«РУХ» ПОСТУПИВСЯ «КРИВБАСУ» ЧЕРЕЗ ПЕНАЛЬТІ НА ОСТАННІЙ ХВИЛИНІ

 

Впертий виїзний поєдинок 26-го туру УПЛ «жовто-чорні» мінімально програли криворізькому «Кривбасу» (0:1), пропустивши з одинадцятиметрового удару на останній хвилині основного часу.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: БЕЗ ГОЛІВ, АЛЕ З ХОРОШИМ ПОЧАТКОМ «РУХУ»

Пів тайму перевагою володіли гості зі Львова. За рахунок пресингу та хорошій грі в єдиноборствах «рухівці» більше створювали гостроту на чужій половині поля. Перша нагода відзначитися виникла на 5-ій хвилині – навісом із глибини ледь не скористався Дідик, який, підключившись до атаки, не приборкав м’яч і влучно не пробив. Невдовзі Підгурський викотив розрізний пас на Климчука, але Юрія випередив голкіпер, який вийшов із воріт і заволодів м’ячем. У відповідь Хомченовський здійснив рейд лівим флангом, змістився в центр і пробив вище воріт.

Далі – знову черга створювати моменти для «жовто-чорних»: Альваренга скинув м’яч назад під удар Таллесу, бразилець запустив вище воріт. На 19-ій хвилині швидку триходівку розіграли Таллес, Климчук і Альваренга, однак удар аргентинця в останній момент заблокували захисники «Кривбаса».

Відразу ж після подачі з кутового м’яч відскочив до Климчука, удар у якого не вийшов сильним, та ще й прямо у воротаря. Через декілька хвилин той же Климчук утікав у прорив, і оборонець Безкоровайний лише ціною жовтою картки зупинив його.

У криворізької команди запам’ятався розіграш кутового, після якого на ударній позиції опинився Стецьков, однак воротар «Руху» Паньків у падінні ліквідував загрозу. Також стріляв із гострого кута Понєдєльнік, проте голкіпер «жовто-чорних» відбив удар.

Одну з реальних нагод забити гол мав Климчук, він пробив із лету сильно – воротар «Кривбаса» Кліщук відзначився сейвом.

ДРУГИЙ ТАЙМ: ЗЛОЩАСНЕ ПЕНАЛЬТІ

Після перерви господарі намагалися окреслити свою перевагу, однак перший момент знову виник у гостей. Після розіграшу кутового оборонці господарів відбилися, другим темпом Притула навісив, Слюбик головою пробив, проте безрезультатно.

На 55-ій хвилині Хомченовський прострілив із флангу, а Даніель Соса ледь не переправив м’яч у ворота. Через 5 хвилин два напівмоменти створили «рухівці»: у першому випадку ніхто не завдав завершального удару, в іншому – м’яч зрикошетив від захисника та відлетів до воротаря.

І тут же чудово зіграв голкіпер «Руху» Паньків, у падінні вибивши м’яч після навісу Соси. А згодом Дебелко з меж карної зони вистрелив вище воріт.

«Жовто-чорні» розраховували на стрімкі контратаки. В одній із них Квасниця та Климчук розігрували двоходівку, але Безкоровайний вибив м’яч на кутовий. Згодом той же Климчук вистрелив вище воріт. У «Кривбаса» загострював Капіч, який узяв гру на себе, обійшов декількох опонентів, але в дальній кут не влучив.

На 79-ій хвилині перспективний штрафний заробив Квасниця, якого «зрубав» Задерака. Однак удар Альваренги відбила стінка. А після кутового головою непогано пробив Климчук – над поперечкою. На 82-ій – усе той же форвард «Руху» вистрелив поруч зі стійкою. Згодом загострював Лях, проте заробив лише кутовий.

Долю зустрічі вирішила кінцівка зустрічі, коли зіткнення у штрафному майданчику гостей за участю Довгого та Капіча арбітр Євген Арановський визначив, як порушення правил з боку досвідченого півзахисника львівської команди. Капіч із позначки пробив влучно – 1:0.

 

 

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 26-ий тур.

14 травня 2023 року. Стадіон «Гірник» (Кривий Ріг).

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Рух» (Львів) – 1:0 (0:0).

Гол: Капіч, 90 (пен.).

Попередження: Дідик, 30.

«Рух»: Паньків, Лях, Дідик, Слюбик, Роман, Підгурський, Притула (Довгий, 53), Таллес (Карабін, 88), Соломон (Квасниця, 65), Альваренга (Холод, 88), Климчук (кап.).

 

Фото пресслужби «Кривбаса».


loading...

0 коментарів

    Схожі новини