«РУХ» U-19 ДЕКЛАСУВАВ «ГАЛАТАРАСАЙ» У ЮНАЦЬКІЙ ЛІЗІ УЄФА

 

Молодіжна команда львівського «Руху» впевнено провела і повторний поєдинок проти стамбульського «Галатасарая», обігравши суперника з рахунком 3:1. Такий же рахунок тиждень тому зафіксували і в Стамбулі.

У «жовто-чорних» голами відзначилися Олег Федор (двічі) та Назар Русяк. А загалом – гра пройшла за повної переваги львівської команди без шансів для гостей із Туреччини.

Щоправда, цього разу футболісти «Галатасарая» начебто підготувалися до «рухівського» пресингу, тому матч розпочався обережніше, ніж у Стамбулі. Однак гостям це не допомогло. Нагнітання біля воріт турецької команди розпочалося з удару Пастуха, що став розминкою для воротаря, та перспективної стінки Федора з Пастухом, яка загостренням не завершилася.

А на 11-ій хвилині відбувся гол львів’ян після ефектної комбінації, якій можуть позаздрити навіть гравці іменитих клубів. На лівому фланзі отримав передачу Сапуга, вчасно відпасував на Столярчука, той закрутив голову захиснику стамбульців, вирвався на оперативний простір на куті штрафного майданчика та відкинув м’яч назад у центр – Пастух ефектно пропустив, а Олег Федор завдав невідпорного удару, м’яч від поперечини залетів у сітку воріт – 1:0.

Гравці «Галатасарая» і до цього не відзначалися надійністю, а після пропущеного гола стали помилятися частіше. Однією з таких помилок ледь не скористався Пастух, але пробив вище воріт.

На 15-ій хвилині гості створили чи не єдиний небезпечний моменту матчі – після розіграшу кутового м’яч пролетів повз ворота, на щастя, ніхто передачу не замкнув.

Один із ключових епізодів стався на 27-ій хвилині. Центральний захисник «Руху» Слюбок зробив ривок на позицію нападника, опинився першим на м’ячі, після чого його грубо зрізав воротар «Галатасарая» Янкат Їлмаз – стовідсоткова червона картка.

Такий перебіг подій на футбольному полі призвів до того, що «Рух» повністю заволодів ініціативою та тримав гру під контролем. До перерви «жовто-чорні» створили вдосталь нагод для збільшення рахунку. Головою пробивав Підгурський – вище воріт, намагався перекинути через голкіпера Пастух, удар Федора заблокували, Роман вистрелив над поперечкою, Федор не влучив у площину воріт. Навіть свисток на перерву прозвучав з атакою «рухівців».

У другому таймі темп гри суттєво впав. Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов провів декілька замін, але львівські футболісти й надалі контролювали ситуацію на полі та могли щонайменше подвоювати свою перевагу.

Зокрема, Роман заробив право на пенальті, коли його на куті карної зони збив захисник «Галатасарая». Сам Віталій взявся виконувати одинадцятиметровий, але не переграв голкіпера Атакана Орду.

«Рух» продовжував атакувати: вище воріт пробивав Русяк, загострювали Роман, Михальчук та інші «рухівці». Але забив знову Олег Федор. На 76-ій хвилині він перехитрив усіх: у той момент, коли чекали на його навіс зі штрафного, півзахисник «жовто-чорних» майстерно пробив у ближній кут – 2:0.

Футболістам «Руху» сподобалося забивати, і вони швидко надали рахунку розгромного статусу. Після триходівки за участю Федора, Михальчука та Русяка останній буквально заніс м’яч у ворота – 3:0. Гол турецької команди з пенальті перед самим фінальним свистком став для неї малою втіхою.

Тож «жовто-чорні», провівши чудовий поєдинок, вийшли в 1/16-ту фіналу Юнацької ліги УЄФА. Матчі цього етапу єврокубка відбудуться вже навесні. Жеребкування пройде 8-го листопада.

 

 

Юнацька ліга УЄФА. Другий раунд плей-оф Шляху чемпіонів. Другий матч.

2 листопада 2022 року. Стальова Воля (Польща), стадіон «Підкарпатський футбольний центр».

«Рух» (Львів, Україна) – «Галатасарай» (Стамбул, Туреччина) – 3:1 (1:0).

Голи: О.Федор, 11, 76; Русяк, 78 – Баран Аксака, 90+1 (пен.).

Нереалізоване пенальті: Роман, 65 (воротар).

Попередження: Столярчук, 24; Боцьків, 53.

Вилучення: Янкат Їлмаз («Галатасарай»), 27.

«Рух» U-19: Герета, Роман, Холод, Слюбик, Кітела (Товарницький, 56), Підгурський (Бойко, 56), Сапуга, О.Федор, Добрянський (Русяк, 66), Столярчук (Боцьків, 49), Пастух (Михальчук, 66).

Перший матч – 3:1.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини