«РУХ» U-19 ЗАВЕРШИВ РІК ПЕРЕМОГОЮ НАД «ЧОРНОМОРЦЕМ» U-19

 

У домашньому поєдинку 14-го туру УПЛ «Рух» U-19 переміг «Чорноморець» U-19 (2:0) завдяки голам у другому таймі від Святослава Боцьківа й Іллі Квасниці.

Перемігши одеситів, футболісти «Руху» знову повернули собі перше місце в турнірній таблиці юнацького чемпіонату України, випереджаючи «Динамо» на 2 очки. При цьому в «жовто-чорних» на одну гру менше. Таким чином львівська команда стала «зимовим чемпіоном» і з хорошим настроєм готуватиметься до другої частини сезону.

Перший тайм закінчився без голів, хоча минув він за повної переваги «Руху». «Чорноморець» обрав собі за тактику насичену оборону майже без просування вперед і надій на стрімкі контратаки.

Хвиля за хвилею накочували «жовто-чорні» свої комбінації, створюючи при цьому велику кількість гострих моментів – двічі м’яч влучив у стійку одеситів, ще в декількох епізодах пролітав повз площину воріт, а після деяких наступальних дій «рухівців» доводилося вступати в гру воротарю Ширяєву й оборонцям «Чорноморця». Моменти мали ледь не всі гравці «Руху», включаючи центральних захисників Товарницького та Холода.

Проте всі намагання господарів відкрити рахунок до перерви не увінчалися успіхом. Серед найцікавіших спроб «жовто-чорних» (окрім влучань у стійки) можна виокремити атаку на самому початку гри, коли захисник вибив м’яч практично з лінії воріт, момент на 22-ій хвилині, коли Квасниця на правому фланзі розібрався зі суперниками, перевів на протилежний край, де Федор зряче пробивав у дальній кут, але до гола це не призвело, а також епізод із передачею того ж Квасниці в центр штрафного майданчика, куди ввірвався Столярчук, але захисник «Чорноморця» Янчук спромігся вибити м’яч на кутовий, коли, здавалося, гол неминучий.

Другий тайм проходив за таким же сценарієм. Гості виставили «автобус» поблизу свого штрафного майданчика та зубами чіплялися за нічию, а «рухівці» не зменшували намірів розхитати оборону «Чорноморця».

На 66-ій хвилині одеситів знову – вже втретє – врятував каркас воріт після ефектних індивідуальних дій і удару Квасниці. На 69-ій – після кутового головою пробивав Холод – вище воріт. На 73-ій – Федор дуже небезпечно спрямовував м’яч у дальній кут, та заробив лише кутовий.

Досягнути свого підопічним Віталія Пономарьова вдалося на 74-ій хвилині. Кітела, який вийшов на поєдинок із капітанською пов’язкою, переадресував м’яч у штрафний майданчик, а Боцьків, який незадовго до цього з’явився на полі з-під заміни, в падінні переправив його у ворота – 1:0. Тут же Боцьків міг оформити дубль, коли ледь не скористався красивим закиданням у карну зону від Федора, однак м’яч проскакав поруч зі стійкою.

А на 82-ій хвилині «рухівці» подвоїли перевагу: Бендера на лівому фланзі майстерно розібрався з опонентом, зробив передачу на інший фланг атаки, звідки Квасниця невідпорно пробив у кут – 2:0.

 

 

Чемпіонат України серед юнацьких команд. 14-ий тур.

6 грудня 2022 року. Львів, Академія «Руху».

«Рух U-19 (Львів) – «Чорноморець» U-19 (Одеса) – 2:0 (0:0).

Голи: Боцьків, 74; Квасниця, 82.

«Рух» U-19: Герета, Кітела (кап.), Товарницький, Холод, Добрянський, О.Федор (Бойко, 86), Пастух (Король, 86), Рогачов (Бендера, 56), Столярчук, Квасниця (Штокал, 86), Теслюк (Боцьків, 67).


loading...

0 коментарів

    Схожі новини