – зробити селфі з такими щирими дітьми. Такий захід не перший для мене. Минулого року ми з Богданом Слюбиком їздили в інший садочок. Взагалі, вважаю, що потрібно частіше давати приємні емоції таким дітям, тому що в них і так складна доля. Бажаю їм, щоби вони менше сиділи в соцмережах у телефонах, а більше відчували вайб вулиці, ігор на свіжому повітрі, слава Богу, зараз у Львові є можливість піти та пограти в футбол та інші види спорту. Хочеться, щоби вони самі дарували собі ці емоції активного життя».

Крім того, діти поспілкувалися з чемпіоном Паралімпійських ігор, заслуженим майстром спорту України Андрієм Демчуком, взяли участь у психологічних іграх, майстер-клас із візажу. Персональне відеозвернення до дітей передав відомий український поп-рок-гурт «Антитіла», виступив балет Las Chicas.

Захід провели спільними зусиллями організації «Дипломати», управління Служби у справах дітей департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради й організаторки Орести Дзісь.

Міла ЯРОШЕВИЧ, радіоведуча, авторка книг, блогерка, волонтерка з 20-річним досвідом, учасниця організації «Дипломати»: «Для дітей дуже важливий активний розвиток і заходи, де вони можуть знайомитися та дізнаватися про нове. Саме тому наша організація об'єднує відповідальний бізнес і державний сектор для розв'язання соціальних проблем. Для дітей, які залишились без опіки батьків, ця підтримка означає дуже багато. Важливо, аби ці заходи стали системними та залучали більше відповідального бізнесу».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини