«РУХ» УДЕВ’ЯТЬОХ МІНІМАЛЬНО ПОСТУПИВСЯ «ДНІПРУ-1»

 

У драматичному матчі 7-го туру УПЛ львівський «Рух» програв «Дніпру-1» за рахунком 2:3 після суперечливих рішень макіївського арбітра Юрія Іванова, який допоміг гостям перемогти.

Підопічні Леоніда Кучука доволі сміливо розпочали гру, відразу нав’язавши боротьбу лідерам чемпіонату. Тож цілком логічно, що саме «жовто-чорні» створили перший по-справжньому небезпечний моменту грі.

На 18-ій хвилині Бойчук зачепився за м’яч у центрі поля, кинув у прорив Климчука, той увірвався у штрафний майданчик із гострого кута та пробив. Воротар «Дніпра-1» Валеф відбив м’яч, першим на добиванні опинився Довгий, але з незручної позиції не зміг відкрити рахунок.

Гра тривала з великою кількістю боротьби, команди боролися за ініціативу. Дещо більше м’ячем володіли гості, однак гострішими виглядали «рухівці», які за будь-якої нагоди намагалися загострювати.

І така активність принесла плоди. На 30-ій хвилині футболісти львівської команди змусили суперників уперше в сезоні відчути смак пропущеного гола. Все розпочалося з підбирання Довгого, який розігнав атаку. Климчук її продовжив і начебто готувався до удару, але віддав праворуч на вільного Бойчука, той прострілив ближче до воротарської лінії, де Довгий переправив м’яч у ворота – 1:0.

Дніпровці спробували відігратися, та після удару Піхальонка головою Ляха перевів на кутовий, а згодом інший захисник – Віталій Роман – вибив м’яч із лінії воріт після комбінації за участю того ж Піхальонка та Громова.

А далі стався найскандальніший момент гри. На 45-ій хвилині гості заробили дуже сумнівне пенальті – під час атаки «Дніпра-1» Дідик уникав зіткнення, Громов наштовхнуся на нього й упав, як підкошений, макіївський арбітр Юрій Іванов побачив порушення та призначив одинадцятиметровий. Паньків угадав напрямок пострілу Довбика, але удар вийшов сильним, тож відбити м’яч голкіпер не зміг, – 1:1.

Другий тайм «рухівці» розпочали впевнено. На 52-ій хвилині Соломон узяв гру на себе на правому фланзі, обіграв конкурента, прострілив у штрафний майданчик, Бойчук у м’яч не влучив, захисники вибили, але першим на підбиранні виявився Таллес, який без роздумів вистрелив у кут воріт – 2:1

Через 6 хвилин Назаренко на лівому фланзі прокинув Романа, той його збив і побачив перед собою уже другу жовту картку від суворого арбітра. І відразу зі штрафного «Дніпро-1» зрівняв рахунок – Піхальонок навісив, а Гуцуляк пробив головою – 2:2.

Але на цьому вилучення у складі «Руху» не закінчилося. Гості в більшості насіли на карну зону львів’ян, і під час однієї з атак Слюсар порушив правила проти Когута, а для захисника «Руху» це була друга жовта картка. Таким чином «жовто-чорні» більше, ніж на 15 хвилин ігрового часу залишилися вдев’ятьох.

Арбітр невиправдано компенсував до основного часу аж 5 хвилин, і за декілька секунд до фінального свистка дніпровці вирвали перемогу, на передачу з лівого флангу відгукнувся Логінов.

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 7-ий тур

16 жовтня 2022 року. Львів, стадіон «Україна»

«Рух» (Львів) – «Дніпро-1» – 2:3 (1:1)

Голи: Довгий, 30; Таллес, 52 – Довбик, 45+1 (пен.); Піхальонок, 59; Логінов, 90+5

Попередження: Роман, 29; Слюсар, 39.

Вилучення: Роман, 58 (друге попередження); Слюсар, 78 (друге попередження).

«Рух» (Львів): Паньків, Лях, Дідик, Слюсар, Роман, Сапуга, Довгий, Соломон (Руніч, 88), Таллес (Мисик, 65), Климчук, Бойчук (Карабін, 90+2).


loading...

0 коментарів

    Схожі новини