«РУХ» ПРОГРАВ «ШАХТАРЮ» У ВИЇЗНОМУ МАТЧІ НА «АРЕНІ ЛЬВІВ»

 

У поєдинку 18-го туру «жовто-чорні» поступилися донецькій команді з рахунком 0:2. Долю зустрічі визначили голи Матвієнка та Криськіва до перерви.

На початку матчу «рухівці» відмовилися від звичного для себе пресингу та заграли обережно, глибоко зустрічаючи суперника. Номінальні господарі спробували окреслити свою перевагу вже на 4-ій хвилині, але з Криськівим захисники розібралися.

У відповідь «жовто-чорні» провели атаку лівим флангом, проте передача від Соломона адресата не знайшла, а удар Притули другим темпом «гірники» заблокували. Підопічні Іґора Йовічевіча намагалися загострювати, зокрема, на 8-ій хвилині небезпечний удар Келсі відбив воротар Паньків. Окрім того, «Шахтар» завдав два перспективні удари головою (Келсі та Бондаренко) та двічі з дальньої дистанції стріляв Судаков.

Досягнули свого донеччани на 27-ій хвилині, коли Криськів скинув головою на Матвієнка, а захисник із гострого кута пробив у дальній кут – 1:0. «Гірники» швидко подвоїли перевагу: Цього разу Судаков прострілював, м’яч рикошетом від Слюбика потрапив до Криськіва, який відзначився ефектним ударом з лету в дотик під поперечку – 2:0.

Футболісти «Руху» загострили вже на компенсованих до першого тайму хвилинах, коли виконували два поспіль штрафні удари неподалік карної зони «Шахтаря». Під час першого з них виникла реальна нагода для гола – Притула навісив, а Слюбик пробив головою, однак не зумів переграти голкіпера Трубіна.

На початку другого тайму Руніч, який щойно вийшов на поле, завдав удару з дальньої дистанції – воротар «Шахтаря» на місці. Загалом після перерви підопічні Леоніда Кучука заграли активніше на чужій половині поля, але особливих дивідендів це не принесло.

На 56-ій хвилині «гірники» провели стрімку комбінацію, однак, коли Траоре пробували вивести на ударну позицію, вчасно з воріт вийшов голкіпер Паньків і ліквідував загрозу. На 65-ій – після подачі кутового головою пробив Холод, але в рамку не влучив. На 78-ій – після розіграшу штрафного удару головою завдав Слюбик – воротар Трубін спіймав м’яч. На 86-ій – Соломон запустив у прорив Руніча, який із гострого кута з меж штрафного майданчика у ворота не влучив. На 88-ій – так само Соломон віддав на Климчука, і той аналогічно з гострого кута пробив поруч зі стійкою.

Проте до справді гольових моментів ці епізоди навряд чи можна віднести. Таким чином донецька команда обіграла львівську за рахунок двох голів іще до перерви.

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 18-ий тур.

19 березня 2023 року. «Арена Львів».

«Шахтар» (Донецьк) – «Рух» (Львів) – 2:0 (2:0).

Гол: Матвієнко, 27; Криськів, 32.

Попередження: Едсон, 13.

«Рух»: Паньків, Лях, Холод, Слюбик, Роман, Довгий, Едсон (Таллес, 46), Притула, Соломон, Альваренга (Руніч, 46), Климчук.


loading...

0 коментарів

    Схожі новини