«РУХ» U-19 НА ВИЇЗДІ ЗДОЛАВ «ШАХТАР» U-19 І ЗМІЦНИВ ЛІДЕРСТВО В ЧЕМПІОНАТІ

 

Голи Дениса Теслюка й Андрія Кітели допомогли юніорам «Руху» перемогти у виїзному поєдинку «Шахтар» із рахунком 2:0. Таким чином «жовто-чорні» вже відірвалися від «гірників» у турнірній таблиці на 6 очок.

На «Княжій Арені» в Щасливому зустрічалися команди, які до початку цього туру посідали дві перші сходинки турнірної таблиці юнацького чемпіонату УПЛ, тому це протистояння нудним апріорі бути не могло. Суперники розпочали жваво, підопічні Віталія Пономарьова намагалися затиснути «гірників» пресингом, і це частково вдалося, гості на початку подали цілу серію кутових.

У «Шахтаря» активністю відзначався таджицький новачок Тоїров. Саме після того, як він заробив перспективний штрафний, пішла подача у карну зону львів’ян, і Огарков небезпечно пробив головою. Та все ж перевагою володіли «жовто-чорні». На 21-ій хвилині після кутового господарі відбилися, другим темпом вистрелив Непейпієв – лише захисник відбив удар. І відразу «Рух» відкрив рахунок – Теслюк уміло скористався помилкою воротаря Твардовського, який послизнувся після паса від захисника, та спрямував м’яч у порожні ворота – 0:1

На 31-ій хвилині Тоїров пробив вище воріт. У відповідь через 5 хвилин «рухівці» провели стрімку атаку правим флангом, однак ніхто не встиг замкнути хороший простріл у штрафний майданчик. А через хвилину після подачі корнера Савчук пробивав головою – м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Відразу після перерви Глущенко вийшов на ударну позицію, вистрелив у ближній кут, але не влучив. Однак перші хвилини другої частини гри залишилися за гостями. Проте згодом підопічні Віталія Пономарьова заграли більше за рахунком.

Натомість «гірники» намагалися нагнітати. Чимало турбот захисту «Руху» завдавав Тоїров, Ющенко на 60-ій хвилині цілив у ближній кут, Герета ліквідував загрозу. «Жовто-чорні» ж більше розраховували на контратаки, деякі з яких виходили перспективними. На 76-ій – Лосенко пробивав головою, воротар львівської команди зіграв надійно. На 80-ій – після серії ударів «рухівці» все ж перевели м’яч на кутовий.

Але крапку в матчі поставив лівий захисник «Руху» Андрій Кітела, який підхопив м’яч у центрі поля і красивим ударом спрямував його у верхній кут воріт – 0:2. Ефектне та логічне закінчення зустрічі для львівської команди, яка продовжує лідирувати в чемпіонаті.

Фото ФК «Шахтар»

 

 

Чемпіонат України серед юнацьких команд. 18-ий тур.

18 березня 2023 року. Щасливе, Київська область, «Княжа Арена».

«Шахтар» U-19 (Донецьк) – «Рух» U-19 (Львів) – 0:2 (0:1).

Голи: Теслюк, 23; Кітела, 88.

Попередження: Бойко, 9; Савчук, 38; Теслюк, 67; Михальчук, 69; Русяк, 81; Боцьків, 89; Рогачов, 90+4.

«Рух» U-19 (Львів): Герета, Михальчук, Підгурський, Савчук, Кітела, Бойко, Русяк, Столярчук (Рогачов, 78), Непейпієв (Боцьків, 63), Квасниця (Бендера, 90+2), Теслюк.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини