«РУХ» ЗДОБУВ ПЕРШУ ПЕРЕМОГУ В НОВОМУ СЕЗОНІ

 

«Жовто-чорні» у рідних стінах здолали «Верес» 2:1. У складі львів’ян голи забивали Борячук та Климчук.

Перший домашній матч «Руху» у сезоні став справжнім святом для львів’ян та гостей міста. За годину до початку гри  пройшов «жовто-чорний» марш до стадіону, а в чаші «Арени Львів» на вболівальників очікувало чимало активностей: настільні ігри, аквагрим, випуск газети «Буде бій» та багато іншого. Тим часом на полі глядачів своєю запальною музикою заряджав на шалені емоції оркестр Tornado Brass band. Особливою була і церемонія відкриття матчу. Вболівальники вперше на стадіоні почули гімн «Руху» під драйвові танці черлідерок, а гімн України наживо виконав Павло Табаков. А ще «Рух» віддав шану усім медикам, які рятують життя мільйонам людей в час пандемії. Символічний перший удар по м’ячу завдав заслужений лікар України В’ячеслав Бондар.

Особливим цей матч був і для «рухівців». «Жовто-чорні» проводили свій перший поєдинок під керівництвом Леоніда Кучука. Досвідчений білоруський наставник вже успішно очолював нашу команду в Першій лізі. Цього разу перед керманичем стоять нові виклики. Леонід Станіславович одразу провів чималу кадрову ротацію в порівнянні з поєдинком у Полтаві. На матч з «Вересом» зі стартових хвилин вийшли Паньків, Мисик, Гагун, Федорчук, Оріховський та Борячук. Усі шестеро в матчі проти «Ворскли» були на заміні. А для Юрія Паньківа ця гра стала дебютною у «жовто-чорній» футболці.

Господарі поля влаштували «теплий» прийом гостям із Рівного. З перших хвилин «рухівці» заволоділи ініціативою на полі та взяли гру під свій контроль. І вже на 6-ій хвилині перевага «жовто-чорних» принесла свої плоди. Ярослав Мартинюк, який у цьому матчі часто опинявся на позиції центрального оборонця, з глибини віддав розкішну діагональну передачу на лівий фланг на Мисика. Мар’ян спершу прийняв м’яч і другим дотиком виконав чудову подачу у центр карного майданчика на Борячука. Андрій бездоганно зіграв на другому поверсі та відкрив рахунок у грі – 1:0.

Не пройшло і трьох хвилин, як вболівальники на «Арені Львів» знову шаленіли. «Рухівці» виграли єдиноборство в центрі поля. М’яч опинився у Федорчука, який одразу віддав передачу на Климчука. Юрій метрів з 17-ти наважився на удар і не прогадав ­– м’яч залетів у лівий кут воріт Богдана Когута – 2:0.

Рівняни відповіли лише на екваторі першого тайму. Роберт Гегедош пробивав з лівого кута штрафної площі – м’яч пролетів повз стійку, а ще згодом після подачі з кутового другим темпом завдавав пострілу по воротах «жовто-чорних» Гончаренко – над поперечкою. 

«Рухівці» продовжували домінувати та більшість ігрового часу контролювали гру. Втім, наче грім серед ясного неба, став пропущений м’яч під завісу першого тайму. Шестаков на куті карного майданчика прийняв передачу з лівого флангу та влучно пробив у дев’ятку – 2:1.

По перерві перед тренерським штабом «жовто-чорних» постала кадрова проблема. На 50-ій хвилині вимушено через травму поле залишив 18-річний центральний оборонець Роман Дідик. Його замінив Роман Карасюк. Ярослав Мартинюк зайняв місце у центрі захисту, а Роман розташувався на звичній для себе позиції опорного півзахисника. 

Та це не завадило «жовто-чорним» й надалі переважати свого суперника. На 58-ій хвилині «рухівці» могли забивати втретє. Максим Білий віддав передачу на Бойчука. Хавбек підключив до атаки правим флангом Борячука. Андрій класно прострілив на дальню стійку. Юрію Климчуку забракло лічених сантиметрів, аби пробити по воротах.

Далі на полі було багато боротьби і до небезпечних моментів справа не доходила. А от на 79-ій хвилині «рухівці» могли остаточно вирішувати долю матчу. Орест Кузик вийшов на побачення з кіпером «Вереса», але переграти Богдана Когута не зумів. 

Зрештою, підопічні Леоніда Кучука на класі довели гру до логічного завершення та здобули першу перемогу в новому сезоні – 2:1.
 


Чемпіонат України. VBET Ліга. 3 тур. «Рух» (Львів) – «Верес» (Рівне) 2:1 (2:1).

7 серпня 2021 року. Львів, стадіон «Арена Львів». 4547 глядачів.

Голи: Борячук, 6, Климчук, 10 – Шестаков, 40.

Попередження: Білий, 85, Федорчук, 90.

«Рух» (Львів): Паньків, Мисик, Білий, Дідик (Карасюк, 52), Гагун, Мартинюк, Оріховський (Кухарук, 74), Федорчук, Климчук, Бойчук (Кузик, 65), Борячук (Кондраков, 74).


loading...

0 коментарів

    Схожі новини