«РУХ» U-19 – АРГЕНТИНА U-20. 5 ФАКТІВ ПРО МАТЧ

Цікаві факти протистояння юніорів «жовто-чорних» проти молодіжної збірної Аргентини у першому матчі на міжнародному елітному турнірі COTIF.

 

 

Міжнародний футбольний турнір COTIF проводиться щорічно в Іспанії вже протягом 38 років. У ньому беруть участь команди до 20 років з різних куточків планети. Українські колективи нерідко представлені на турнірі. А у 1993 та 1995 роках молодіжна збірна України ставала переможцем турніру. У різні роки на турнірі COTIF феєрили Ікарді, Іско, Кака, Рауль та інші зірки світового футболу.

Збірна Аргентини U-20 є одним з фаворитів турніру. Команда має досить збалансований склад, проте і у ньому можна виділити 18-річного гравця «Бока Хуніорс» Валентіна Барко. Вже зараз його трансферна вартість за даними авторитетного порталу Transfermarkt становить 1,2 млн євро. Також у молодіжній збірній Аргентини присутні представники топ-клубів. До прикладу, центральний півзахисник Ніко Паз – представник академії мадридського «Реалу».

Тренером молодіжної збірної Аргентини є легендарний у минулому гравець – Хав’єр Маскерано. Протягом ігрової кар’єри хавбек виступав за «Рівер Плейт», «Корінтіанс», «Вест Гем», «Ліверпуль», «Естудіантес» та «Хебей». Проте найголовніший клуб у кар’єрі аргентинця – «Барселона». За іспанський гранд Маскерано провів 333 гри, забив 1 гол та віддав 7 асистів. Молодіжна збірна Аргентини – перший тренерський досвід у кар’єрі 38-річного фахівця. На чолі «Альбіселесте» Маскерано провів 7 матчів: здобув 5 перемог, 1 нічию та зазнав 1 поразки.

«Жовто-чорні» вже не вперше беруть участь у турнірі COTIF. Минулого року юніори «Руху стали справжньою сенсацією змагань. Підопічні Віталія Пономарьова посіли перше місце на груповому етапі. «Рухівці» перемогли однолітків з «Валенсії» (1:0), «Ельче» (1:0) та «Кастельйону» (2:0). Втім, у півфінальному драматичному поєдинку поступилися «Альсірі» U-19 (1:2), пропустивши вже у компенсований арбітром час.

Матч «Руху» U-19 проти Аргентини U-20 відбудеться у іспанській Валенсії сьогодні, 30 липня. Початок гри – о 23:00 за українським часом. Пряму трансляцію поєдинку ви зможете переглянути на YouTube-каналі RuhTV.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини